Adevarul te eliberează de robie-site susținut și de românii de pretutindeni

Prognoza meteo 28-31 martie 2019

Pentru câteva zile ne-am lovit de temperaturi scăzute. Un val de aer polar venit din nordul Rusiei a intrat în țara noastră și ne aduce temperaturi mici, vânt, ploi și ninsori în zonele înalte.
Vremea va fi frumoasă și cerul va fi mai mult senin în majoritatea regiunilor țării. ANM anunță temperaturi destul de scăzute, dar cu tendințe de creștere.

Prognoza meteo emisă de ANM aduce vești bune pentru toate zonele țării 
Vremea va intra treptat într-un proces de încălzire, mai cu seamă după data de 29 martie, dar joi soarele se va menține pe cer în cea mai mare parte a zile.

Vremea în țară
După ce s-a răcit accentuat, vremea își va reveni, iar tendința va fi de încălzire treptată, mai ales după data de 29 martie. Joi, maximele se vor situa în jurul valorilor de 11 – 15 grade, iar minimele vor coborî până la -3/2 grade. În Crișana, media valorilor termice diurne va fi de 8 – 13 grade, iar cerul va fi mai mult senin. Noaptea, temperatura va scădea până la -3/3 grade. În Maramureș, maxima se va situa între 6 – 8 grade Celsius, iar cerul va fi variabil. Minimele vor coborî până spre -4/-1 grad. În Transilvania, soarele se va menține pe cer și doar trecător vor apărea și norii. Maxima se va încadra între 5 și 10 grade, iar minima între -7/0 grade. În Oltenia, maxima ar putea atinge joi 15 grade Celsius. Pe timp de noapte valorile termice vor coborî până spre -2/3 grade. În Muntenia, cerul va fi variabil și se va înregistra o medie a temperaturii maxime de 6 – 13 grade Celsius. Minima va coborî până la -3/2 grade.
În Dobrogea, maxima zilei va destul de coborâtă, 7 – 9 grade, sub media normală a acestei perioade. Minima se va situa în jurul valorilor de -2/2 grade.
Vremea în Moldova se îndreaptă, după cum arată ANM. Se vor înregistra 5 – 10 grade pe timp de zi, iar noaptea valorile termice vor coborî până la -4/0 grade.

Vremea în zona noastră
La Oltenița cerul va fi în general senin, cu unele înnorări temporare după ora prânzului. Media valorilor termice diurne va avea în jur de 10 grade Celsius. Dimineața și seara se vor înregistra temperaturi de 4 – 8 grade, iar noaptea valorile termice vor coborî până la 1 grad.

Vremea la munte
La munte, media valorilor maxime va fi de -2/0 grade, iar cea a minimelor se va încadra între -7/-4 grade. În preajma datei de 28 martie, valorile termice nocturne vor scădea și mai mult, până la valoarea de -10 grade în medie. Temporar se vor înregistra și precipitații slabe cantitativ.

Editorial
  • Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

    Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

    “Tineți cu tărie Ortodoxia… Noi trăim acum timpuri însemnate în Apocalipsă, cele despre care îngerul a strigat: “Vai de cei ce trăiesc!” – înainte de venirea lăcustelor. “Istoria ne arată că Dumnezeu conduce popoarele și dă lecții de morală întregii lumi”. Viața socială se măsoară cu anii, secolele, mileniile, dar …...citeste »

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

6 iulie 2021

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

Ioana Pavelescu a obținut media generală 10,00 la examenul recent de Bacalaureat. Ioana a împlinit pe 11 iulie vârsta majoratului și iată că la examenul maturității își demonstrează ei personal în primul rând, că studiul individual este important. Ioana nu are o rețetă secretă pentru această performanță deoarece munca susținută, munca în mod echilibrat a fost făcută cu răbdare, fără pauze prea lungi și urmând sfaturile părinților săi.

  • Pastila de gramatică

    Pastila de gramatică

    Efectul Dunning-Kruger – de ce ignoranţii şi incompetenţii se supraapreciază …
Corespondenta la redactie