Adevarul te eliberează de robie-site susținut și de românii de pretutindeni

Prognoza meteo 28-31 martie 2019

Pentru câteva zile ne-am lovit de temperaturi scăzute. Un val de aer polar venit din nordul Rusiei a intrat în țara noastră și ne aduce temperaturi mici, vânt, ploi și ninsori în zonele înalte.
Vremea va fi frumoasă și cerul va fi mai mult senin în majoritatea regiunilor țării. ANM anunță temperaturi destul de scăzute, dar cu tendințe de creștere.

Prognoza meteo emisă de ANM aduce vești bune pentru toate zonele țării 
Vremea va intra treptat într-un proces de încălzire, mai cu seamă după data de 29 martie, dar joi soarele se va menține pe cer în cea mai mare parte a zile.

Vremea în țară
După ce s-a răcit accentuat, vremea își va reveni, iar tendința va fi de încălzire treptată, mai ales după data de 29 martie. Joi, maximele se vor situa în jurul valorilor de 11 – 15 grade, iar minimele vor coborî până la -3/2 grade. În Crișana, media valorilor termice diurne va fi de 8 – 13 grade, iar cerul va fi mai mult senin. Noaptea, temperatura va scădea până la -3/3 grade. În Maramureș, maxima se va situa între 6 – 8 grade Celsius, iar cerul va fi variabil. Minimele vor coborî până spre -4/-1 grad. În Transilvania, soarele se va menține pe cer și doar trecător vor apărea și norii. Maxima se va încadra între 5 și 10 grade, iar minima între -7/0 grade. În Oltenia, maxima ar putea atinge joi 15 grade Celsius. Pe timp de noapte valorile termice vor coborî până spre -2/3 grade. În Muntenia, cerul va fi variabil și se va înregistra o medie a temperaturii maxime de 6 – 13 grade Celsius. Minima va coborî până la -3/2 grade.
În Dobrogea, maxima zilei va destul de coborâtă, 7 – 9 grade, sub media normală a acestei perioade. Minima se va situa în jurul valorilor de -2/2 grade.
Vremea în Moldova se îndreaptă, după cum arată ANM. Se vor înregistra 5 – 10 grade pe timp de zi, iar noaptea valorile termice vor coborî până la -4/0 grade.

Vremea în zona noastră
La Oltenița cerul va fi în general senin, cu unele înnorări temporare după ora prânzului. Media valorilor termice diurne va avea în jur de 10 grade Celsius. Dimineața și seara se vor înregistra temperaturi de 4 – 8 grade, iar noaptea valorile termice vor coborî până la 1 grad.

Vremea la munte
La munte, media valorilor maxime va fi de -2/0 grade, iar cea a minimelor se va încadra între -7/-4 grade. În preajma datei de 28 martie, valorile termice nocturne vor scădea și mai mult, până la valoarea de -10 grade în medie. Temporar se vor înregistra și precipitații slabe cantitativ.

Editorial
  • Tot așa?....Tot așa, dar parcă mai rău!

    Tot așa?….Tot așa, dar parcă mai rău!

    Gloria Vita -Ce s-a mai schimbat acolo, că mi-e dor de-acasă? -Mă sperie întrebarea ta. Dar dacă vrei, îți răspund cu altă întrebare. Când ai plecat din oraș și din țară, ai sperat că se va schimba ceva în bine? -Sincer, o fărâmă de speranță tot am avut, deși foarte …...citeste »

Abuz de putere sau atac de stânga? Cristiana Drăgan și Valentina Vasilari suspendate din ALDE Oltenița

2 februarie 2019

Abuz de putere sau atac de stânga? Cristiana Drăgan și Valentina Vasilari suspendate din ALDE Oltenița

Consilierele Cristiana Drăgan și Valentina Vasilari au primit lovituri de stânga. Nu este vorba de un film cu pugiliști în ring, ar fi fost fair play, ci de un film rupt din realitatea actuală: mutări de interese și jocuri de culise.

Corespondenta la redactie