Adevarul te eliberează de robie-site susținut și de românii de pretutindeni

Prognoza meteo 28 noiembrie – 1 decembrie

Vremea în țară

La noapte
Vremea se va menține rece, chiar deosebit de rece în regiunile extracarpatice. Înnorãrile se vor accentua treptat în regiunile intracarpatice, în timp ce în est și sud cerul va fi temporar noros. Vor cãdea precipitații mixte în Banat, local în Crișana și, posibil, izolat în Oltenia și Transilvania, favorizând producerea de polei, iar în rest va fulgui izolat. Pe arii restrânse se va semnala ceațã. Vântul va sufla slab pânã la moderat. Temperaturile minime se vor încadra între -12 grade în estul Transilvaniei și 2 grade în sudul Banatului.

Vineri, 28 noiembrie
Vreme cam receVremea va fi în continuare deosebit de rece la nivel local în regiunile extracarpatice și centrale, în timp ce în vestul și sud-estul teritoriului valorile termice, în creștere fațã de intervalul precedent, vor fi apropiate de cele normale pentru aceastã perioadã. Cerul va fi mai mult noros și temporar se vor semnala precipitații slabe în cea mai mare parte a țãrii, predominant sub formã de ninsoare în Moldova și, pe arii restrânse, în Muntenia și Oltenia, mixte în Transilvania și Maramureș, și mai ales ploi în Banat, Crișana și Dobrogea. Izolat se va produce polei. Vântul va sufla slab și moderat. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între -3 grade în Moldova și 8 grade în Banat, iar cele minime se vor încadra între -6 și 5 grade. În zonele joase, mai ales din sud și sud-vest, dimineața și noaptea va mai fi ceațã.

Sâmbătă, 29 noiembrie
Temperatura aerului va marca o creștere ușoarã, iar regimul termic va fi apropiat de cel normal pentru aceastã perioadã a anului în regiunile intracarpatice, în timp ce în rest valorile termice se vor situa sub mediile multianuale ale datei calendaristice. Cerul va fi variabil în nord-vest și mai mult noros în rest și temporar va ploua în Banat și Crișana, va ninge în Moldova, vor predomina ploile în Transilvania, iar în Oltenia, Muntenia și Dobrogea vor fi precipitații mixte ziua și predominant ninsori noaptea. Izolat se va produce polei. În cursul zilei, vântul va avea unele intensificãri în sud-est. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între -3 grade în Moldova și 11 grade în Dealurile de Vest, iar cele minime se vor situa, în general, între -6 și 4 grade. În zonele joase din sud, dimineața va fi ceațã.

Duminică, 30 noiembrie
Vremea se va menține deosebit de rece în regiunile extracarpatice și va fi normalã termic în rest. În nordul țãrii înnorãrile vor fi temporare, dar în restul teritoriului va fi cer noros și temporar vor cãdea precipitații, în general slabe cantitativ. Vor fi fulguieli în Moldova, în estul și nordul Munteniei și în sudul Transilvaniei, în timp ce în Oltenia ziua vor fi precipitații mixte, iar noaptea va ninge. În celelalte regiuni va burnița trecãtor sau vor fi ploi slabe, izolat. Pe arii restrânse vor fi depuneri de polei. Vântul va avea unele intensificãri spre sfârșitul intervalului în sud-vestul extrem și local în sudul țãrii și doar cu totul izolat în rest. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între -3 grade în Moldova și 9 grade în Banat, iar cele minime se vor încadra între -11 și 5 grade.

Luni, 1 decembrie
Vremea va fi deosebit de rece pentru aceastã datã din an în regiunile extracarpatice, iar în vest regimul termic va rãmâne apropiat de normal. Cerul va fi noros în jumãtatea de sud-vest a țãrii, unde vor fi precipitații pe arii extinse, predominant ploi în Banat și Crișana, mai ales ninsori în Oltenia și Muntenia și local în Moldova, în timp ce în Transilvania și Dobrogea precipitațiile vor fi mixte. Pe arii restrânse se vor consemna depuneri de polei. Vântul va sufla slab pânã la moderat în estul teritoriului, dar va avea intensificãri locale în celelalte regiuni, cu viteze mai mari în Banat, iar spre searã și noaptea și în Oltenia și mare parte din Muntenia. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între -5 grade în Moldova și 7 grade în nord-vestul țãrii, iar cele minime se vor încadra între -9 și 3 grade.

Vremea în Oltenița

La noapte
Vremea va fi deosebit de rece. Cerul va fi temporar noros, iar spre sfârșitul intervalului vor fi condiții de ceațã. Vântul va sufla slab pânã la moderat. Temperatura minimã va fi de -6…-4 grade.

Vineri, 28 noiembrie
Vremea se va menține deosebit de rece pentru aceastã datã. Temperatura maximã se va situa în jurul valorii de 1 grad și cea minimã va fi de de -2…-1 grad. Cerul va fi mai mult noros și, trecãtor, îndeosebi seara și în prima parte a nopții, se vor semnala precipitații slabe, mai ales lapovițã și ninsoare. Vântul va sufla în general slab. Se va semnala ceațã dimineața și noaptea.Toamna rece

Sâmbătă, 29 noiembrie
Vremea se va menține mai rece decât în mod obișnuit pentru aceastã datã calendaristicã. Cerul va fi mai mult noros, dimineața va fi ceațã, iar dupã-amiaza și noaptea se vor semnala precipitații slabe mixte. Vântul va sufla slab pânã la moderat. Temperatura maximã va fi de 2…3 grade, iar cea minimã de -2…-1 grad.

Duminică, 30 noiembrie
Vremea va fi în continuare deosebit de rece pentru sfârșitul lunii noiembrie. Înnorãrile accentuate vor persista și temporar va ninge slab, iar noaptea vântul se va intensifica ușor. Temperatura maximã va fi de 0…1 grad, iar cea minimã de -4…-3 grade.

Luni, 1 decembrie
Vremea va fi închisã și se va menține deosebit de rece pentru aceastã datã. Temporar, mai ales în a doua parte a zilei și pe pacursul nopții, vor fi precipitații, predominant sub formã de ninsoare. Vântul va avea intensificãri, cu viteze mai mari (50…55 km/h) spre searã și noaptea. Temperat

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

73 − 63 =

Editorial
  • Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

    Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

    “Tineți cu tărie Ortodoxia… Noi trăim acum timpuri însemnate în Apocalipsă, cele despre care îngerul a strigat: “Vai de cei ce trăiesc!” – înainte de venirea lăcustelor. “Istoria ne arată că Dumnezeu conduce popoarele și dă lecții de morală întregii lumi”. Viața socială se măsoară cu anii, secolele, mileniile, dar …...citeste »

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

6 iulie 2021

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

Ioana Pavelescu a obținut media generală 10,00 la examenul recent de Bacalaureat. Ioana a împlinit pe 11 iulie vârsta majoratului și iată că la examenul maturității își demonstrează ei personal în primul rând, că studiul individual este important. Ioana nu are o rețetă secretă pentru această performanță deoarece munca susținută, munca în mod echilibrat a fost făcută cu răbdare, fără pauze prea lungi și urmând sfaturile părinților săi.

  • Pastila de gramatică

    Pastila de gramatică

    Efectul Dunning-Kruger – de ce ignoranţii şi incompetenţii se supraapreciază …
Corespondenta la redactie