Adevarul te eliberează de robie-site susținut și de românii de pretutindeni

Prognoza meteo 29 septembrie – 2 octombrie 2015

Vremea în țară
La noapte
Cerul va fi mai mult noros și temporar va ploua pe arii relativ extinse în jumãtatea sudicã a țãrii, local în PloiTransilvania și izolat în celelalte regiuni. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificãri temporare în regiunile estice și sud-estice și izolat în rest. Temperaturile minime se vor situa între 6 grade în depresiuni și 16 grade pe litoral.

Marți 29 septembrie
Valorile termice vor continua sã scadã ușor, astfel încât vremea va deveni rece pentru sfârșitul lunii septembrie în toate regiunile. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 10 grade în depresiuni și 18 grade pe litoral, iar cele minime între 3…4 grade în depresiuni și 14 grade pe litoral. Cerul va fi noros în sud-est, unde va ploua pe arii extinse și cantitãțile de apã vor mai depãși izolat 15…20 l/mp, iar în restul teritoriului înnorãrile vor fi temporare și ploile se vor semnala local în sud-vest și centru și izolat în rest. La munte, la peste 1800 m, în special în nordul Carpaților Orientali, trecãtor, precipitațiile vor fi și sub formã de ninsoare. Vântul va continua sã prezinte intensificãri temporare în est, sud-est și la munte, iar în Dobrogea, Bãrãgan și sudul Moldovei se vor atinge la rafalã viteze de 50-55 km/h.

Miercuri 30 septembrie
Vremea se va ameliora sub aspectul precipitațiilor, dar se va menține rece pentru aceastã perioadã a anului în cea mai mare parte a țãrii. Cerul va fi variabil în vest și nord-vest și mai mult noros în celelalte regiuni și va ploua local în Dobrogea, pe arii restrânse în restul zonei extracarpatice și la munte și cu totul izolat în rest. La altitudini de peste 1800m, izolat, precipitațiile, în general slabe cantitativ, vor fi și sub formã de ninsoare. Vântul va mai prezenta unele intensificãri în estul și în sud-estul teritoriului. Temperaturile maxime se vor încadra între 11 și 17 grade, cu cele mai scãzute valori în estul țãrii și în depresiuni, iar cele minime se vor încadra între 2 grade în depresiuni și 14 grade pe litoral. Spre sfârșitul intervalului, în zonele joase, izolat, vor fi condiții de ceațã.

Joi 1 octombrie
Vremea se va încãlzi ușor. Cerul va fi variabil, cu unele înnorãri în est și la munte, unde și vântul va mai prezenta unele intensificãri, dar numai izolat va ploua slab. Temperaturile maxime se vor încadra între 13…14 grade în depresiuni și în nordul Moldovei și 20 de grade în sud-vestul extrem al țãrii, iar cele minime între 0 grade în estul Transilvaniei și 12 grade pe litoral. Izolat, spre sfârșitul intervalului, în zonele joase va fi ceațã, iar în nordul Moldovei și în depresiuni vor fi condiții de brumã.

Vineri 2 octombrie
Vremea va fi predominant frumoasã și va continua sã se încãlzeascã ușor, devenind normalã termic pentru începutul lunii octombrie. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperaturile maxime se vor încadra între 15…16 grade în depresiuni și 21 de grade în regiunile sudice, iar cele minime între 1 grad în depresiuni și 12 grade pe litoral. Spre sfârșitul intervalului, se va semnala ceațã, pe arii restrânse, în zonele joase de relief, mai ales din vestul țãrii.

Vremea în Oltenița
La noapte
Cerul va fi mai mult noros, temporar va ploua, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura minimã va fi de 10…11 grade.

Marți 29 septembrie
Valorile termice vor continua sã scadã ușor, astfel încât vremea va deveni rece pentru sfârșitul lunii septembrie. Temperatura maximã va fi de 12…13 grade, iar cea minimã se va situa în jurul valorii de 9 grade. Cerul va fi mai mult noros și temporar va ploua. Vântul va sufla în general moderat.

Beautiful autumnMiercuri 30 septembrie
Vremea va fi în continuare mai rece decât în mod normal pentru aceastã datã. Cerul va fi mai mult noros, iar vântul va sufla moderat ziua, apoi treptat va slãbi în intensitate. Temperatura maximã va fi de 15…16 grade, iar cea minimã de 9…10 grade.

Joi 1 octombrie
Cerul va avea înnorãri în cursul zilei, iar noaptea se va degaja treptat. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximã, în creștere ușoarã fațã de ziua anterioarã, se va situa în jurul valorii de 17 grade, iar cea minimã va fi de 8…10 grade.

Vineri 2 octombrie
Vremea va fi frumoasã și va continua sã se încãlzeascã ușor. Cerul va variabil, iar vântul va sufla slab pânã la moderat. Temperatura maximã se va situa în jurul valorii de 20 de grade, iar cea minimã va fi de 8…10 grade.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

+ 60 = 70

Editorial
  • Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

    Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

    “Tineți cu tărie Ortodoxia… Noi trăim acum timpuri însemnate în Apocalipsă, cele despre care îngerul a strigat: “Vai de cei ce trăiesc!” – înainte de venirea lăcustelor. “Istoria ne arată că Dumnezeu conduce popoarele și dă lecții de morală întregii lumi”. Viața socială se măsoară cu anii, secolele, mileniile, dar …...citeste »

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

6 iulie 2021

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

Ioana Pavelescu a obținut media generală 10,00 la examenul recent de Bacalaureat. Ioana a împlinit pe 11 iulie vârsta majoratului și iată că la examenul maturității își demonstrează ei personal în primul rând, că studiul individual este important. Ioana nu are o rețetă secretă pentru această performanță deoarece munca susținută, munca în mod echilibrat a fost făcută cu răbdare, fără pauze prea lungi și urmând sfaturile părinților săi.

  • Pastila de gramatică

    Pastila de gramatică

    Efectul Dunning-Kruger – de ce ignoranţii şi incompetenţii se supraapreciază …
Corespondenta la redactie