Adevarul te eliberează de robie-site susținut și de românii de pretutindeni

Prognoza meteo 3-6 februarie 2016

Vremea în țară
La noapte

Cerul va fi noros în regiunile nord-vestice și va prezenta înnorãri temporare în restul teritoriului. Munte iarnaTrecãtor va ploua slab în Maramureș, dar posibil și în nordul extrem al Crișanei și al Transilvaniei. În Carpații Occidentali și Orientali, pe arii restrânse, vor cãdea precipitații sub formã de ploaie, iar la altitudini de peste 2000 m vor fi și ninsori slabe. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificãri la munte, pânã la tare pe creste, unde la rafalã va mai depãși viteze de 70 km/h și va spulbera zãpada, dar local și la cote mult mai reduse și în Crișana și în Dobrogea. Temperaturile minime se vor situa, în general, între 0 și 8 grade. În zonele joase de relief, pe spații restrânse, va fi ceațã.

Miercuri 3 februarie

Vremea se va menține cu mult mai caldã decât în mod obișnuit la aceastã datã, în cea mai mare parte a țãrii. Temperaturile maxime vor fi cuprinse, în general, între 9 și 19 grade, cu cele mai ridicate valori în sud, iar cele minime se vor situa între 0 și 8 grade, ușor mai scãzute în estul Transilvaniei. Nebulozitatea se va accentua treptat în Banat, Crișana, Maramureș, Transilvania și jumãtatea de nord a Moldovei, unde mai ales seara și noaptea vor cãdea precipitații. Vor fi ploi, care în a doua parte a nopții, local, se vor transforma în lapovițã sau ninsoare. La munte, ziua, local, vor predomina ploile, iar noaptea precipitațiile vor fi mai ales sub formã de lapovițã și ninsoare în Carpații Occidentali și în jumãtatea nordicã a Carpaților Orientali și mixte în celelalte masive. Izolat cantitãțile de apã vor depãși 15…20 l/mp. În restul teritoriului înnorãrile vor fi temporare și doar izolat vor fi condiții de ploaie, spre sfârșitul intervalului. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificãri la munte, mai ales pe creste, unde va spulbera zãpada, iar noaptea și în regiunile vestice și nord-estice, dar la cote mai reduse. Cu totul izolat, vor fi condiții de polei, iar în zonele joase de relief, de ceațã.

Joi 4 februarie

Vremea se va rãci în toate regiunile, iar temperaturile minime vor deveni negative în vest, centru, nord și izolat în rest. În jumãtatea de sud-est a țãrii cerul va fi mai mult noros, vor cãdea precipitații pe arii relativ extinse și izolat cantitãțile de apã vor putea depãși 10…15 l/mp. În restul teritoriului înnorãrile vor fi temporare și precipitațiile locale. Vor fi predominant ploi ziua și precipitații mixte noaptea în sud și în sud-est, în timp ce în restul teritoriului vor fi mai ales ninsori și lapovițã. Izolat vor fi condiții de polei. Vântul va avea intensificãri temporare în majoritatea regiunilor, cu viteze mai mari pe crestele montane, unde va spulbera ninsoarea. Temperaturile maxime vor fi cuprinse, în general, între 1 și 10 grade, iar cele minime se vor situa între -9 și 2 grade.

Vineri 5 februarie

În vestul, centrul și nordul țãrii, cerul va avea înnorãri și, mai ales în cursul zilei, local vor fi precipitații slabe, mai ales sub formã de lapovițã și ninsoare, iar la munte va ninge. În restul teritoriului, cerul va fi variabil, cu unele înnorãri în prima parte a intervalului în regiunile sudice, unde, precipitații slabe mixte se vor mai semnala doar izolat. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificãri în Dobrogea și în zona montanã înaltã. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 0 grade în estul Transilvaniei și în Dealurile de Vest și 9 grade în Oltenia, iar cele minime se vor situa între -10 și 0 grade.

Sâmbătă 6 februarie

Valorile termice vor fi ușor mai ridicate decât cele normale pentru prima decadã a lunii februarie. Cerul va fi variabil, cu înnorãri temporare în prima parte a intervalului în regiunile nord-vestice și centrale, dar numai izolat, în zona Carpaților Orientali va fulgui. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificãri pe crestele montane. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 0 și 10 grade, iar cele minime se vor situa, în general, între -10 și 0 grade. Mai ales spre sfârșitul intervalului, în zonele joase de relief, izolat va fi ceațã.

Vremea în Oltenița
La noapte

Cerul va fi temporar noros, iar spre sfârșitul intervalului este posibil sã se formeze ceațã. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura minimã va fi de 3…4 grade.

Sunny winterMiercuri 3 februarie

Vremea va fi cu mult mai caldã decât în mod obișnuit la aceastã datã. Temperatura maximã se va situa în jurul valorii de 16 grade, iar cea minimã va fi de 3…5 grade. Cerul va fi variabil, iar dimineața și noaptea vor fi condiții de ceațã. Vântul va sufla slab și moderat.

Joi 4 februarie

Vremea se va rãci fațã de intervalul anterior, astfel încât temperatura maximã va fi de 8…10 grade, iar cea minimã se va situa în jurul valorii de 0 grade. Cerul va fi mai mult noros și vor cãdea precipitații, sub formã de ploaie, iar noaptea, trecãtor, posibil și sub formã de lapovițã și ninsoare. Vântul va avea unele intensificãri ziua, apoi va slãbi treptat în intensitate.

Vineri 5 februarie

Cerul va fi variabil, cu unele înnorãri în prima parte a zilei, însã condițiile de precipitații slabe mixte vor fi reduse. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximã se va situa în jurul valorii de 6 grade, iar cea minimã va fi de -3…-2 grade, ușor mai coborâtã în zona preorãșeneascã.

Sâmbătă 6 februarie

Valorile termice vor fi ușor mai ridicate decât cele normale pentru prima decadã a lunii februarie. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab pânã la moderat. Temperatura maximã va fi de 6…7 grade, iar cea minimã de -4…-2 grade.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

16 + = 18

Editorial
  • Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

    Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

    “Tineți cu tărie Ortodoxia… Noi trăim acum timpuri însemnate în Apocalipsă, cele despre care îngerul a strigat: “Vai de cei ce trăiesc!” – înainte de venirea lăcustelor. “Istoria ne arată că Dumnezeu conduce popoarele și dă lecții de morală întregii lumi”. Viața socială se măsoară cu anii, secolele, mileniile, dar …...citeste »

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

6 iulie 2021

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

Ioana Pavelescu a obținut media generală 10,00 la examenul recent de Bacalaureat. Ioana a împlinit pe 11 iulie vârsta majoratului și iată că la examenul maturității își demonstrează ei personal în primul rând, că studiul individual este important. Ioana nu are o rețetă secretă pentru această performanță deoarece munca susținută, munca în mod echilibrat a fost făcută cu răbdare, fără pauze prea lungi și urmând sfaturile părinților săi.

  • Pastila de gramatică

    Pastila de gramatică

    Efectul Dunning-Kruger – de ce ignoranţii şi incompetenţii se supraapreciază …
Corespondenta la redactie