Adevarul te eliberează de robie-site susținut și de românii de pretutindeni

Prognoza meteo 3-6 martie 205

Vremea în țară

La noapte
Cerul va fi temporar noros. Va ploua pe spații extinse în vestul și nord-vestul țãrii, unde cantitãțile de apã vor depãși pe arii restrânse 15…20 l/mp. În zona montanã vor predomina ninsorile, iar spre dimineațã, precipitații mixte se vor semnala izolat și în Maramureș, nordul Moldovei și estul Transilvaniei. În restul teritoriului vor fi ploi locale, în general slabe. Vântul va prezenta unele intensificãri în Banat, Crișana, Transilvania și la munte. Temperaturile minime, mult mai ridicate decât mediile specifice datei din calendar, se vor încadra între 1 și 8 grade.

Branduse de munteMarți, 3 martie
Deși vor marca o scãdere în vest, în nord și în centru, valorile termice diurne se vor situa în general peste mediile climatologice specifice datei, cu precãdere în sudul și sud-estul țãrii, unde vor continua sã caracterizeze o vreme deosebit de caldã. Astfel, maximele se vor încadra între 4 și 15 grade, mai ridicate în Muntenia. În cursul zilei vor fi înnorãri îndeosebi în nordul și centrul țãrii, unde local se vor semnala precipitații în general slabe sub formã de ploaie și lapovițã, iar trecãtor și pe arii mai restrânse și sub formã de ninsoare. În orele dimineții, în Dobrogea se vor semnala ploi. Noaptea, cerul se va degaja treptat, iar valorile minime ale temperaturii aerului vor fi apropiate de cele normale în aceastã perioadã din an și se vor situa între -6 și 3 grade, ușor mai scãzute în depresiuni. Vântul se va intensifica temporar în majoritatea zonelor, la rafalã vitezele vor depãși local 50 km/h, iar la munte, în special în Munții Banatului și pe crestele Carpaților Meridionali va sufla tare, cu peste 70 km/h.

Miercuri, 4 martie
În cursul zilei vremea va fi în general frumoasã și caldã, cu un cer variabil și maxime termice cuprinse între 6 și 13 grade. Noaptea, înnorãrile se vor extinde treptat dinspre sud-vestul țãrii. Vor cãdea precipitații slabe, mai ales sub formã de ploaie, local în Banat și Oltenia și izolat în Crișana, Muntenia și Transilvania și predominant ninsoare în Munții Banatului și în Carpații Meridionali. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificãri trecãtoare la munte. Temperaturile minime se vor situa între -4 și 4 grade, mai scãzute în depresiuni.

Joi, 5 martie
Vremea va fi în general închisã și se va rãci fațã de intervalul precedent, mai ales la valorile diurne. Vor cãdea precipitații predominant sub formã de ploaie, pe arii extinse în jumãtatea vesticã a teritoriului și local în rest. La munte, iar în cursul nopții și în regiunile vestice, centrale și de nord vor predomina ninsorile. Cantitãțile de apã pot fi mai însemnate, în special în sud-vestul teritoriului și în zona de munte. Temporar vântul va prezenta intensificãri în majoritatea regiunilor, dar cu precãdere în sud și la munte. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 2 și 10 grade, iar cele minime se vor încadra între -3 și 5 grade.

Vineri, 6 martie
Vremea se va menține închisã. Pe arii extinse vor cãdea precipitații, sub formã de ninsoare în jumãtatea nordicã a țãrii și la munte, iar în rest vor predomina ploile. Cantitãțile de apã pot fi mai însemnate în estul și sud-estul teritoriului. Vântul va prezenta intensificãri îndeosebi în regiunile estice și în zona montanã. Temperaturile maxime vor fi cuprinse în general între 2 și 10 grade, iar cele minime se vor încadra între -2 și 6 grade, mai coborâte în depresiuni,

Vremea în Oltenița

La noapte
Cerul se va înnora și va ploua slab, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura minimã va fi de 6…7 grade, cu mult peste cea normalã pentru aceastã datã.

Marți, 3 martie
Valorile termice diurne se vor menține peste mediile climatologice specifice datei, cu o maxima în jur de 16 grade. Vântul va sufla în general moderat, cu intensificãri în cursul zilei. Cerul va fi variabil, mai mult senin noaptea. Temperatura minimã va fi de 1…2 grade, mai scãzutã în zona preorãșeneascã.

Miercuri, 4 martie
În cursul zilei vremea va fi în general frumoasã, cu cerul variabil. Noaptea vor fi înnorãri, iar spre sfârșitul ei vor fi Imagine ghioceicondiții de ploaie slabã. Vântul va sufla slab pânã la moderat. Temperatura maximã se va situa în jurul valorii de 12 grade, iar cea minimã va fi de 1…3 grade.

Joi, 5 martie
Cerul se va înnora treptat, iar spre searã și în cursul nopții va ploua. Vântul va prezenta intensificãri. Temperatura maximã, mai scãzutã decât în ziua precedentã, va fi de 8…9 grade, iar cea minimã se va situa în jurul valorii de 2 grade.

Vineri, 6 martie
Vremea se va menține închisã. Temporar vor fi precipitații, îndeosebi sub formã de ploaie, iar vântul va sufla în general moderat. Temperatura maximã se va situa în jurul valorii de 7 grade, iar cea minimã va fi de 1…2 grade

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

nine − 5 =

26 − = 18

Editorial
  • Tot așa?....Tot așa, dar parcă mai rău!

    Tot așa?….Tot așa, dar parcă mai rău!

    Gloria Vita -Ce s-a mai schimbat acolo, că mi-e dor de-acasă? -Mă sperie întrebarea ta. Dar dacă vrei, îți răspund cu altă întrebare. Când ai plecat din oraș și din țară, ai sperat că se va schimba ceva în bine? -Sincer, o fărâmă de speranță tot am avut, deși foarte …...citeste »

Afară zidu-i roșu, înăuntru-i…infraroșu/Primăria Chirnogi s-a vopsit

24 octombrie 2020

Afară zidu-i roșu, înăuntru-i…infraroșu/Primăria Chirnogi s-a vopsit

Primăria Chirnogi și-a schimbat culoarea clădirii nu doar pe cea politică. Ion Ștefan (PSD) a cîștigat alegerile locale din acest an, iar Primăria Chirnogi a primit botezul roșu. Primarul Ion Ștefan din localitatea Chirnogi, județul Călărași, este atât de îndrăgostit de culoarea roșie încât a inaugurat începerea mandatului său cu schimbarea culorii clădirii primăriei.

  • Pastila de gramatică

    Pastila de gramatică

    Este corect “cel mai celebru”? Unele structuri lingvistice sunt atât …
Corespondenta la redactie