Adevarul te eliberează de robie-site susținut și de românii de pretutindeni

Prognoza meteo 3-7 aprilie

Vremea în țară
La noapte
În jumãtatea de sud a țãrii cerul se va înnora treptat, iar în Oltenia și pe arii restrânse în Banat, Muntenia și la munte vor fi ploi slabe, și sub formã de aversã. În restul teritoriului cerul va fi variabil. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificãri în sud-vest și pe crestele montane. Temperaturile minime vor fi cuprinse între -1 grad în estul Transilvaniei, unde vor mai fi condiții de brumã și 13 grade în Dealurile de Vest. În regiunile estice și sud-estice, izolat, se va forma ceațã.

Marți 4 aprilie
Vremea va deveni în general instabilã, iar valorile termice, mai ales cele diurne, vor fi mai scãzute decât cele din intervalul precedent în majoritatea zonelor. Cerul va prezenta înnorãri temporar accentuate și vor fi averse însoțite de descãrcãri electrice pe spații relativ extinse în vestul, sudul țãrii, la munte și local în rest. Pe arii restrânse, cu precãdere în Oltenia, în Munții Banatului și în Carpații Meridionali, cantitãțile de apã vor depãși 15…20 l/mp. Izolat vor fi și condiții de grindinã. La munte, la altitudini de peste 1800 m, precipitațiile vor fi mixte. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificãri temporare, îndeosebi ziua, în cea mai mare parte a țãrii, cu viteze mai mari în zona montanã. Temperaturile maxime se vor încadra între 9 grade în sudul litoralului și 23 de grade în nord-vestul extrem al teritoriului, iar minimele termice vor fi cuprinse între 0 și 9 grade. Pe litoral vor fi condiții de ceațã.

Miercuri 5 aprilie
Vremea se va menține în general instabilã, iar regimul termic va fi caracterizat de valori în jurul celor climatologic specifice datei, chiar dacã acestea vor marca o scãdere fațã de ziua anterioarã. Vor fi înnorãri temporar accentuate și va ploua pe arii relativ extinse în vestul, sudul țãrii, la munte și local în restul zonelor. Vor fi mai ales averse, însoțite și de descãrcãri electrice, iar pe arii restrânse cantitãțile de apã vor fi mai însemnate. Izolat vor fi condiții de grindinã. La munte, la altitudini mari, se vor semnala precipitații mixte. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificãri izolate. Temperaturile maxime se vor încadra între 11 și 19 grade, cu cele mai mici valori pe litoral; minimele termice vor fi cuprinse între 2 și 9 grade.

Joi 6 aprilie
În regiunile vestice, centrale și nordice, vremea se va rãci accentuat fațã de intervalul anterior, devenind rãcoroasã pentru aceastã perioadã a anului. Cerul va fi mai mult noros pe parcursul zilei când temporar va ploua pe arii extinse, apoi treptat se va degaja, iar aria ploilor va fi în restrângere. În restul teritoriului, regimul termic va continua sã fie caracterizat de valori apropiate de cele climatologic specifice perioadei și mai ales spre searã și în cursul nopții înnorãrile vor fi accentuate și local se vor semnala averse și descãrcãri electrice. În zona montanã, iar noaptea posibil și în estul Transilvaniei și în zona deluroasã a Moldovei, precipitațiile vor fi și sub formã de lapovițã și ninsoare. Pe arii restrânse se vor acumula cantitãți de apã mai însemnate. Vântul va sufla moderat, cu intensificãri temporare în toate regiunile, viteze mai mari urmând a se înregistra în sud-vest și la munte. Temperaturile maxime se vor încadra între 8 și 20 de grade, iar cele minime între -2 și 7 grade. În cursul nopții izolat se va produce brumã.

Vineri 7 aprilie
Valorile termice vor marca o scãdere fațã de zilele anterioare și în regiunile extracarpatice, astfel cã în majoritatea regiunilor vremea va fi în general rãcoroasã pentru aceastã perioadã din an. Cerul va avea înnorãri, temporar va ploua în vest, centru, nord și nord-est și pe arii restrânse în rest, iar în zona montanã și posibil trecãtor și în estul Transilvaniei se vor semnala și ninsori și lapovițã. Vântul va prezenta intensificãri temporare în majoritatea regiunilor, viteze mai mari urmând a se înregistra la munte, în sud-vest, centru și nord-est. Temperaturile maxime se vor încadra între 7 și 16 grade, iar cele minime între -2 și 6 grade.

Vremea în Oltenița
La noapte
Cerul se va înnora treptat, iar în a doua parte a nopții vor fi condiții sã plouã slab. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura minimã se va situa în jurul valorii de 5 grade.

Marți 4 aprilie
Vremea va fi în general instabilã. Cerul va avea înnorãri temporar accentuate și vor fi averse, în general slabe, posibil însoțite de descãrcãri electrice. Vântul va sufla moderat, cu unele intensificãri dupã-amiaza și seara. Temperatura maximã, mai scãzutã decât în zilele precedente, va fi de 15…16 grade, iar cea minimã se va situa în jurul valorii de 6 grade.

Miercuri 5 aprilie
Cerul va fi temporar noros, favorabil averselor însoțite de descãrcãri electrice. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximã se va situa în jurul valorii de 17 grade, iar cea minimã va fi de 6…7 grade.

Joi 6 aprilie
Vremea va deveni în general instabilã, însã regimul termic va continua sã fie caracterizat de valori în jurul mediilor climatologic specifice datei. Cerul va fi variabil, dar din orele dupã-amiezii înnorãrile se vor accentua și vor fi averse și descãrcãri electrice. Vântul va sufla în general moderat. Temperatura maximã va fi de 18…19 grade, iar cea minimã se va situa în jurul valorii de 5 grade.

Vineri 7 aprilie
Vremea se va rãci fațã de zilele anterioare, urmând astfel a se înregistra temperaturi ușor mai coborâte decât cele climatologic specifice perioadei. Cerul va fi temporar noros și în special în prima parte a zilei trecãtor va ploua. Vântul va sufla moderat pe parcursul zilei, apoi treptat va slãbi în intensitate. Temperatura maximã va fi de 15…16 grade, iar cea minimã de 3…4 grade.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

1 × 5 =

+ 42 = 48

Editorial
  • Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

    Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

    “Tineți cu tărie Ortodoxia… Noi trăim acum timpuri însemnate în Apocalipsă, cele despre care îngerul a strigat: “Vai de cei ce trăiesc!” – înainte de venirea lăcustelor. “Istoria ne arată că Dumnezeu conduce popoarele și dă lecții de morală întregii lumi”. Viața socială se măsoară cu anii, secolele, mileniile, dar …...citeste »

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

6 iulie 2021

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

Ioana Pavelescu a obținut media generală 10,00 la examenul recent de Bacalaureat. Ioana a împlinit pe 11 iulie vârsta majoratului și iată că la examenul maturității își demonstrează ei personal în primul rând, că studiul individual este important. Ioana nu are o rețetă secretă pentru această performanță deoarece munca susținută, munca în mod echilibrat a fost făcută cu răbdare, fără pauze prea lungi și urmând sfaturile părinților săi.

  • Pastila de gramatică

    Pastila de gramatică

    Efectul Dunning-Kruger – de ce ignoranţii şi incompetenţii se supraapreciază …
Corespondenta la redactie