Adevarul te eliberează de robie-site susținut și de românii de pretutindeni

Prognoza meteo 30 ianuarie-2 februarie 2015

Vremea în țară

La noapte
Cerul va avea înnorãri și izolat în zona de munte vor cãdea precipitații predominant sub formã de ninsoare, iar spre dimineațã în extremitatea de vest și de sud-vest, vor fi posibile ploi slabe și trecãtor lapovițã. Va fi ceațã, trecãtor asociatã cu burnițã, local în zonele joase din sud și est și izolat în rest. Vântul va avea intensificãri temporare în vestul și nord-estul țãrii, dar mai ales în zona montanã înaltã, unde va sufla tare. Temperaturile minime se vor situa între -3 și 5 grade, mai scãzute în estul Transilvaniei spre -7 grade.

Vineri, 30 ianuarie
Vremea se va încãlzi, devenind mai caldã decât în mod normal pentru aceastã datã. Cerul va prezenta înnorãri și mai ales spre searã și noaptea, precipitațiile vor cuprinde cea mai mare parte a țãrii. În regiunile vestice și nord-vestice, Vreme_ianuarieprecum și în Carpații Occidentali, Carpații Meridionali și în Subcarpații Getici, cantitãțile de apã vor depãși local 15 l/mp și izolat 30 l/mp. Vor fi ploi, iar în zonele de munte, la început vor fi precipitații mixte, iar în a doua parte a nopții vor predomina ninsorile și se va depune strat nou de zãpadã. Precipitații sub formã de lapovițã și ninsoare se vor semnala spre sfârșitul intervalului, local și în nord-vestul, centrul teritoriului și în zonele de deal din rest. Vântul se va intensifica treptat în toate regiunile, cu viteze mai mari în Banat, Crișana și pe litoral, unde la rafalã se vor depãși 65…70 km/h, în timp ce pe crestele montane va sufla tare cu peste 80 de km/h, temporar viscolind zãpada.Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 3…4 grade în estul Transilvaniei și nordul Moldovei și 13 grade în sudul Dobrogei, iar cele minime se vor încadra între -2 și 8 grade. Dimineața, pe arii restrânse, mai ales în sud și în est va fi ceațã.

Sâmbătă, 31 ianuarie
Vremea se va menține mai caldã decât în mod normal pentru aceastã datã, deși valorile termice vor marca o scãdere fațã de ziua precedentã în regiunile intracarpatice. În cursul zilei, cerul va avea înnorãri și vor cãdea precipitații mai ales sub formã de ninsoare la munte, mixte local în nord-vest și centru, iar în Dobrogea și jumãtatea esticã a Munteniei și cu totul izolat în rest va ploua. Noaptea, nebulozitatea se va accentua treptat în jumãtatea de sud a țãrii, unde mai ales spre sfârșitul intervalului va ploua pe arii extinse și se vor cumula cantitãți de apã în jur de 10 l/mp. În Munții Banatului, Carpații Meridionali și în Carpații de Curburã, vor predomina ninsorile. Vântul va avea intensificãri în zonele de munte și în sud-estul teritoriului, iar în prima parte a intervalului, temporar și în celelalte regiuni.Temperaturile maxime vor fi cuprinse, între 2…3 grade în Maramureș și estul Transilvaniei și 14 grade în Lunca Dunãrii, iar cele minime se vor încadra, în general, între -5 și 5 grade.

Duminică, 1 februarie
Vremea va fi în general închisã, iar valorile termice vor continua sã scadã în cea mai mare parte a țãrii, mai semnificativ în Moldova. Vor cãdea precipitații în toate regiunile, sub formã de ploaie în cele sudice și mixte în restul teritoriului, iar la munte va ninge. Izolat cantitãțile de apã vor fi însemnate și vor fi condiții de polei. Vântul va prezenta intensificãri, îndeosebi în cursul zilei în sud-est și pe crestele montane. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 0 grade în estul Transilvaniei și 14…15 grade în sudul Dobrogei, iar cele minime între -4 grade în depresiuni și 6 grade pe litoral.

Vremea în Oltenița

La noapte
Cerul va avea înnorãri și mai ales spre dimineațã se va semnala ceațã. Vântul va sufla slab pânã la moderat. Temperatura minimã va fi de -2…0 grade.

Vineri, 30 ianuarie
Brrrr uratVremea se va încãlzi și va fi caldã pentru aceastã datã. Ziua, cerul va fi temporar noros, iar dimineața vor fi condiții de ceațã. În cursul nopții nebulozitatea se va accentua treptat, va începe sã plouã, iar vântul se va intensifica. Temperatura maximã va fi de 8…9 grade, iar cea minimã va fi de 5…6 grade.

Sâmbătă, 31 ianuarie
Vremea se va menține mai caldã decât în mod normal pentru sfârșitul lunii ianuarie. Cerul va avea înnorãri temporare și, mai ales în primele ore ale zilei și în a doua parte a nopții, temporar va ploua. Vântul va avea intensificãri ziua, dar va slãbi în intensitate noaptea. Temperatura maximã se va situa în jurul valorii de 12 grade, iar cea minimã va fi de 2…3 grade.

Duminică, 1 februarie
Vremea va fi închisã, iar valorile termice vor fi în scãdere fațã de cele din ziua precedentã. Temporar va ploua, mai ales în prima parte a zilei. Vântul va sufla moderat, cu intensificãri ziua. Temperatura maximã va fi de 7…8 grade, iar cea minimã de 0…2 grade.

Luni, 2 februarie
Vremea se va menține închisã și temporar va ploua, iar noaptea, vor fi posibile și lapovițe și ninsori. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximã se va situa în jurul valorii de 7 grade, iar cea minimã va fi de 0…2 grade.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

47 − 37 =

Editorial
  • Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

    Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

    “Tineți cu tărie Ortodoxia… Noi trăim acum timpuri însemnate în Apocalipsă, cele despre care îngerul a strigat: “Vai de cei ce trăiesc!” – înainte de venirea lăcustelor. “Istoria ne arată că Dumnezeu conduce popoarele și dă lecții de morală întregii lumi”. Viața socială se măsoară cu anii, secolele, mileniile, dar …...citeste »

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

6 iulie 2021

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

Ioana Pavelescu a obținut media generală 10,00 la examenul recent de Bacalaureat. Ioana a împlinit pe 11 iulie vârsta majoratului și iată că la examenul maturității își demonstrează ei personal în primul rând, că studiul individual este important. Ioana nu are o rețetă secretă pentru această performanță deoarece munca susținută, munca în mod echilibrat a fost făcută cu răbdare, fără pauze prea lungi și urmând sfaturile părinților săi.

  • Pastila de gramatică

    Pastila de gramatică

    Efectul Dunning-Kruger – de ce ignoranţii şi incompetenţii se supraapreciază …
Corespondenta la redactie