Adevarul te eliberează de robie-site susținut și de românii de pretutindeni

Prognoza meteo 30 iunie-4 iulie 2019

Vremea în țară
La noapte
Vor mai fi înnorãri temporar accentuate, averse ce vor avea și caracter torențial, descãrcãri electrice și intensificãri de scurtã duratã ale vântului, local în Moldova, Muntenia și Transilvania și izolat în Oltenia și Dobrogea. Cantitãțile de apã vor mai depãși pe arii restrânse 20 l/mp și punctiform 30…35 l/mp. Temperaturile minime vor fi cuprinse între 7 și 17 grade.

Duminică, 1 iulie
Vremea se va ameliora sub aspectul precipitațiilor, dar va fi rãcoroasã. Vor mai fi înnorãri, ploi de scurtã duratã și, posibil, descãrcãri electrice, local în Moldova și în zona de munte. În restul teritoriului cerul va fi variabil, iar astfel de fenomene se vor semnala izolat. La munte, la altitudini de peste 1800 m, mai ales în Carpații Meridionali, vor fi posibile trecãtor și precipitații, slabe cantitativ, sub formã de lapovițã sau ninsoare. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificãri îndeosebi pe crestele montane. Temperaturile maxime se vor încadra între 17…18 grade în nordul țãrii și în depresiuni și 25…26 de grade în regiunile sudice, iar cele minime vor fi cuprinse între 5 și 15 grade, mai ridicate, spre 18 grade, pe litoral.

Luni, 2 iulie
Vremea va fi în continuare rãcoroasã. Temperaturile maxime se vor situa între 18…20 de grade în nordul și centrul țãrii și 27…28 de grade în sud, iar cele minime vor fi cuprinse între 5 și 15 grade, ușor mai ridicate pe litoral, spre 17…19 grade, dar și mai scãzute, pânã în jurul a 3 grade în depresiunile din estul Transilvaniei. Cerul va fi variabil și doar cu totul izolat, mai ales la munte, trecãtor va mai ploua slab. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificãri pe crestele montane.

Marți, 3 iulie
Vremea se va încãlzi ușor fațã de ziua precedentã. Temperaturile maxime se vor încadra între 21 de grade în nordul țãrii și 28…29 de grade în regiunile sudice, iar cele minime vor fi cuprinse, în general, între 6 și 18 grade. Cerul va fi variabil, cu unele înnorãri în nordul și nord-estul teritoriului, dar condițiile de ploaie vor fi reduse. Vântul va sufla slab și moderat.

Miercuri, 4 iulie
Vremea va continua sã se încãlzeascã, devenind normalã din punct de vedere termic în cea mai mare parte a țãrii. Temperaturile maxime se vor încadra între 24 și 30 de grade, cu cele mai ridicate valori în sud și sud-vest, iar cele minime vor fi cuprinse, în general, între 5 și 18 grade. Cerul va fi variabil, cu unele înnorãri în nordul, centrul și sud-estul teritoriului, dar numai izolat și trecãtor, cel mai probabil în Dobrogea și în zona Carpaților Orientali, va ploua slab. Vântul va sufla slab și moderat.


Vremea în Oltenița
La noapte
Cerul va avea înnorãri și vor mai fi averse, posibil însoțite de descãrcãri electrice. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura minimã va fi de 15…16 grade.

Duminică, 1 iulie
Vremea se va ameliora sub aspectul precipitațiilor, dar va fi rãcoroasã. Cerul va fi temporar noros și, trecãtor, îndeosebi în primele ore ale zilei, va mai ploua, apoi cerul se va degaja treptat. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximã va fi de 24…25 de grade, iar cea minimã va fi de 11…13 grade.

Lunim 2 iulie
Vremea se va menține rãcoroasã, astfel încât temperatura maximã va fi de 25…27 de grade și cea minimã de 10…12 grade. Cerul va fi variabil, mai mult senin noaptea, iar vântul va sufla slab și moderat.

Marți, 3 iulie
Vremea se va încãlzi și va deveni apropiatã de normal din punct de vedere termic. Temperatura maximã va fi de 28…29 de grade, iar cea minimã de 13…15 grade. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab pânã la moderat.

Miercuri, 4 iulie
Vremea se va încãlzi și va deveni normalã din punct de vedere termic. Temperatura maximã va fi de 28…29 de grade, iar cea minimã de 13…15 grade. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab pânã la moderat.

Editorial
  • Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

    Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

    “Tineți cu tărie Ortodoxia… Noi trăim acum timpuri însemnate în Apocalipsă, cele despre care îngerul a strigat: “Vai de cei ce trăiesc!” – înainte de venirea lăcustelor. “Istoria ne arată că Dumnezeu conduce popoarele și dă lecții de morală întregii lumi”. Viața socială se măsoară cu anii, secolele, mileniile, dar …...citeste »

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

6 iulie 2021

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

Ioana Pavelescu a obținut media generală 10,00 la examenul recent de Bacalaureat. Ioana a împlinit pe 11 iulie vârsta majoratului și iată că la examenul maturității își demonstrează ei personal în primul rând, că studiul individual este important. Ioana nu are o rețetă secretă pentru această performanță deoarece munca susținută, munca în mod echilibrat a fost făcută cu răbdare, fără pauze prea lungi și urmând sfaturile părinților săi.

  • Pastila de gramatică

    Pastila de gramatică

    Efectul Dunning-Kruger – de ce ignoranţii şi incompetenţii se supraapreciază …
Corespondenta la redactie