Adevarul te eliberează de robie-site susținut și de românii de pretutindeni

Prognoza meteo 31 ianuarie – 3 februarie

Vremea in tara
La noapte
Vremea va fi rece, geroasã îndeosebi în centrul țãrii. În regiunile sudice și estice cerul va fi mai mult noros La Poianași izolat se vor semnala fulguieli sau burnițe, favorizând depunerile de polei, iar în restul teritoriului înnorãrile vor fi temporare. Vântul va sufla slab și moderat. Temperaturile minime vor fi cuprinse între -12 și -3 grade, mai scãzute în depresiuni, spre -17 grade. În zonele joase local va fi ceațã, asociatã cu chiciurã.

Marti 31 ianuarie
Vremea se va menține rece, geroasã dimineața și noaptea cu precãdere în Transilvania. În cursul zilei, cerul va fi variabil, cu înnorãri mai ales în sudul și estul țãrii, unde izolat se vor semnala fulguieli sau burnițe, favorizând depunerile de polei. Noaptea, înnorãrile vor fi mai accentuate în regiunile vestice și nord-vestice, unde pe arii restrânse vor cãdea precipitații mixte și se va depune polei. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificãri în Banat și Moldova. Temperaturile maxime se vor încadra între -4 grade în Oltenia și estul Transilvaniei și 6 grade în Dealurile de Vest, iar cele minime vor fi cuprinse între -13 și 0 grade, mai scãzute în depresiunile Carpaților Orientali, pânã spre -18 grade. Îndeosebi dimineața și noaptea, în zonele joase se va semnala ceațã, asociatã cu depunere de chiciurã.

Miercuri
Deși valorile termice vor crește ușor fațã de intervalul precedent, vremea va fi în continuare rece în cea mai mare parte a țãrii, local geroasã dimineața și noaptea în centru și sud. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între -5 grade în zonele cu ceațã persistentã și 8 grade în Dealurile de Vest, iar cele minime se vor situa, în general, între -12 și 2 grade. La deal și de munte cerul va fi variabil, dar în zonele joase de relief, în special cele din sudul și estul teritoriului, va fi nebulozitate joasã sau ceațã cu depunere de chiciurã și, trecãtor, fulguieli sau burnițe, favorizând depunerile de polei. În regiunile vestice și nord-vestice, cu precãdere noaptea vor cãdea precipitații mixte și se va depune polei. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificãri, mai ales în a doua parte a intervalului, în Banat, Crișana și Carpații Occidentali.

Joi 1 februarie
Vremea se va încãlzi, urmând astfel a se înregistra valori termice mai ridicate decât cele climatologic specifice acestei perioade în majoritatea regiunilor. În vestul, centrul și nordul țãrii, cerul va avea înnorãri și temporar, pe arii restrânse va ploua slab și vor fi condiții de polei. La munte, cu precãdere în zona înaltã a Carpaților Orientali precipitațiile vor fi și sub formã de lapovițã și ninsoare. În restul teritoriului, vor fi înnorãri temporare, iar local, în special noaptea, nebulozitatea joasã sau ceața vor fi asociate izolat cu burnițã sau fulguieli ce vor favoriza depuneri de polei. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificãri în masivele nordice. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 2 și 12 grade, mai scãzute în zonele cu ceațã persistentã în special din Oltenia, iar cele minime se vor situa, în general, între -6 și 3 grade.

Vineri 2 februarie
Vremea va continua sã se încãlzeascã în majoritatea regiunilor. Cerul va fi mai mult noros în jumãtatea de nord a teritoriului, unde însã doar trecãtor, în prima parte a intervalului va ploua slab pe arii restrânse. În restul țãrii, înnorãrile vor fi temporare, iar nebulozitatea joasã și ceața își vor face apariția local și posibil va fi asociatã cu burnițã ce poate favoriza depuneri de polei. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificãri la munte, în zona înaltã. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 3 și 14 grade, iar cele minime între -5 și 4 grade, ușor mai ridicate în Câmpia și Dealurile de Vest.

Ger IarnaVremea in Oltenita
La noapte
Cerul va fi mai mult noros și vor fi condiții de ceațã și, trecãtor, de fulguialã sau burnițã, favorizând depunerile de polei. Vântul va sufla în general slab. Temperatura minimã se va situa în jurul valorii de -6 grade.

Marti 31 ianuarie
Vremea se va menține rece. Cerul va fi variabil, cu înnorãri în special în primele ore ale zilei, când vor fi condiții de fulguialã sau burnițã, favorizând depunerile de polei. Vântul va sufla slab. Temperatura maximã se va situa în jurul valorii de 0 grade, iar cea minimã va fi de -10…-8 grade. Mai ales noaptea se va semnala ceațã, asociatã cu depunere de chiciurã.

Miercuri 1 februarie
Vremea va fi în continuare rece. Cerul va fi variabil, cu înnorãri temporare, iar mai ales dimineața și noaptea se va semnala ceațã asociatã cu depunere de chiciurã. Trecãtor vor fi condiții de fulguialã sau burnițã, favorizând depunerile de polei. Vântul va sufla în general slab. Temperatura maximã va fi de 1…2 grade, iar cea minimã se va situa în jurul valorii de -8 grade.

Joi 2 februarie
Vor fi înnorãri, iar în primele ore ale intervalului, dar mai ales pe parcursul nopții, va fi ceațã posibil asociatã cu burnițã ce poate favoriza depuneri de polei. Vântul va sufla slab. Temperatura maximã se va situa în jurul a 4 grade, iar cea minimã va fi de -4…-2 grade.

Vineri 3 februarie
Cerul va fi variabil, cu înnorãri și posibil ceațã asociatã trecãtor cu burnițã ce poate favoriza depuneri de polei. Vântul va sufla slab pânã la moderat. Temperatura maximã va fi de 7…8 grade, iar cea minimã de -2…0 grade.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

twenty − 19 =

67 − 59 =

Editorial
  • Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

    Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

    “Tineți cu tărie Ortodoxia… Noi trăim acum timpuri însemnate în Apocalipsă, cele despre care îngerul a strigat: “Vai de cei ce trăiesc!” – înainte de venirea lăcustelor. “Istoria ne arată că Dumnezeu conduce popoarele și dă lecții de morală întregii lumi”. Viața socială se măsoară cu anii, secolele, mileniile, dar …...citeste »

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

6 iulie 2021

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

Ioana Pavelescu a obținut media generală 10,00 la examenul recent de Bacalaureat. Ioana a împlinit pe 11 iulie vârsta majoratului și iată că la examenul maturității își demonstrează ei personal în primul rând, că studiul individual este important. Ioana nu are o rețetă secretă pentru această performanță deoarece munca susținută, munca în mod echilibrat a fost făcută cu răbdare, fără pauze prea lungi și urmând sfaturile părinților săi.

Corespondenta la redactie