Adevarul te eliberează de robie-site susținut și de românii de pretutindeni

Prognoza meteo 31 octombrie – 3 noiembrie 2015

Vremea in tara
La noapte

Cerul va fi mai mult senin în regiunile intracarpatice, dar va avea înnorãri temporare în sud-vestul și Apus Toamnanord-estul țãrii, mai ales la deal și munte. Vântul va prezenta unele intensificãri în sudul Banatului și pe litoral. Temperaturile minime vor fi cuprinse între -7 grade în estul Transilvaniei și 7 grade în Dealurile de Vest. Pe arii restrânse se va semnala ceațã în zonele joase de relief, iar spre dimineațã va fi brumã în regiunile centrale, nordice, estice, precum și în zona subcarpaticã din restul teritoriului.

Sambata 31 octombrie

Temperaturile vor continua sã scadã în cea mai mare parte a țãrii. Valorile diurne vor fi mai mici decât mediile climatologice în sud și în est, în timp ce în restul teritoriului ele se vor menține apropiate de normalul perioadei, chiar ușor mai ridicate în nord-vest. Așadar, temperaturile maxime se vor situa între 8…9 grade în Moldova și în depresiuni și 15…17 grade în Maramureș și nordul Crișanei. Noaptea va fi rece în toate regiunile, cu minime preponderent negative, cu valori de la -12 grade în estul Transilvaniei, pânã la 6…7 grade în Dealurile de Vest. Cerul va fi mai mult senin, cu unele înnorãri în extremitatea sudicã a teritoriului. Vântul va avea intensificãri pe parcursul zilei în sudul Banatului, în Oltenia, Muntenia, Dobrogea, precum și în zona montanã, apoi va slãbi în intensitate. Dimineața și noaptea local se va semnala brumã și pe arii restrânse va fi ceațã.

Duminica 1 noiembrie

În jumãtatea de sud a țãrii vremea va fi ușor mai rece decât în mod normal la aceastã datã. În restul teritoriului, valorile termice diurne se vor situa în jurul mediilor climatologice. Astfel, temperaturile maxime se vor încadra între 9 și 16 grade, iar cele minime vor fi cuprinse între -12 grade în depresiunile Carpaților Orientali și 5…7 grade în Dealurile de Vest și pe litoral. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va avea unele intensificãri în Dobrogea și în sudul Banatului. Local, dimineața și noaptea, se va semnala brumã, mai ales în estul, sudul și centrul țãrii, iar pe arii restrânse va fi ceațã.

Luni 2 noiembrie

Valorile termice diurne vor crește fațã de ziua precedentã în sudul și estul țãrii, unde se vor situa peste normele climatologice specifice acestei perioade, în timp ce în rest vremea va fi normalã din punct de vedere termic. Cerul va fi mai mult senin, cu unele înnorãri noaptea în extremitatea vesticã a țãrii. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificãri izolate pe crestele montane. La începutul și sfârșitul intervalului, local se va semnala brumã, iar pe arii restrânse va fi ceațã. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 9 grade în Transilvania și 18 grade în dealurile Olteniei și ale Munteniei, iar cele minime, ușor mai coborâte pentru început de noiembrie se vor încadra între -9 grade în depresiunile Carpaților Orientali și 8…9 grade în Delta Dunãrii și în Dealurile de Vest.

Marti 3 noiembrie

Regimul termic va fi în continuare mai ridicat decât normalul perioadei în regiunile extracarpatice, în timp ce în rest se va situa în jurul mediilor multianuale ale începutului de noiembrie. Cerul va fi mai mult senin, cu unele înnorãri spre sfârșitul intervalului în sudul și vestul extrem al teritoriului. Vântul va sufla slab și moderat. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 8 grade în Banat și 18 grade în dealurile Olteniei și ale Munteniei, iar cele minime se vor situa între -8 grade în depresiunile Carpaților Orientali și 8…9 grade în Delta Dunãrii și în Dealurile de Vest. Dimineața și noaptea, pe arii restrânse va fi ceațã, iar izolat se va forma brumã.

Vremea in Oltenita
La noapte

Dimineata_ToamnaCerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab pânã la moderat. Temperatura minimã se va situa în jurul valorii de 3 grade.

Sambata 31 octombrie

Vremea va fi mai rece decât în mod obișnuit la aceastã datã. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va avea unele intensificãri în cursul zilei. Temperatura maximã va fi de 10…11 grade, iar cea minimã se va situa în jurul valorii de 0 grade. Spre sfârșitul intervalului vor fi condiții de brumã.

Duminica 1 noiembrie

Vremea se va menține rece pentru aceastã datã. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab pânã la moderat. Temperatura maximã va fi de 10…11 grade, iar cea minimã se va situa în jurul valorii de -1 grad, favorizând producerea brumei.

Luni 2 noiembrie

Temperatura aerului va crește fațã de ziua precedentã și va ușor mai ridicatã decât normalul perioadei, dar dimineața și noaptea vremea va fi în continuare rãcoroasã. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximã va fi de 14..15 grade, iar cea minimã va fi de 0…3 grade, ușor mai coborâtã în zona preorãșeneascã.

Marti 3 noiembrie

Temperatura aerului va continua sã creascã, vremea devenind ușor mai caldã decât în mod obișnuit pentru aceastã perioadã a anului. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla în general slab. Temperatura maximã va fi de 16…17 grade, iar cea minimã de 2…4 grade, ușor mai coborâtã în zona preorãșeneascã.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

twelve + three =

1 + 5 =

Editorial
  • Tot așa?....Tot așa, dar parcă mai rău!

    Tot așa?….Tot așa, dar parcă mai rău!

    Gloria Vita -Ce s-a mai schimbat acolo, că mi-e dor de-acasă? -Mă sperie întrebarea ta. Dar dacă vrei, îți răspund cu altă întrebare. Când ai plecat din oraș și din țară, ai sperat că se va schimba ceva în bine? -Sincer, o fărâmă de speranță tot am avut, deși foarte …...citeste »

Afară zidu-i roșu, înăuntru-i…infraroșu/Primăria Chirnogi s-a vopsit

24 octombrie 2020

Afară zidu-i roșu, înăuntru-i…infraroșu/Primăria Chirnogi s-a vopsit

Primăria Chirnogi și-a schimbat culoarea clădirii nu doar pe cea politică. Ion Ștefan (PSD) a cîștigat alegerile locale din acest an, iar Primăria Chirnogi a primit botezul roșu. Primarul Ion Ștefan din localitatea Chirnogi, județul Călărași, este atât de îndrăgostit de culoarea roșie încât a inaugurat începerea mandatului său cu schimbarea culorii clădirii primăriei.

Corespondenta la redactie