Adevarul te eliberează de robie-site susținut și de românii de pretutindeni

Prognoza meteo 4-7 august 2017

Vremea în țară

Vineri 4 august
Vremea se va menține canicularã, disconfortul termic va deveni deosebit de accentuat, iar indicele temperaturã-umezealã (ITU) va depãși frecvent pragul critic de 80 de unitãți în zonele joase de relief. Temperaturile maxime se vor încadra între 32…33 de grade pe litoral și 40…42 de grade, local, în vestul, sud-vestul și centrul țãrii, iar cele minime vor fi cuprinse între 12…14 grade în depresiunile din estul Transilvaniei și 26…28 de grade în Dealurile de Vest și în nordul litoralului. Cerul va fi mai mult senin și doar cu totul izolat, în orele amiezii, vor fi ploi slabe, de scurtã duratã, în zona de munte. Vântul va sufla slab și moderat.

Sâmbătă 5 august
Vremea canicularã va persista, iar disconfortul termic se va menține deosebit de accentuat, astfel cã indicele temperaturã-umezealã (ITU) va depãși în continuare pragul critic de 80 de unitãți în zonele joase de relief. Temperaturile maxime se vor încadra de la 32…33 de grade pe litoral pânã la 40…42 de grade, local în vestul, sud-vestul și centrul țãrii, iar cele minime vor fi cuprinse între 18 și 28 de grade, mai scãzute doar în depresiuni spre 14 grade. Cerul va fi mai mult senin, exceptând regiunile nordice și nord-estice, precum și cele montane, unde dupã-amiaza și seara vor fi unele înnorãri și izolat averse, descãrcãri electrice și intensificãri de scurtã duratã ale vântului.

Duminică 6 august
În cea mai mare parte a țãrii, vremea va fi canicularã, iar disconfortul termic deosebit de accentuat. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 33 și 39 de grade, cele mai ridicate valori urmând a se înregistra în regiunile sud-vestice, iar cele minime vor fi cuprinse între 16 și 26 de grade, ușor mai scãzute în depresiuni. În prima parte a zilei cerul va fi variabil, apoi, treptat instabilitatea atmosfericã va fi în creștere și se va manifesta la munte, local în jumãtatea de nord a țãrii și izolat în restul teritoriului, prin înnorãri temporar accentuate, averse, descãrcãri electrice și intensificãri de scurtã duratã ale vântului. Ploile vor putea avea caracter torențial și vor fi condiții de grindinã.

Luni 7 august
În jumãtatea de nord a țãrii vremea va fi în general instabilã, iar valorile termice vor scãdea semnificativ fațã de intervalul precedent. Vor fi înnorãri temporar accentuate și mai ales dupã-amiaza și noaptea se vor semnala averse, descãrcãri electrice, intensificãri de scurtã duratã ale vântului. Ploile vor avea și caracter torențial și izolat va cãdea grindinã. În restul teritoriului canicula va persista, disconfortul termic se va menține deosebit de accentuat, iar manifestãri specifice instabilitãții atmosferice vor fi pe arii restrânse, spre searã și la începutul nopții. Temperaturile maxime se vor încadra între 25…26 de grade în nordul extrem și pânã în jurul valorii de 38 de grade în sudul Olteniei și al Munteniei, iar cele minime vor fi cuprinse în general între 16 și 24 de grade, cele mai ridicate valori urmând a se înregistra în zona Deltei Dunãrii
.

Vremea în Oltenița

Vineri 4 august

Vremea va fi în continuare canicularã, iar disconfortul termic va deveni deosebit de accentuat. În special dupã-amiazã, indicele temperaturã-umezealã (ITU) va depãși pragul critic de 80 de unitãți. Cerul va fi senin, iar vântul va sufla în general slab. Temperatura maximã se va situa în jurul valorii de 38 de grade, iar cea minimã va fi de 20…22 de grade.

Sâmbătă 5 august
Vremea se va menține canicularã, iar disconfortul termic va fi în continuare deosebit de accentuat. Cerul va fi mai mult senin și vântul va sufla în general slab. Temperatura maximã va fi de 38…39 de grade, iar cea minimã de 21…23 de grade.

Duminică 6 august
Vremea canicularã va persista, iar disconfortul termic se va menține deosebit de accentuat. Cerul va fi variabil, mai mult senin dimineața și noaptea. Vântul va sufla slab pânã la moderat. Temperatura maximã va fi de 37…38 de grade, iar cea minimã de 21…23 de grade.

Luni 7 august
Vremea va fi în continuare canicularã, iar disconfortul termic se va menține deosebit de accentuat. Temperatura maximã va fi de 36…37 de grade, iar cea minimã de 21…23 de grade. Cerul va fi variabil, cu înnorãri temporare spre searã și la începutul nopții când probabilitatea pentru averse și descãrcãri electrice va fi în creștere. Vântul va sufla slab și moderat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

eighteen − four =

− 6 = 1

Editorial
  • Tot așa?....Tot așa, dar parcă mai rău!

    Tot așa?….Tot așa, dar parcă mai rău!

    Gloria Vita -Ce s-a mai schimbat acolo, că mi-e dor de-acasă? -Mă sperie întrebarea ta. Dar dacă vrei, îți răspund cu altă întrebare. Când ai plecat din oraș și din țară, ai sperat că se va schimba ceva în bine? -Sincer, o fărâmă de speranță tot am avut, deși foarte …...citeste »

Afară zidu-i roșu, înăuntru-i…infraroșu/Primăria Chirnogi s-a vopsit

24 octombrie 2020

Afară zidu-i roșu, înăuntru-i…infraroșu/Primăria Chirnogi s-a vopsit

Primăria Chirnogi și-a schimbat culoarea clădirii nu doar pe cea politică. Ion Ștefan (PSD) a cîștigat alegerile locale din acest an, iar Primăria Chirnogi a primit botezul roșu. Primarul Ion Ștefan din localitatea Chirnogi, județul Călărași, este atât de îndrăgostit de culoarea roșie încât a inaugurat începerea mandatului său cu schimbarea culorii clădirii primăriei.

Corespondenta la redactie