Adevarul te eliberează de robie-site susținut și de românii de pretutindeni

Prognoza meteo 4-7 august 2017

Vremea în țară

Vineri 4 august
Vremea se va menține canicularã, disconfortul termic va deveni deosebit de accentuat, iar indicele temperaturã-umezealã (ITU) va depãși frecvent pragul critic de 80 de unitãți în zonele joase de relief. Temperaturile maxime se vor încadra între 32…33 de grade pe litoral și 40…42 de grade, local, în vestul, sud-vestul și centrul țãrii, iar cele minime vor fi cuprinse între 12…14 grade în depresiunile din estul Transilvaniei și 26…28 de grade în Dealurile de Vest și în nordul litoralului. Cerul va fi mai mult senin și doar cu totul izolat, în orele amiezii, vor fi ploi slabe, de scurtã duratã, în zona de munte. Vântul va sufla slab și moderat.

Sâmbătă 5 august
Vremea canicularã va persista, iar disconfortul termic se va menține deosebit de accentuat, astfel cã indicele temperaturã-umezealã (ITU) va depãși în continuare pragul critic de 80 de unitãți în zonele joase de relief. Temperaturile maxime se vor încadra de la 32…33 de grade pe litoral pânã la 40…42 de grade, local în vestul, sud-vestul și centrul țãrii, iar cele minime vor fi cuprinse între 18 și 28 de grade, mai scãzute doar în depresiuni spre 14 grade. Cerul va fi mai mult senin, exceptând regiunile nordice și nord-estice, precum și cele montane, unde dupã-amiaza și seara vor fi unele înnorãri și izolat averse, descãrcãri electrice și intensificãri de scurtã duratã ale vântului.

Duminică 6 august
În cea mai mare parte a țãrii, vremea va fi canicularã, iar disconfortul termic deosebit de accentuat. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 33 și 39 de grade, cele mai ridicate valori urmând a se înregistra în regiunile sud-vestice, iar cele minime vor fi cuprinse între 16 și 26 de grade, ușor mai scãzute în depresiuni. În prima parte a zilei cerul va fi variabil, apoi, treptat instabilitatea atmosfericã va fi în creștere și se va manifesta la munte, local în jumãtatea de nord a țãrii și izolat în restul teritoriului, prin înnorãri temporar accentuate, averse, descãrcãri electrice și intensificãri de scurtã duratã ale vântului. Ploile vor putea avea caracter torențial și vor fi condiții de grindinã.

Luni 7 august
În jumãtatea de nord a țãrii vremea va fi în general instabilã, iar valorile termice vor scãdea semnificativ fațã de intervalul precedent. Vor fi înnorãri temporar accentuate și mai ales dupã-amiaza și noaptea se vor semnala averse, descãrcãri electrice, intensificãri de scurtã duratã ale vântului. Ploile vor avea și caracter torențial și izolat va cãdea grindinã. În restul teritoriului canicula va persista, disconfortul termic se va menține deosebit de accentuat, iar manifestãri specifice instabilitãții atmosferice vor fi pe arii restrânse, spre searã și la începutul nopții. Temperaturile maxime se vor încadra între 25…26 de grade în nordul extrem și pânã în jurul valorii de 38 de grade în sudul Olteniei și al Munteniei, iar cele minime vor fi cuprinse în general între 16 și 24 de grade, cele mai ridicate valori urmând a se înregistra în zona Deltei Dunãrii
.

Vremea în Oltenița

Vineri 4 august

Vremea va fi în continuare canicularã, iar disconfortul termic va deveni deosebit de accentuat. În special dupã-amiazã, indicele temperaturã-umezealã (ITU) va depãși pragul critic de 80 de unitãți. Cerul va fi senin, iar vântul va sufla în general slab. Temperatura maximã se va situa în jurul valorii de 38 de grade, iar cea minimã va fi de 20…22 de grade.

Sâmbătă 5 august
Vremea se va menține canicularã, iar disconfortul termic va fi în continuare deosebit de accentuat. Cerul va fi mai mult senin și vântul va sufla în general slab. Temperatura maximã va fi de 38…39 de grade, iar cea minimã de 21…23 de grade.

Duminică 6 august
Vremea canicularã va persista, iar disconfortul termic se va menține deosebit de accentuat. Cerul va fi variabil, mai mult senin dimineața și noaptea. Vântul va sufla slab pânã la moderat. Temperatura maximã va fi de 37…38 de grade, iar cea minimã de 21…23 de grade.

Luni 7 august
Vremea va fi în continuare canicularã, iar disconfortul termic se va menține deosebit de accentuat. Temperatura maximã va fi de 36…37 de grade, iar cea minimã de 21…23 de grade. Cerul va fi variabil, cu înnorãri temporare spre searã și la începutul nopții când probabilitatea pentru averse și descãrcãri electrice va fi în creștere. Vântul va sufla slab și moderat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

45 + = 50

Editorial
  • Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

    Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

    “Tineți cu tărie Ortodoxia… Noi trăim acum timpuri însemnate în Apocalipsă, cele despre care îngerul a strigat: “Vai de cei ce trăiesc!” – înainte de venirea lăcustelor. “Istoria ne arată că Dumnezeu conduce popoarele și dă lecții de morală întregii lumi”. Viața socială se măsoară cu anii, secolele, mileniile, dar …...citeste »

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

6 iulie 2021

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

Ioana Pavelescu a obținut media generală 10,00 la examenul recent de Bacalaureat. Ioana a împlinit pe 11 iulie vârsta majoratului și iată că la examenul maturității își demonstrează ei personal în primul rând, că studiul individual este important. Ioana nu are o rețetă secretă pentru această performanță deoarece munca susținută, munca în mod echilibrat a fost făcută cu răbdare, fără pauze prea lungi și urmând sfaturile părinților săi.

  • Pastila de gramatică

    Pastila de gramatică

    Efectul Dunning-Kruger – de ce ignoranţii şi incompetenţii se supraapreciază …
Corespondenta la redactie