Adevarul te eliberează de robie-site susținut și de românii de pretutindeni

Prognoza meteo 4-7 ianuarie 2016

Vremea in tara
La noapte

Vremea va geroasã în majoritatea zonelor. Ninsorile se vor semnala pe arii extinse în regiunile sudice, Cabana Munteunde se va depune strat nou de zãpadã, de aproximativ 10 cm. În Oltenia și vestul Munteniei vântul va avea intensificãri temporare, atingând la rafalã 50…55 km/h, iar în sudul Banatului 60…70 km/h, viscolind zãpada. În restul teritoriului înnorãrile vor fi temporare, doar izolat va ninge slab, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperaturile minime se vor situa de la valori în jur de -20 de grade în depresiuni, pânã la -5 grade în sudul litoralului.

Luni 4 ianuarie

Deși temperatura aerului va fi în creștere fațã de intervalul precedent, vremea se va menține rece, geroasã local dimineața, iar noaptea doar în depresiuni. Cerul va fi mai mult noros. Ziua va ninge mai ales în Oltenia și Muntenia, dar începând de seara ninsorile se vor extinde și în restul teritoriului. Spre sfârșitul nopții în estul Munteniei și în Dobrogea izolat precipitațiile pot fi și sub formã de lapovițã sau ploaie, favorizând depunerile de polei. Vântul va avea unele intensificãri îndeosebi în nord-estul țãrii și la munte. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între -10 și 2 grade, iar cele minime se vor situa între -12 grade în depresiuni și 1 grad pe litoral.

Marti 5 ianuarie

Vremea va continua sã se încãlzeascã, valorile termice urmând a se apropia de cele normale specifice perioadei. Cerul va avea înnorãri și local vor fi ninsori in regiunile nordice și centrale, precipitații mixte în restul teritoriului și îndeosebi noaptea vor fi precipitații mai ales sub formã de ploaie în regiunile sud-vestice și sudice. Local se va depune polei. Îndeosebi la munte, vântul va prezenta intensificãri. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între -5 și 6 grade, iar cele minime se vor situa, în general, între -7 și 2 grade.

Miercuri 6 ianuarie

Vremea se va încãlzi, mai semnificativ însã în partea de sud și de sud-est a teritoriului, urmând astfel a se înregistra valori termice în general în jurul mediilor climatologice specifice acestei date din an. Cerul va fi mai mult noros și cu caracter temporar se vor semnala precipitații la nivelul întregii țãri. Ziua acestea vor fi predominant sub formã de ploaie, iar seara dar mai ales în cursul nopții în regiunile vestice, nordice și centrale precum și în zonele montane local se vor semnala lapovițe și ninsori. Cu totul izolat vor fi condiții de polei. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificãri trecãtoare spre sfârșitul intervalului în sud și la munte, în special pe creste. Temperaturile maxime se vor încadra între -2 și 8 grade, cele mai coborâte valori urmând a se înregistra în nordul extrem al Moldovei și în depresiuni, iar cele minime vor fi cuprinse între -4 și 6 grade.

Joi 7 ianuarie

Vremea va fi închisã și temporar se vor semnala precipitații în general slabe. Acestea vor fi sub formã de ninsoare în jumãtatea nordicã a teritoriului și la munte, predominant sub formã de ploaie în sud-est și mixte în restul zonelor. Vântul va prezenta intensificãri temporare în sud și la munte, îndeosebi pe creste. Temperaturile maxime se vor încadra -1 și 8 grade, iar cele minime vor fi cuprinse între -8 și 1 grad.

Vremea in Oltenita
La noapte

Vremea va fi geroasã. Cerul va fi mai mult noros și va ninge slab, iar vântul va avea intensificãri temporare, cu viteze de pânã la 40…45 km/h. Temperatura minimã va fi de -11…-9 grade.

Ce FrigLuni 4 ianuarie

Deși valorile termice vor marca o creștere fațã de intervalul precedent, vremea va fi rece pentru aceastã datã. Temporar va ninge și vântul va sufla în general moderat. Temperatura maximã va fi de -4…-3 grade, iar cea minimã, în jur de -5 grade.

Marti 5 ianuarie

Vremea va continua sã se încãlzeascã. Cerul va avea înnorãri, favorabil ninsorii la începutul zilei si precipitațiilor mixte, noaptea, când vor fi condiții de polei. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximã se va situa în jurul valorii de -1 grad, iar cea minimã va fi de -5…-3 grade.

Miercuri 6 ianuarie

Vremea se va încãlzi semnificativ fațã de zilele anterioare, urmând a se înregistra o maximã de 2…3 grade și o minimã de 0…1 grad. Cerul va fi mai mult noros, temporar va ploua slab, iar vântul va sufla slab pânã la moderat.

Joi 7 ianuarie

Vremea va fi în general închisã și temporar, îndeosebi ziua se vor semnala precipitații mixte. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximã va fi de 3…4 grade, iar cea minimã de -4…-3 grade.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

6 + 1 =

Editorial
  • Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

    Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

    “Tineți cu tărie Ortodoxia… Noi trăim acum timpuri însemnate în Apocalipsă, cele despre care îngerul a strigat: “Vai de cei ce trăiesc!” – înainte de venirea lăcustelor. “Istoria ne arată că Dumnezeu conduce popoarele și dă lecții de morală întregii lumi”. Viața socială se măsoară cu anii, secolele, mileniile, dar …...citeste »

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

6 iulie 2021

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

Ioana Pavelescu a obținut media generală 10,00 la examenul recent de Bacalaureat. Ioana a împlinit pe 11 iulie vârsta majoratului și iată că la examenul maturității își demonstrează ei personal în primul rând, că studiul individual este important. Ioana nu are o rețetă secretă pentru această performanță deoarece munca susținută, munca în mod echilibrat a fost făcută cu răbdare, fără pauze prea lungi și urmând sfaturile părinților săi.

  • Pastila de gramatică

    Pastila de gramatică

    Efectul Dunning-Kruger – de ce ignoranţii şi incompetenţii se supraapreciază …
Corespondenta la redactie