Adevarul te eliberează de robie-site susținut și de românii de pretutindeni

Prognoza meteo 5 – 8 iunie 2015

Vremea în țară
La noapte
Vremea va fi în general instabilã. În centrul și sudul Moldovei, local în Transilvania, Oltenia, Muntenia și Dobrogea, vor fi dezvoltãri noroase convective, averse ce vor avea și caracter torențial, frecvente descãrcãri electrice și intensificãri de scurtã duratã ale vântului, ce mai pot lua izolat și aspect de vijelie. Pe suprafețe mici vor fi cãderi de grindinã, iar cantitãțile de apã vor depãși izolat 30 l/mp. În restul teritoriului cerul va fi variabil, iar manifestãrile specifice instabilitãții atmosferice se vor semnala în special la începutul intervalului, pe spații restrânse și la cote mai reduse. Temperaturile minime se vor încadra între 10 și 20 de grade.

Ploaie de primavaraVineri 5 iunie
Valorile termice vor marca o scãdere fațã de ziua precedentã, iar gradul de instabilitate atmosfericã va fi în diminuare. Vor fi înnorãri temporar accentuate și mai ales în cursul zilei, se vor semnala averse ce pot avea și caracter torențial și descãrcãri electrice, local în Oltenia, sudul Banatului, Dobrogea și pe arii mai restrânse în Muntenia. Izolat cantitãțile de apã vor depãși 25 l/mp și vor fi condiții de grindinã. În restul teritoriului cerul va fi variabil, iar ploi de scurtã duratã vor mai fi posibile, pe arii restrânse, cu precãdere în zonele de munte. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificãri temporare în regiunile estice și sud-estice, dar de scurtã duratã și în timpul ploilor. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 23 și 30 de grade, iar cele minime între 7 și 17 grade, mai coborâte în depresiuni, pânã în jurul a 3 grade, dar și ușor mai ridicate pe litoral și în Dealurile de Vest.

Sâmbătă 6 iunie
Vremea va fi în general frumoasã și se va încãlzi ușor fațã de intervalul anterior. Cerul va fi variabil la senin, iar vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificãri în regiunile sud-estice. Unele înnorãri și posibile ploi de scurtã duratã, vor fi dupã-amiaza, izolat în Munții Banatului și grupele vestice ale Carpaților Meridionali. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 23 și 31 de grade, cu cele mai ridicate valori în vest, iar cele minime între 3…4 grade în depresiunile Carpaților Orientali și în jurul a 18 grade în Dealurile de Vest și în Delta Dunãrii.

Duminică 7 iunie
Vremea va fi predominant frumoasã și va continua sã se încãlzeascã, devenind caldã în cea mai mare parte a țãrii. Cerul va fi mai mult senin. Vântul va sufla slab și moderat, cu ușoare intensificãri în regiunile sudice. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 23 și 32 de grade, iar cele minime între 10 și 20 de grade, mai scãzute în depresiunile din estul Transilvaniei spre 4 grade.

Luni 8 iunie
Vremea se va menține predominant frumoasã și mai caldã decât în mod normal pentru aceastã perioadã. Cerul va fi mai mult senin, cu unele înnorãri seara și noaptea, când doar cu totul izolat vor fi posibile ploi slabe la munte și în extremitatea de sud-est a țãrii. Vântul va sufla slab și moderat, cu ușoare intensificãri în regiunile sud-estice. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 23 și 32 de grade, iar cele minime se vor încadra între 10 și 19 grade, ușor mai coborâte în depresiuni.

Vremea în Oltenița
La noapte
Vremea va fi în general instabilã. Cerul va prezenta înnorãri temporar accentuate și vor fi averse, frecvente descãrcãri electrice și intensificãri de scurtã duratã ale vântului. Temperatura minimã va fi de 17…18 grade.

Prognoza meteoVineri 5 iunie
Vremea va fi mai caldã decât în mod obișnuit pentru aceastã perioadã, deși temperaturile vor fi ușor mai scãzute decât în ziua anterioarã. Cerul va fi variabil, cu unele înnorãri în special la începutul zilei, când vor mai fi condiții pentru averse și posibil descãrcãri electrice. Vântul va sufla în general moderat. Temperatura maximã se va situa în jurul valorii de 28 de grade, iar cea minimã de 14…16 grade, mai scãzutã în zona preorãșeneascã.

Sâmbătă 6 iunie
Vremea va fi frumoasã, cu cer mai mult senin. Vântul va sufla moderat. Temperatura maximã va fi de 28…29 de grade, iar cea minimã de 12…14 grade.

Duminică 7 iunie
Vremea va fi frumoasã și mai caldã decât în mod obișnuit pentru aceastã perioadã, cu cer mai mult senin. Ziua, vântul va sufla moderat, iar din orele serii va deveni slab. Temperatura maximã va fi de 30…31 de grade, iar cea minimã de 12…14 grade.

Luni 8 iunie
Vremea va fi frumoasã și mai caldã decât în mod obișnuit pentru aceastã perioadã. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximã va fi de 30…31 de grade, iar cea minimã de 14…16 grade.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

+ 7 = 11

Editorial
  • Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

    Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

    “Tineți cu tărie Ortodoxia… Noi trăim acum timpuri însemnate în Apocalipsă, cele despre care îngerul a strigat: “Vai de cei ce trăiesc!” – înainte de venirea lăcustelor. “Istoria ne arată că Dumnezeu conduce popoarele și dă lecții de morală întregii lumi”. Viața socială se măsoară cu anii, secolele, mileniile, dar …...citeste »

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

6 iulie 2021

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

Ioana Pavelescu a obținut media generală 10,00 la examenul recent de Bacalaureat. Ioana a împlinit pe 11 iulie vârsta majoratului și iată că la examenul maturității își demonstrează ei personal în primul rând, că studiul individual este important. Ioana nu are o rețetă secretă pentru această performanță deoarece munca susținută, munca în mod echilibrat a fost făcută cu răbdare, fără pauze prea lungi și urmând sfaturile părinților săi.

  • Pastila de gramatică

    Pastila de gramatică

    Efectul Dunning-Kruger – de ce ignoranţii şi incompetenţii se supraapreciază …
Corespondenta la redactie