Adevarul te eliberează de robie-site susținut și de românii de pretutindeni

Prognoza meteo 6-9 iulie 2017

Vremea în țară
La noapte
În nordul și nord-vestul țãrii temporar înnorãrile vor fi accentuate și, mai ales în a doua parte a nopții, vor fi averse, descãrcãri electrice și intensificãri de scurtã duratã ale vântului. În special în Maramureș cantitãțile de apã vor depãși 15 l/mp. În restul teritoriului cerul va fi variabil spre senin. Temperaturile minime se vor încadra între 10 și 20 de grade, mai scãzute în depresiunile Carpaților Orientali, spre 7…8 grade.

Joi 6 iulie
În nordul, centrul și nord-estul țãrii și în zonele montane și submontane vremea va fi în general instabilã, vor fi înnorãri temporar accentuate, averse și descãrcãri electrice. În sud și în sud-vest, va fi o vreme cãlduroasã, iar fenomene asociate instabilitãții atmosferice se vor semnala pe arii restrânse dupã-amiaza și cu caracter local seara și la începutul nopții, cu precãdere în Dobrogea și jumãtatea de est a Munteniei. Izolat va cãdea grindinã, iar cantitãțile de apã vor depãși 20…25 l/mp. Vântul va sufla moderat, cu intensificãri locale, în special asociat averselor. Temperaturile maxime se vor încadra între 22…23 de grade în extremitatea de nord a țãrii și 33…34 de grade în cea de sud-vest; minimele vor fi cuprinse între 9 și 19 grade.

Vineri 7 iulie
Pe parcursul zilei, vremea va fi în general frumoasã. Cerul va fi variabil, cu unele înnorãri în Carpații Meridionali și Occidentali și zona deluroasã aferentã unde pe arii restrânse vor fi ploi de scurtã duratã. Începând de seara, însã, înnorãrile se vor accentua în nord, în centru și în est, unde vor fi averse, descãrcãri electrice și intensificãri de scurtã duratã ale vântului; vor fi condiții de grindinã, iar cantitãțile de apã vor depãși pe arii restrânse 25…30 l/mp. Temperaturile maxime se vor încadra între 23 și 30 de grade, ușor mai ridicate în sud-vest; minimele termice vor fi cuprinse între 8…9 grade în depresiunile Carpaților Orientali și 20…21 de grade în Dealurile de Vest.

Sâmbătă 8 iulie
În zonele montane și submontane, dar și în regiunile estice și sud-estice vremea va fi în general instabilã și, mai ales dupã-amiaza și seara, vor fi înnorãri temporar accentuate și local averse și descãrcãri electrice. Vor fi condiții de grindinã, iar pe suprafețe mici se pot înregistra cantitãți de apã mai însemnate. În restul teritoriului, cerul va fi variabil, astfel de fenomene se vor semnala doar izolat, iar în sud și sud-vest temperaturile vor fi în creștere. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificãri locale. Maximele termice se vor încadra între 24 și 32 de grade, mai ridicate în Banat, Oltenia și sudul Munteniei, iar minimele vor fi cuprinse între 10 grade în depresiunile Carpaților Orientali și 21 de grade în Dealurile de Vest.

Duminică 9 iulie
Vremea va fi predominant frumoasã, dar cãlduroasã în orele dupã-amiezii în special în jumãtatea de sud-vest. Cerul va fi variabil și doar izolat, mai ales la munte, vor fi ploi de scurtã duratã și descãrcãri electrice. Vântul va sufla slab și moderat. Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 27 și 35 de grade, iar cele minime între 11 grade în depresiunile Carpaților Orientali și 23 de grade în Dealurile de Vest.

Vremea în Oltenița
La noapte
Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab pânã la moderat. Temperatura minimã va fi de 14…16 grade.

Joi 6 iulie
Vremea va deveni cãlduroasã, urmând a se înregistra o maximã termicã în jurul a 31 de grade. Cerul va fi variabil, mai mult senin dimineața, dar cu înnorãri temporar accentuate în a doua parte a zilei și la începutul nopții când vor fi posibile ploi de scurtã duratã și descãrcãri electrice. Vântul va sufla moderat, dar va avea și intensificãri de scurtã duratã. Temperatura minimã va fi de 15…17 grade.

Vineri 7 iulie
Cerul va fi variabil, cu înnorãri temporare și condiții de ploaie de scurtã duratã. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximã se va situa în jurul valorii de 28 de grade, iar cea minimã va fi de 15…16 grade.

Sâmbătă 8 iulie
Vremea va fi cãlduroasã. Cerul va fi variabil, cu unele înnorãri dupã-amiaza și seara când vor fi condiții pentru averse, descãrcãri electrice și intensificãri de scurtã duratã ale vântului. Temperatura maximã va fi de 31…32 de grade, iar cea minimã de 16…18 grade.

Duminică 9 iulie
Vremea se va menține cãlduroasã, cu o maximã a temperaturii aerului de 32…33 de grade. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab pânã la moderat. Temperatura minimã va fi de 18…20 de grade.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

3 × four =

4 + 4 =

Editorial
  • Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

    Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

    “Tineți cu tărie Ortodoxia… Noi trăim acum timpuri însemnate în Apocalipsă, cele despre care îngerul a strigat: “Vai de cei ce trăiesc!” – înainte de venirea lăcustelor. “Istoria ne arată că Dumnezeu conduce popoarele și dă lecții de morală întregii lumi”. Viața socială se măsoară cu anii, secolele, mileniile, dar …...citeste »

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

6 iulie 2021

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

Ioana Pavelescu a obținut media generală 10,00 la examenul recent de Bacalaureat. Ioana a împlinit pe 11 iulie vârsta majoratului și iată că la examenul maturității își demonstrează ei personal în primul rând, că studiul individual este important. Ioana nu are o rețetă secretă pentru această performanță deoarece munca susținută, munca în mod echilibrat a fost făcută cu răbdare, fără pauze prea lungi și urmând sfaturile părinților săi.

  • Pastila de gramatică

    Pastila de gramatică

    Cum este corect – interregional sau inter-regional, nonvaloare sau non-valoare, …
Corespondenta la redactie