Adevarul te eliberează de robie-site susținut și de românii de pretutindeni

Prognoza meteo 7 – 10 ianuarie 2015

Vremea in tara

La noapte
Valorile termice vor continua sã scadã și va fi ger în cea mai mare parte a țãrii. Cerul va fi variabil, cu unele înnorãri în sudul și în estul țãrii, unde izolat va fulgui. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificãri la munte, în Moldova, în Dobrogea și în jumãtatea de est a Munteniei, cu rafale de pânã la 55…65 km/h. Temperaturile minime vor fi cuprinse între -25 de grade în depresiuni și -8 grade în Lunca Dunãrii și pe litoral. Spre dimineațã, în Transilvania vor fi condiții de ceațã, asociatã cu depunere de chiciurã.

Miercuri, 7 ianuarie
Vremea va fi deosebit de rece, geroasã dimineața și noaptea în cea mai mare parte a țãrii. Temperaturile maxime vor Iarna_fi cuprinse între -14 grade în Transilvania și -2 grade, izolat, în Oltenia, iar cele minime se vor situa între -28 de grade în depresiunile din estul Transilvaniei și -7 grade în sudul Banatului. Cerul va fi variabil, cu înnorãri temporare la începutul și sfârșitul intervalului, când, cu totul izolat, va fulgui. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificãri în prima parte a zilei la munte și în sud-estul țãrii. În zonele joase de relief, izolat, va fi ceațã, asociatã cu depunere de chiciurã.

Joi, 8 ianuarie
Deși valorile termice vor marca o creștere ușoarã fațã de intervalul precedent, vremea se va menține deosebit de rece, geroasã mai ales dimineața și noaptea, în cea mai mare parte a țãrii. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între -12 grade în Transilvania și -2…-1 grad în sud-vestul teritoriului, iar cele minime se vor situa între -18 și -7 grade, cu valori mai scãzute în depresiuni, spre -25 de grade, dar și mai ridicate în sudul Banatului, spre -3 grade. Cerul va avea înnorãri în vestul, nordul și centrul țãrii, unde, local, mai ales seara și noaptea, va ninge. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificãri, în a doua parte a intervalului, la munte și în regiunile estice. În zonele joase de relief, îndeosebi dimineața și noaptea, pe arii restrânse se va semnala ceațã, asociatã cu depunere de chiciurã.

Vineri, 9 ianuarie
Vremea va fi geroasã dimineața în sudul, estul și centrul teritoriului, apoi valorile termice vor crește ușor și se vor apropia de cele normale în aceastã perioadã. Cerul va fi mai mult noros și va ninge pe arii extinse. Excepție vor face Banatul și sudul Crișanei, unde precipitațiile vor fi și sub formã de lapovițã și trecãtor ploaie și vor favoriza, izolat, depuneri de polei. În nord-vest și centru cantitãțile de apã pot fi mai însemnate. Vântul va prezenta intensificãri în majoritatea regiunilor, iar la munte va sufla tare, viscolind sau spulberând zãpada. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între -7 și 6 grade, iar cele minime se vor încadra între -8 și 2 grade. În prima parte a zilei, pe arii restrânse în zonele joase din sudul și estul țãrii, va fi ceațã asociatã cu chiciurã.

Sambata, 10 ianuarie

Vremea va continua sã se încãlzeascã, astfel cã temperaturile maxime vor fi cuprinse între 0 și 7 grade, iar cele minime se vor încadra între -5 și 4 grade. În jumãtatea vesticã a teritoriului, înnorãrile vor persista și, pe arii relativ extinse, se vor semnala precipitații, la începutul intervalului predominant sub formã de ninsoare în Maramureș, Transilvania și la munte și mixte în rest, apoi vor fi mai ales ploi. În restul regiunilor, înnorãrile se vor accentua treptat și, local în Moldova și Dobrogea și pe spații restrânse în Muntenia, vor fi precipitații mixte. Vor fi condiții de polei. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificãri la munte, iar ziua și în sudul țãrii.

Vremea in Oltenita

La noapte
Vremea va deveni geroasã. Cerul va avea înnorãri temporare și trecãtor vor fi condiții sã ningã slab. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura minimã va fi de -11…-10 grade.

Peisaj povestiMiercuri, 7 ianuarie
Vremea va fi deosebit de rece, geroasã dimineața și noaptea. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab pânã la moderat. Temperatura aerului, mai scãzutã fațã de ziua precedentã, va avea maxima de -6…-5 grade și minima în jurul valorii de -13 grade.

Joi, 8 ianuarie
Vremea se va menține deosebit de rece, geroasã dimineața și noaptea. Temperatura maximã va fi de -7…-5 grade, iar cea minimã de -15…-13 grade. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab pânã la moderat. Spre dimineațã vor fi condiții de ceațã, posibil asociatã cu chiciurã.

Vineri, 9 ianuarie
Deși valorile termice vor fi în creștere, vremea se menține mult mai rece decât în mod normal, chiar geroasã dimineața. Cerul va fi mai mult noros și temporar, începând cu orele amiezii, va ninge slab. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximã va fi de -4…-3 grade, iar cea minimã va fi de -7…-5 grade. În primele ore ale zilei vor mai fi condiții de ceațã.

Sambata, 10 ianuarie
Vremea se va încãlzi semnificativ fațã de ziua anterioarã, astfel încât temperatura maximã se va situa în jurul valorii de 2 grade, iar cea minimã va fi de -3…-1 grad. Înnorãrile se vor accentua treptat, însã probabilitatea de apariție a precipitațiilor va fi redusã. Vântul va sufla slab și moderat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

14 − seven =

13 − 8 =

Editorial
  • Tot așa?....Tot așa, dar parcă mai rău!

    Tot așa?….Tot așa, dar parcă mai rău!

    Gloria Vita -Ce s-a mai schimbat acolo, că mi-e dor de-acasă? -Mă sperie întrebarea ta. Dar dacă vrei, îți răspund cu altă întrebare. Când ai plecat din oraș și din țară, ai sperat că se va schimba ceva în bine? -Sincer, o fărâmă de speranță tot am avut, deși foarte …...citeste »

Afară zidu-i roșu, înăuntru-i…infraroșu/Primăria Chirnogi s-a vopsit

24 octombrie 2020

Afară zidu-i roșu, înăuntru-i…infraroșu/Primăria Chirnogi s-a vopsit

Primăria Chirnogi și-a schimbat culoarea clădirii nu doar pe cea politică. Ion Ștefan (PSD) a cîștigat alegerile locale din acest an, iar Primăria Chirnogi a primit botezul roșu. Primarul Ion Ștefan din localitatea Chirnogi, județul Călărași, este atât de îndrăgostit de culoarea roșie încât a inaugurat începerea mandatului său cu schimbarea culorii clădirii primăriei.

  • Pastila de gramatică

    Pastila de gramatică

    Sensul şi originea cuvântului “machiavelism” Cuvântul machiavelism, utilizat pentru a …
Corespondenta la redactie