Adevarul te eliberează de robie-site susținut și de românii de pretutindeni

Prognoza meteo 7-10 martie 2015

Vremea in tara
La noapte

În jumãtatea de nord-vest a țãrii cerul se va degaja treptat, în timp ce în restul zonelor înnorãrile vor persista. Va ninge în sudul Olteniei, vor fi precipitații predominant sub formã de ninsoare în sudul și în estul Munteniei și mixte în Dobrogea. Ninsori slabe, izolate vor mai fi în zona montanã și în sudul Moldovei. Vântul va continua sã prezinte intensificãri locale în sud și sud-est , precum și la munte, cu viteze ce vor depãși temporar 50…60 km/h. Temperaturile minime se vor încadra între -9 și 1 grad.

Sambata, 7 martie

În sudul și în sud-estul țãrii vremea se va menține rece și în general închisã. Îndeosebi în prima parte a zilei, în Meteo veveritaOltenia și Muntenia, în special în partea sudicã a acestor regiuni, se vor semnala precipitații predominant sub formã de ninsoare, iar în Dobrogea local vor fi mai ales ploi și lapovițã. Vântul va continua sã prezinte intensificãri în regiunile sudice, dar cu precãdere în sud-est, unde rafalele vor depãși în timpul zilei 50…55 km/h. În restul teritoriului valorile termice vor fi mai apropiate de cele caracteristice perioadei, cerul va fi variabil, iar fulguieli izolate vor fi posibile în Moldova și la munte. Temperaturile maxime se vor încadra între 1…2 grade în sudul extrem al Olteniei și în sud-estul Transilvaniei și 9…10 grade în Banat și în Crișana, iar cele minime vor fi cuprinse între -8 și 2 grade, mai coborâte în depresiunile Carpaților Orientali, pânã spre -12 grade.

Duminica, 8 martie

Regimul termic va fi caracterizat de valori apropiate de cele normale pentru prima decadã a lunii martie în cea mai mare parte a țãrii. Cerul va fi variabil, cu înnorãri în sudul extrem și în sud-vest, unde pe arii restrânse vor mai fi precipitații slabe, mixte. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificãri în Dobrogea și la munte. Temperaturile maxime se vor încadra între 3 și 11 grade, posibil ușor mai scãzute în sudul extrem al Olteniei, iar cele minime vor fi cuprinse între -7 și 2 grade, mai mici în depresiuni, spre -12 grade. Izolat, dimineața și noaptea, va fi ceațã.

Luni, 9 martie

Încãlzirea vremii va continua și se va resimți cu precãdere la valorile diurne, astfel cã se vor înregistra maxime cuprinse între 5 și 13 grade. Cerul va fi variabil, cu înnorãri temporare în partea de sud a teritoriului, unde doar izolat vor fi precipitații slabe, mai ales ploi. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificãri în Dobrogea. Temperaturile minime se vor încadra între -4 și 4 grade, mai scãzute în depresiuni, pânã spre -10 grade în cele ale Carpaților Orientali.

Marti, 10 martie

Valorile termice vor continua sã creascã în aproape toatã țara. În sud și în sud-est vor fi înnorãri, în cursul zilei local va ploua, iar noaptea pot apãrea și precipitații mixte. În restul teritoriului cerul va fi variabil, iar dimineața și noaptea vor fi condiții de ceațã. Vântul va sufla slab și moderat. Temperaturile maxime se vor încadra între 6 și 14 grade, iar cele minime între -4 și 4 grade, mai scãzute în depresiunile intramontane, pânã la -7 grade.
Vremea in Oltenita
La noapte

Vremea va fi închisã și temporar vor cãdea precipitații, mai ales sub formã de ninsoare. Vântul va avea intensificãri, cu viteze ce vor depãși la rafalã 50…55 km/h. Temperatura minimã se va situa în jurul valorii de 0 grade.

Sambata, 7 martie

Vremea se va menține rece și în general închisã. Se vor semnala precipitații, predominant sub formã de ninsoare, îndeosebi în prima parte a zilei. Vântul va continua sã prezinte intensificãri, cu viteze ce vor depãși la rafalã 45…50 km/h, în special dimineața. Temperatura maximã se va situa în jurul valorii de 3 grade, iar cea minimã va fi de 0…1 grad.

Duminica, 8 martie

Valorile termice vor fi apropiate de cele climatologic specifice datei, astfel cã maxima va fi de 7…8 grade, iar minima de -2…0 grade. Cerul va avea înnorãri și trecãtor vor fi posibile precipitații slabe, mai ales ploaie. Vântul va sufla moderat.

Vreme-de-Primavara-Luni, 9 martie

Valorile termice se vor menține în jurul celor normale pentru prima decadã a lunii martie. Cerul va avea înnorãri și vor fi condiții pentru precipitații slabe, trecãtoare, mai ales ploaie. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximã va fi de 7…9 grade, iar cea minimã de -2…0 grade.

Marti, 10 martie

Vremea va fi apropiatã de normalul termic al perioadei. Cerul va avea înnorãri, în cursul zilei temporar va ploua, iar noaptea trecãtor va fi lapovițã. Vântul va sufla slab pânã la moderat. Temperatura maximã va fi de 8…9 grade, iar cea minimã de 0…2 grade.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

15 + 4 =

87 + = 92

Editorial
  • Tot așa?....Tot așa, dar parcă mai rău!

    Tot așa?….Tot așa, dar parcă mai rău!

    Gloria Vita -Ce s-a mai schimbat acolo, că mi-e dor de-acasă? -Mă sperie întrebarea ta. Dar dacă vrei, îți răspund cu altă întrebare. Când ai plecat din oraș și din țară, ai sperat că se va schimba ceva în bine? -Sincer, o fărâmă de speranță tot am avut, deși foarte …...citeste »

Afară zidu-i roșu, înăuntru-i…infraroșu/Primăria Chirnogi s-a vopsit

24 octombrie 2020

Afară zidu-i roșu, înăuntru-i…infraroșu/Primăria Chirnogi s-a vopsit

Primăria Chirnogi și-a schimbat culoarea clădirii nu doar pe cea politică. Ion Ștefan (PSD) a cîștigat alegerile locale din acest an, iar Primăria Chirnogi a primit botezul roșu. Primarul Ion Ștefan din localitatea Chirnogi, județul Călărași, este atât de îndrăgostit de culoarea roșie încât a inaugurat începerea mandatului său cu schimbarea culorii clădirii primăriei.

  • Pastila de gramatică

    Pastila de gramatică

    Este corectă expresia “în principal”? În limbajul actual, expresia în …
Corespondenta la redactie