Adevarul te eliberează de robie-site susținut și de românii de pretutindeni

Prognoza meteo 7-10 martie 2015

Vremea in tara
La noapte

În jumãtatea de nord-vest a țãrii cerul se va degaja treptat, în timp ce în restul zonelor înnorãrile vor persista. Va ninge în sudul Olteniei, vor fi precipitații predominant sub formã de ninsoare în sudul și în estul Munteniei și mixte în Dobrogea. Ninsori slabe, izolate vor mai fi în zona montanã și în sudul Moldovei. Vântul va continua sã prezinte intensificãri locale în sud și sud-est , precum și la munte, cu viteze ce vor depãși temporar 50…60 km/h. Temperaturile minime se vor încadra între -9 și 1 grad.

Sambata, 7 martie

În sudul și în sud-estul țãrii vremea se va menține rece și în general închisã. Îndeosebi în prima parte a zilei, în Meteo veveritaOltenia și Muntenia, în special în partea sudicã a acestor regiuni, se vor semnala precipitații predominant sub formã de ninsoare, iar în Dobrogea local vor fi mai ales ploi și lapovițã. Vântul va continua sã prezinte intensificãri în regiunile sudice, dar cu precãdere în sud-est, unde rafalele vor depãși în timpul zilei 50…55 km/h. În restul teritoriului valorile termice vor fi mai apropiate de cele caracteristice perioadei, cerul va fi variabil, iar fulguieli izolate vor fi posibile în Moldova și la munte. Temperaturile maxime se vor încadra între 1…2 grade în sudul extrem al Olteniei și în sud-estul Transilvaniei și 9…10 grade în Banat și în Crișana, iar cele minime vor fi cuprinse între -8 și 2 grade, mai coborâte în depresiunile Carpaților Orientali, pânã spre -12 grade.

Duminica, 8 martie

Regimul termic va fi caracterizat de valori apropiate de cele normale pentru prima decadã a lunii martie în cea mai mare parte a țãrii. Cerul va fi variabil, cu înnorãri în sudul extrem și în sud-vest, unde pe arii restrânse vor mai fi precipitații slabe, mixte. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificãri în Dobrogea și la munte. Temperaturile maxime se vor încadra între 3 și 11 grade, posibil ușor mai scãzute în sudul extrem al Olteniei, iar cele minime vor fi cuprinse între -7 și 2 grade, mai mici în depresiuni, spre -12 grade. Izolat, dimineața și noaptea, va fi ceațã.

Luni, 9 martie

Încãlzirea vremii va continua și se va resimți cu precãdere la valorile diurne, astfel cã se vor înregistra maxime cuprinse între 5 și 13 grade. Cerul va fi variabil, cu înnorãri temporare în partea de sud a teritoriului, unde doar izolat vor fi precipitații slabe, mai ales ploi. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificãri în Dobrogea. Temperaturile minime se vor încadra între -4 și 4 grade, mai scãzute în depresiuni, pânã spre -10 grade în cele ale Carpaților Orientali.

Marti, 10 martie

Valorile termice vor continua sã creascã în aproape toatã țara. În sud și în sud-est vor fi înnorãri, în cursul zilei local va ploua, iar noaptea pot apãrea și precipitații mixte. În restul teritoriului cerul va fi variabil, iar dimineața și noaptea vor fi condiții de ceațã. Vântul va sufla slab și moderat. Temperaturile maxime se vor încadra între 6 și 14 grade, iar cele minime între -4 și 4 grade, mai scãzute în depresiunile intramontane, pânã la -7 grade.
Vremea in Oltenita
La noapte

Vremea va fi închisã și temporar vor cãdea precipitații, mai ales sub formã de ninsoare. Vântul va avea intensificãri, cu viteze ce vor depãși la rafalã 50…55 km/h. Temperatura minimã se va situa în jurul valorii de 0 grade.

Sambata, 7 martie

Vremea se va menține rece și în general închisã. Se vor semnala precipitații, predominant sub formã de ninsoare, îndeosebi în prima parte a zilei. Vântul va continua sã prezinte intensificãri, cu viteze ce vor depãși la rafalã 45…50 km/h, în special dimineața. Temperatura maximã se va situa în jurul valorii de 3 grade, iar cea minimã va fi de 0…1 grad.

Duminica, 8 martie

Valorile termice vor fi apropiate de cele climatologic specifice datei, astfel cã maxima va fi de 7…8 grade, iar minima de -2…0 grade. Cerul va avea înnorãri și trecãtor vor fi posibile precipitații slabe, mai ales ploaie. Vântul va sufla moderat.

Vreme-de-Primavara-Luni, 9 martie

Valorile termice se vor menține în jurul celor normale pentru prima decadã a lunii martie. Cerul va avea înnorãri și vor fi condiții pentru precipitații slabe, trecãtoare, mai ales ploaie. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximã va fi de 7…9 grade, iar cea minimã de -2…0 grade.

Marti, 10 martie

Vremea va fi apropiatã de normalul termic al perioadei. Cerul va avea înnorãri, în cursul zilei temporar va ploua, iar noaptea trecãtor va fi lapovițã. Vântul va sufla slab pânã la moderat. Temperatura maximã va fi de 8…9 grade, iar cea minimã de 0…2 grade.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

fifteen + fourteen =

− 1 = 3

Editorial
  • Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

    Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

    “Tineți cu tărie Ortodoxia… Noi trăim acum timpuri însemnate în Apocalipsă, cele despre care îngerul a strigat: “Vai de cei ce trăiesc!” – înainte de venirea lăcustelor. “Istoria ne arată că Dumnezeu conduce popoarele și dă lecții de morală întregii lumi”. Viața socială se măsoară cu anii, secolele, mileniile, dar …...citeste »

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

6 iulie 2021

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

Ioana Pavelescu a obținut media generală 10,00 la examenul recent de Bacalaureat. Ioana a împlinit pe 11 iulie vârsta majoratului și iată că la examenul maturității își demonstrează ei personal în primul rând, că studiul individual este important. Ioana nu are o rețetă secretă pentru această performanță deoarece munca susținută, munca în mod echilibrat a fost făcută cu răbdare, fără pauze prea lungi și urmând sfaturile părinților săi.

  • Pastila de gramatică

    Pastila de gramatică

    Cum este corect – interregional sau inter-regional, nonvaloare sau non-valoare, …
Corespondenta la redactie