Adevarul te eliberează de robie-site susținut și de românii de pretutindeni

Prognoza meteo 7-10 noiembrie 2015

Vremea in tara
La noapte

Cerul va fi variabil la munte și parțial în zonele de deal și în Transilvania, în timp ce în restul teritoriului vor fi nori startiformi, ceațã, și izolat burnițã. Vântul va sufla în general slab. Temperaturile minime se vor situa între -8 grade, izolat, în depresiunile Carpaților Orientali și 6…7 grade în sudul litoralului.

Sambata 7 noiembrie

În cursul zilei, în zonele joase de relief vor persista norii joși, local va fi ceațã asociatã izolat cu burnițã, Toamna Muntecondiții în care vremea va deveni rece pentru aceastã datã. În schimb, parțial la deal și la munte și în Transilvania, unde cerul va fi variabil, iar ceața va fi prezentã numai izolat, dimineața, valorile termice se vor înscrie în limitele normale ale perioadei, posibil chiar ușor mai ridicate decât acestea. Seara și noaptea, cerul va fi mai mult noros, va ploua slab sau va fi burnițã, pe arii restrânse în vestul, centrul și nordul țãrii și izolat în rest. Pe spații mici va continua sã se semnaleze ceațã. Vântul va sufla slab pânã la moderat, cu unele intensificãri pe crestele montane. Temperaturile maxime se vor încadra între 4…5 grade în zonele cu ceațã persistentã și 14…15 grade în dealurile Olteniei și în nord-vestul Munteniei, iar cele minime vor fi cuprinse între -3 și 7 grade.

Duminica 8 noiembrie

Valorile de temperaturã vor marca o creștere fațã de intervalul precedent în majoritatea regiunilor și vor caracteriza o vreme în general apropiatã de regimul termic normal al perioadei. În vestul, centrul și nordul țãrii cerul va fi mai mult noros și local va ploua, iar în zona montanã înaltã a Carpaților Orientali, spre sfârșitul intervalului trecãtor vor fi posibile precipitații mixte. În restul teritoriului, înnorãrile vor fi temporare și, îndeosebi dimineața, local va mai fi ceațã, posibil asociatã izolat cu burnițã. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificãri la munte, iar în a doua parte a intervalului și în regiunile estice. Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 7 și 17 grade, iar cele minime între 0 și 10 grade.

Luni 9 noiembrie

Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele normale pentru aceastã datã a anului în regiunile sudice și vor fi apropiate de mediile multianuale specifice perioadei în restul teritoriului. Cerul va fi variabil, cu unele înnorãri ziua în special în zonele mai joase de relief din vestul, nord-vestul și centrul țãrii, precum și în extremitatea esticã și de sud-est, unde cu totul izolat vor fi ploi slabe sau burnițã. Seara și în cursul nopții, gradul de nebulozitate va fi în creștere în majoritatea regiunilor, dar în special în cele din jumãtatea de nord, unde pe spații restrânse va ploua slab. Trecãtor, la munte, la altitudini mari, vor fi posibile și precipitații mixte. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificãri în Moldova, Dobrogea, Bãrãgan, sudul Olteniei, estul Transilvaniei și la munte, iar pe crestele înalte va fi tare. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 8 grade în depresiunile Carpaților Orientali și 20 de grade Oltenia și vestul Munteniei, iar cele minime se vor încadra între -1 și 9 grade. Îndeosebi, dimineața și noaptea, pe arii restrânse, se va semnala ceațã.

Marti 10 noiembrie

Procesul de încãlzire a vremii va continua, în special la temperaturile nocturne, astfel cã valorile termice vor fi mai ridicate decât cele normale pentru aceastã perioadã a anului în majoritatea regiunilor. Cerul va fi temporar noros și va ploua slab, local în nord, centru și în zona de montanã și izolat în rest. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificãri la munte, îndeosebi pe crestele înalte, unde va fi tare, dar temporar și pe arii restrânse și în celelalte zone. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 9 și 20 de grade, iar cele minime se vor încadra între 4 și 12 grade. Dimineața și noaptea, pe spații restrânse, în zonele joase de relief va mai fi ceațã.

Vremea in Oltenita
La noapte

Treptat vor apãrea nori de tip stratiform și ceațã, iar vântul va sufla în general slab. Temperatura minimã, care se va înregistra în prima parte a nopții, va fi de 2…3 grade în centrul orașului și în jurul valorii de 0 grade în zona preorãșeneascã.

Foto toamnaSambata 7 noiembrie

Vremea va deveni rece pentru prima decadã a lunii noiembrie. Cerul va avea înnorãri și, mai ales dimineața și noaptea, se va semnala ceațã. Vântul va sufla în general slab. Temperatura maximã se va situa în jurul valorii de 9 grade, iar cea minimã de 4…5 grade.

Duminica 8 noiembrie

Valorile termice vor marca o creștere fațã de ziua precedentã și vor deveni apropiate de mediile climatologice specifice acestei date. Cerul va avea înnorãri temporare și, mai ales la începutul zilei, vor mai fi condiții de ceațã. Vântul va sufla slab pânã la moderat. Temperatura maximã va fi de 13…14 grade, iar cea minimã de 4…6 grade.

Luni 9 noiembrie

Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele normale pentru aceastã perioadã a anului. Cerul va fi variabil, cu înnorãri temporare seara și în cursul nopții. Vântul va sufla slab pânã la moderat. Temperatura maximã se va situa în jurul valorii de 17 grade, iar cea minimã va fi de 4…6 grade. În special dimineața, vor fi condiții de ceațã.

Marti 10 noiembrie

Procesul de încãlzire a vremii va continua, în special la temperaturile nocturne, astfel cã valorile termice vor fi mai ridicate decât cele normale pentru aceastã perioadã a anului. Cerul va fi temporar noros și numai trecãtor este posibil sã plouã slab. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximã va fi de 14…16 grade, iar cea minimã de 7…9 grade.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

19 − 2 =

60 + = 61

Editorial
  • Tot așa?....Tot așa, dar parcă mai rău!

    Tot așa?….Tot așa, dar parcă mai rău!

    Gloria Vita -Ce s-a mai schimbat acolo, că mi-e dor de-acasă? -Mă sperie întrebarea ta. Dar dacă vrei, îți răspund cu altă întrebare. Când ai plecat din oraș și din țară, ai sperat că se va schimba ceva în bine? -Sincer, o fărâmă de speranță tot am avut, deși foarte …...citeste »

Afară zidu-i roșu, înăuntru-i…infraroșu/Primăria Chirnogi s-a vopsit

24 octombrie 2020

Afară zidu-i roșu, înăuntru-i…infraroșu/Primăria Chirnogi s-a vopsit

Primăria Chirnogi și-a schimbat culoarea clădirii nu doar pe cea politică. Ion Ștefan (PSD) a cîștigat alegerile locale din acest an, iar Primăria Chirnogi a primit botezul roșu. Primarul Ion Ștefan din localitatea Chirnogi, județul Călărași, este atât de îndrăgostit de culoarea roșie încât a inaugurat începerea mandatului său cu schimbarea culorii clădirii primăriei.

Corespondenta la redactie