Adevarul te eliberează de robie-site susținut și de românii de pretutindeni

Prognoza meteo 8-11 aprilie 2015

Vremea în țară
La noapte
Înnorãrile vor persista în regiunile estice și sud-estice, unde se vor semnala precipitații sub formã de ploaie și izolat, posibil, lapovițã sau ninsoare. În zona Carpaților Orientali și Meridionali pe arii restrânse va mai ninge, iar trecãtor, pe creste, ninsoarea va fi viscolitã. În jumãtatea vesticã a țãrii cerul se va degaja, astfel cã spre dimineațã local se va produce brumã. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificãri în est și sud-est, precum și la munte. Temperaturile minime se vor încadra între -7 grade în depresiuni și 4 grade pe litoral.

Vacanta munteMiercuri, 8 aprilie
Vremea se va ameliora sub aspectul precipitațiilor, dar va rãmâne rece pentru aceastã datã, chiar dacã valorile termice vor fi în creștere în regiunile extracarpatice. Cerul va fi temporar noros, dar numai pe arii restrânse va ploua slab în sud-estul, centrul și nordul țãrii și cu totul izolat în rest. În zona de munte, local, vor fi precipitații mixte. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificãri temporare în Moldova, Dobrogea și estul Munteniei, precum și pe crestele montane. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 6 grade în depresiuni și 15 grade în Oltenia, iar cele minime se vor situa între -4 și 5 grade. Izolat vor fi condiții de brumã.

Joi, 9 aprilie
Vremea va deveni predominant frumoasã, iar valorile termice diurne vor fi în creștere ușoarã. În prima parte a zilei în regiunile sudice vor fi unele înnorãri, dar numai izolat vor fi condiții de ploaie slabã, trecãtoare, apoi cerul va deveni mai mult senin în toatã țara. Vântul va avea intensificãri în regiunile estice și sud-estice, precum și în zona montanã înaltã. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 8 grade în depresiuni și 17 grade în Oltenia, iar cele minime se vor situa, în general, între -6 și 4 grade. Local se va semnala brumã.

Vineri, 10 aprilie
Vremea va fi frumoasã și va continua sã se încãlzeascã, regimul termic devenind apropiat de cel normal pentru aceastã datã. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla în general moderat în regiunile estice și la munte și va fi slab în restul teritoriului. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 10 grade în depresiuni și 17..18 grade, local, în zonele de câmpie și podiș. Temperaturile minime se vor situa între -2 și 8 grade, mai scãzute în estul Transilvaniei, spre -7 grade. Dimineața și noaptea local se va semnala brumã și izolat vor fi condiții de ceațã.

Sâmbătă, 11 aprilie
Vremea va fi frumoasã și va continua sã se încãlzeascã, devenind caldã pentru acestã datã în toate regiunile. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla în general moderat în regiunile estice și la munte și va fi slab în restul teritoriului. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 14…15 grade în estul Transilvaniei și pe litoral și 21 de grade, izolat, în vestul, centrul și sudul țãrii. Temperaturile minime vor fi cuprinse între -2 și 10 grade, mai scãzute în estul Transilvaniei, spre -7 grade. Dimineața și noaptea, pe arii restrânse, vor fi condiții de ceațã și brumã.

Vremea în Oltenița
La noapte

Cerul va avea înnorãri și vor mai fi condiții de ploaie slabã. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura minimã va fi de 1…3 grade.

Miercuri, 8 aprilie
Vremea se va menține mai rece decât în mod obișnuit la aceastã datã, deși valorile termice vor fi în creștere fațã de zilele precedente. Cerul va fi temporar noros, dar condițiile de ploaie vor fi reduse. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximã va fi de 12…13 grade, iar cea minimã se va situa în jurul valorii de 2 grade.

Joi, 9 aprilie
Vremea va continua sã se încãlzeascã ușor. În prima parte a zilei vor fi unele înnorãri, apoi cerul va deveni mai mult senin. Vântul va avea intensificãri temporare. Temperatura maximã va fi de 13…14 grade, iar cea minimã va fi de 1…2 grade. Spre sfârșitul intervalului vor fi condiții de brumã.
Floricele de pomisorVineri, 10 aprilie
Vremea va fi frumoasã și va continua sã se încãlzeascã, astfel cã regimul termic se va încadra în limitele normale ale perioadei. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximã va fi de 17…18 grade, iar cea minimã de 2…3 grade.

Sâmbătă, 11 aprilie
Vremea va fi frumoasã și va continua sã se încãlzeascã, astfel cã regimul termic se va încadra în limitele normale ale perioadei. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximã se va situa în jurul valorii de 20 de grade, iar cea minimã va fi de 3…5 grade

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

66 − 62 =

Editorial
  • Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

    Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

    “Tineți cu tărie Ortodoxia… Noi trăim acum timpuri însemnate în Apocalipsă, cele despre care îngerul a strigat: “Vai de cei ce trăiesc!” – înainte de venirea lăcustelor. “Istoria ne arată că Dumnezeu conduce popoarele și dă lecții de morală întregii lumi”. Viața socială se măsoară cu anii, secolele, mileniile, dar …...citeste »

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

6 iulie 2021

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

Ioana Pavelescu a obținut media generală 10,00 la examenul recent de Bacalaureat. Ioana a împlinit pe 11 iulie vârsta majoratului și iată că la examenul maturității își demonstrează ei personal în primul rând, că studiul individual este important. Ioana nu are o rețetă secretă pentru această performanță deoarece munca susținută, munca în mod echilibrat a fost făcută cu răbdare, fără pauze prea lungi și urmând sfaturile părinților săi.

  • Pastila de gramatică

    Pastila de gramatică

    Efectul Dunning-Kruger – de ce ignoranţii şi incompetenţii se supraapreciază …
Corespondenta la redactie