Adevarul te eliberează de robie-site susținut și de românii de pretutindeni

Prognoza meteo 8-11 august 2016

Vremea in tara
La noapte
Cerul va fi variabil, cu înnorãri temporare în sud-vestul și centrul țãrii, precum și în zona de munte unde, Prognoza Muntepe arii restrânse, vor fi averse și descãrcãri electrice. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificãri în sud-est. Temperaturile minime se vor situa, în general, între 12 și 21 de grade, cu cele mai ridicate valori pe litoral.

Luni 8 august
Vremea se va rãcori și în regiunile sudice și sud-estice, iar valorile termice se vor situa în jurul mediilor multianuale specifice perioadei, în cea mai mare parte a țãrii. Temperaturile maxime se vor încadra între 25 și 32 de grade, cu cele mai ridicate valori în sudul țãrii, iar cele minime vor fi cuprinse între 10 grade în estul Transilvaniei și 22 de grade pe litoral. Cerul va fi variabil, cu înnorãri temporar accentuate, averse și descãrcãri electrice, local la munte, în sud-vest și în centru și doar izolat în restul teritoriului. Punctiform, se pot acumula cantitãți de apã de peste 15…20 l/mp și vor fi condiții de grindinã. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificãri, ziua, în regiunile sud-estice, iar de scurtã duratã, asociat averselor, și în celelalte regiuni.

 Marti 9 august
Valorile termice se vor situa ușor peste normele climatologice în majoritatea regiunilor. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 25 de grade în Transilvania și 33 de grade, izolat, în Lunca Dunãrii, iar temperaturile minime se vor situa, în general, între 13 și 21 de grade. Vor fi înnorãri temporare în vest, centru și zona de munte, unde pe arii restrânse vor fi ploi de scurtã duratã, descãrcãri electrice și unele intensificãri ale vântului. În restul teritoriului cerul va fi variabil și astfel de fenomene se vor semnala cu totul izolat.

Miercuri 10 august
Vremea va deveni cãlduroasã în cea mai mare parte a țãrii, local canicularã la amiazã în sudul extrem. Cerul va fi variabil, cu înnorãri temporar accentuate în regiunile intracarpatice, precum și la munte, unde local, îndeosebi în cursul nopții, se vor semnala averse și descãrcãri electrice. Izolat vor fi condiții de grindinã. iar cantitãțile de apã pot fi mai însemnate. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificãri de scurtã duratã în timpul ploilor. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 27 și 36 de grade, iar cele minime se vor încadra, în general, între 14 și 22 de grade.

Joi 11 august
Vremea va deveni instabilã în majoritatea regiunilor, dar în cursul zilei va fi canicularã în sud-est. Cerul va avea înnorãri temporar accentuate, ziua în vestul, centrul și nordul țãrii, iar spre searã și noaptea îndeosebi în jumãtatea de est a teritoriului. Vor fi înnorãri temporar accentuate și ploi pe arii relativ extinse, mai ales averse, însoțite de descãrcãri electrice și intensificãri de scurtã duratã ale vântului. Izolat cantitãțile de apã vor fi însemnate și vor fi condiții de grindinã. Valorile termice vor marca o scãdere fațã de ziua precedentã în vest, centru și nord, dar vor crește ușor în sud-est, astfel încât, la scara întregii țãri, temperaturile maxime vor fi cuprinse între 19…20 de grade, izolat, în regiunile vestice și nordice și 35…37 de grade în cea mai mare parte a Munteniei, vestul Dobrogei și sudul Moldovei. Temperaturile minime se vor situa între 10 și 20 de grade, mai ridicate pe litoral, spre 23 de grade.

Vremea in Oltenita
La noapte
Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla în general moderat.Temperatura minimã va fi de 18…20 de grade.

Vreme AugustLuni 8 august
Valorile termice vor marca o scãdere fațã de ziua precedentã și se vor apropia de mediile multianuale specifice perioadei. Temperatura maximã va fi de 30…32 de grade, iar cea minimã de 17…19 de grade. Cerul va fi variabil. Vântul va avea unele intensificãri în cursul zilei, apoi va slãbi în intensitate.

Marti 9 august
Vremea va fi frumoasã, dar cãlduroasã. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximã va fi de 31…32 de grade, iar cea minimã de 17…18 grade.

Miercuri 10 august
Vremea cãlduroasã va persista, iar temperatura maximã va fi de 33…34 de grade. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab pânã la moderat. Temperatura minimã va fi de 18…20 de garde.

Joi 11 august
Pe parcursul zilei, vremea va fi în continuare cãlduroasã, canicularã dupã-amiaza, iar cerul va fi variabil. Spre searã și noaptea, instabilitatea atmosfericã se va accentua și vor fi înnorãri, averse, descãrcãri electrice și intensificãri de scurtã duratã ale vântului. Temperatura maximã va fi de 35…36 de grade, iar cea minimã de 18…19 grade.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ten − 1 =

− 1 = 2

Editorial
  • Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

    Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

    “Tineți cu tărie Ortodoxia… Noi trăim acum timpuri însemnate în Apocalipsă, cele despre care îngerul a strigat: “Vai de cei ce trăiesc!” – înainte de venirea lăcustelor. “Istoria ne arată că Dumnezeu conduce popoarele și dă lecții de morală întregii lumi”. Viața socială se măsoară cu anii, secolele, mileniile, dar …...citeste »

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

6 iulie 2021

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

Ioana Pavelescu a obținut media generală 10,00 la examenul recent de Bacalaureat. Ioana a împlinit pe 11 iulie vârsta majoratului și iată că la examenul maturității își demonstrează ei personal în primul rând, că studiul individual este important. Ioana nu are o rețetă secretă pentru această performanță deoarece munca susținută, munca în mod echilibrat a fost făcută cu răbdare, fără pauze prea lungi și urmând sfaturile părinților săi.

  • Pastila de gramatică

    Pastila de gramatică

    Efectul Dunning-Kruger – de ce ignoranţii şi incompetenţii se supraapreciază …
Corespondenta la redactie