Adevarul te eliberează de robie-site susținut și de românii de pretutindeni

Prognoza meteo 8-11 iulie 2015

Vremea în țară
La noapte
Cerul va fi mai mult senin, cu unele înnorãri în primele ore în zona Carpaților Orientali unde cu totul izolat vor fi Vreme de iunieaverse și descãrcãri electrice. Vântul va sufla slab și moderat. Valorile de temperaturã se vor menține ridicate pe parcursul nopții, în multe zone necoborând sub 20 de grade și doar în zori se vor înregistra minime între 12…14 grade în depresiuni și 24…26 de grade în Dealurile de Vest.
Miercuri 8 iulie
Vremea va fi cãlduroasã, canicularã dupã-amiaza în majoritatea zonelor, iar indicele temperaturã-umezealã (ITU) va depãși pragul critic de 80 de unitãți. Temperaturile maxime vor fi de la 30…31 de grade pe litoral pânã în jurul a 39 de grade în vest și sud-vest. În cursul zilei, cerul va fi variabil la senin. Noaptea instabilitatea atmosfericã se va accentua în regiunile vestice și nord-vestice, unde vor fi înnorãri, averse, descãrcãri electrice, intensificãri de scurtã duratã ale vântului ce pot lua aspect de vijelie. Izolat ploile vor avea caracter torențial și vor fi condiții de grindinã. Minimele termice vor fi cuprinse între 12 grade în depresiunile Carpaților Orientali și 24…25 de grade pe litoral și izolat în zona deluroasã a Moldovei.

Joi 9 iulie
Vremea se va rãci accentuat în majoritatea zonelor, astfel cã temperaturile maxime se vor încadra între 25 și 34 de grade; excepție vor face Câmpia Românã și Podișul Dobrogei unde canicula și disconfortul termic vor persista, astfel cã temperatura aerului va urca pânã la valori între 35 și 38 de grade. Instabilitatea atmosfericã se va manifesta în nordul, nord-estul și centrul țãrii, precum și în zonele montane și submontane unde temporar înnorãrile vor fi accentuate și local vor fi averse, descãrcãri electrice și intensificãri de scurtã duratã ale vântului, care pot lua aspect de vijelie. Izolat ploile vor avea caracter torențial și vor fi condiții de grindinã. În sudul și în sud-estul teritoriului astfel de fenomene se vor semnala pe spații restrânse seara și la începutul nopții. Temperaturile minime vor fi cuprinse între 9 și 19 grade, mai ridicate în sud-est.

Vineri 10 iulie
Valorile termice vor marca o scãdere și în regiunile sudice și sud-estice, astfel cã, la scara întregii țãri, vor fi apropiate de cele climatologic specifice acestei perioade, cu maxime ce se vor încadra între 23 și 33 de grade. Cerul va fi variabil, cu înnorãri temporar accentuate în sud și în sud-est unde local se vor semnala averse și descãrcãri electrice. Izolat vor fi condiții de grindinã. În restul teritoriului, ploi de scurtã duratã vor fi posibile izolat, la munte. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificãri locale în cursul zilei. Minimele termice se vor situa între 5 grade în depresiunile Carpaților Orientali și 20…21 de grade pe litoral.
Sâmbătă 11 iulie
Vremea va fi frumoasã. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificãri ziua în nord-estul teritoriului și la munte. Temperaturile maxime vor fi cuprinse, în general, între 22 și 32 de grade, iar cele minime între 5 grade în depresiunile Carpaților Orientali și 19 grade pe litoral.

Vremea în Oltenița
La noapte
Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla în general slab. Valorile de temperaturã se vor menține ridicate și doar în zori minima va coborî la 20…21 de grade.

Caldura mareMiercuri 8 iulie
Vremea va fi canicularã, iar disconfortul termic accentuat; maxima termicã se va situa în jurul a 37 de grade, iar indicele temperaturã-umezealã (ITU) va depãși pragul critic de 80 de unitãți. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla în general slab. Minima termicã va fi de 20…21 de grade.

Joi 9 iulie
Vremea se va menține canicularã, iar disconfortul termic va fi accentuat. Temperatura aerului va urca pânã la valori de 36…37 de grade, iar indicele temperaturã-umezealã (ITU) va depãși pragul critic de 80 de unitãți. Cerul va fi variabil, cu înnorãri seara și noaptea când vor fi averse, descãrcãri electrice și intensificãri de scurtã duratã ale vântului. Minima termicã va fi de 20…22 de grade.

Vineri 10 iulie
Valorile termice vor marca o scãdere fațã de ziua precedentã astfel cã maxima va fi de 30…31 de grade. Cerul va fi variabil, cu înnorãri temporar accentuate; cu precãdere în cursul zilei se vor semnala averse, descãrcãri electrice și intensificãri de scurtã duratã ale vântului. Temperatura minimã va fi de 15…17 grade.

Sâmbătă 11 iulie
Vremea va fi frumoasã. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab pânã la moderat. Temperatura maximã va fi de 30…31 de grade, iar cea minimã de 15…17 grade.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

24 − = 14

Editorial
  • Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

    Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

    “Tineți cu tărie Ortodoxia… Noi trăim acum timpuri însemnate în Apocalipsă, cele despre care îngerul a strigat: “Vai de cei ce trăiesc!” – înainte de venirea lăcustelor. “Istoria ne arată că Dumnezeu conduce popoarele și dă lecții de morală întregii lumi”. Viața socială se măsoară cu anii, secolele, mileniile, dar …...citeste »

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

6 iulie 2021

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

Ioana Pavelescu a obținut media generală 10,00 la examenul recent de Bacalaureat. Ioana a împlinit pe 11 iulie vârsta majoratului și iată că la examenul maturității își demonstrează ei personal în primul rând, că studiul individual este important. Ioana nu are o rețetă secretă pentru această performanță deoarece munca susținută, munca în mod echilibrat a fost făcută cu răbdare, fără pauze prea lungi și urmând sfaturile părinților săi.

  • Pastila de gramatică

    Pastila de gramatică

    Efectul Dunning-Kruger – de ce ignoranţii şi incompetenţii se supraapreciază …
Corespondenta la redactie