Adevarul te eliberează de robie-site susținut și de românii de pretutindeni

Prognoza meteo 8-11 martie

Vremea în țară
La noapte

Cerul va fi mai mult noros în jumãtatea de vest a țãrii, unde va ploua. În Banat, nordul Olteniei și în NETHERLANDS-KEUKENHOFvestul Transilvaniei, cantitãțile de apã vor depãși, pe arii restrânse, 15 l/mp, iar în Munții Banatului și în vestul Carpaților Meridionali, izolat, 25 l/mp. Ploile, mai ales cu caracter de aversã, vor fi însoțite, trecãtor, de descãrcãri electrice. Pe crestele montane, precipitațiile vor fi și sub formã de lapovițã și ninsoare. În restul teritoriului, înnorãrile vor fi temporare și doar izolat se vor semnala ploi slabe. Vântul va mai avea unele intensificãri la munte, îndeosebi în zona înaltã, cu viteze care la rafalã vor depãși 70-80 km/h, în deltã, iar în celelalte regiuni va fi slab și moderat. Temperaturile minime, mult mai ridicate fațã de mediile multianuale, se vor situa între 2 și 10 grade.

Marți 8 martie

Deși valorile termice vor marca o scãdere, fațã de intervalul precedent, vremea va fi caldã pentru aceastã perioadã, chiar deosebit de caldã, în regiunile extracarpatice. Cerul va fi temporar noros și va ploua, în general slab, local în vestul, nordul și centrul și pe arii mai restrânse, în sud-estul teritoriului. Ploile vor fi și sub formã de aversã, iar trecãtor se vor semnala descãrcãri electrice. În zona montanã înaltã, precipitațiile vor fi și sub formã de lapovițã și ninsoare. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificãri în prima parte a intervalului, în estul țãrii și pe crestele montane. Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 10 și 18 grade, iar cele minime vor fi de la -1..-2 grade în estul Transilvaniei, pânã la 7…8 grade pe litoral.

Miercuri 9 martie

Cerul va fi mai mult noros, exceptând, în prima parte a zilei, vestul și nord-vestul țãrii, unde va fi variabil. Va ploua, pe arii extinse, în prima parte a intervalului, îndeosebi în jumãtatea de sud-est, iar noaptea, mai ales în cea de nord-vest. Cantitãțile de apã vor fi însemnate în Oltenia, Munții Banatului și sud-vestul Transilvaniei; moderate în Muntenia, Carpații Meridionali și nordul Moldovei și în general slabe, în celelalte regiuni. Pe crestele montane, precipitațiile vor fi și sub formã de lapovițã și ninsoare. Vântul va fi slab și moderat, cu unele intensificãri în sudul, sud-estul țãrii și zonele înalte de munte. Din punct de vedere termic, vremea va fi caldã. Temperaturile maxime, mai scãzute decât cele din ziua precedentã, în regiunile sudice și de rãsãrit, dar și mai ridicate, decât acestea, în interiorul arcului carpatic, vor fi cuprinse între 8 și 17 grade, iar cele minime între 2 și 8 grade.

Joi 10 martie

Cerul va fi mai mult noros și va ploua, pe arii extinse în sudul și estul țãrii, local în centru și izolat în rest. Cantitãțile de apã pot fi mai însemnate, în jumãtatea de sud a teritoriului. La munte, precipitațiile vor fi și sub formã de lapovițã și ninsoare. Vântul va avea intensificãri în regiunile sud-estice și în zona montanã. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 8 și 16 grade, iar cele minime între 1 și 7 grade.

Vineri 11 martie

Cerul va fi mai mult noros și va ploua, în regiunile sudice și de sud-est, unde cantitãțile de apã vor putea fi mai însemnate și pe arii mai restrânse în estul și centrul teritoriului. La munte, precipitațiile vor fi și sub formã de lapovițã și ninsoare. Vântul va avea intensificãri în zona Carpaților Orientali, Câmpia de Vest, Moldova, Bãrãgan și Dobrogea, iar în celelalte zone va fi slab și moderat. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 7 și 15 grade, iar cele minime între 0 și 6 grade.

Vremea în Oltenița
La noapte

Cerul va prezenta înnorãri, iar spre sfârșitul nopții, trecãtor vor fi condiții de ploaie. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura minimã, mult mai ridicatã decât media multianualã, va fi de 8…10 grade.

Imagine PrimavaraMarți 8 martie

Vremea va fi deosebit de caldã, pentru aceastã datã. Cerul va fi variabil, cu unele înnorãri, în primele ore ale zilei și în a doua parte a nopții, când trecãtor vor fi posibile ploi slabe. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximã se va situa în jurul valorii de 18 grade, iar cea minimã va fi de 3…5 grade.

Miercuri 9 martie

Cerul va fi mai mult noros și va ploua, îndeosebi în cursul zilei. Vântul va fi moderat, cu unele intensificãri. Regimul termic, mai scãzut decât cel din ziua precedentã, se va menține peste cel ce ar fi normal în aceastã perioadã din an. Astfel, temperatura maximã se va situa în jurul valorii de 14 grade, iar cea minimã va fi de 5…6 grade.

Joi 10 martie

Cerul va fi mai mult noros și temporar va ploua. Vântul va fi moderat cu intensificãri, în cursul zilei. Temperatura maximã va fi de 12…13 grade, iar cea minimã de 5…6 grade.

Vineri 11 martie

Cerul va fi mai mult noros și temporar va mai ploua. Vântul va fi slab și moderat cu unele intensificãri, în cursul zilei. Temperatura maximã va fi de 8…9 grade, iar cea minimã de 4…5 grade.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

17 + = 22

Editorial
  • Tot așa?....Tot așa, dar parcă mai rău!

    Tot așa?….Tot așa, dar parcă mai rău!

    Gloria Vita -Ce s-a mai schimbat acolo, că mi-e dor de-acasă? -Mă sperie întrebarea ta. Dar dacă vrei, îți răspund cu altă întrebare. Când ai plecat din oraș și din țară, ai sperat că se va schimba ceva în bine? -Sincer, o fărâmă de speranță tot am avut, deși foarte …...citeste »

Abuz de putere sau atac de stânga? Cristiana Drăgan și Valentina Vasilari suspendate din ALDE Oltenița

2 februarie 2019

Abuz de putere sau atac de stânga? Cristiana Drăgan și Valentina Vasilari suspendate din ALDE Oltenița

Consilierele Cristiana Drăgan și Valentina Vasilari au primit lovituri de stânga. Nu este vorba de un film cu pugiliști în ring, ar fi fost fair play, ci de un film rupt din realitatea actuală: mutări de interese și jocuri de culise.

Corespondenta la redactie