Adevarul te eliberează de robie-site susținut și de românii de pretutindeni

Prognoza meteo 8-12 ianuarie 2018

Vremea în țară
La noapte
Vremea va fi, în general, închisã în regiunile extracarpatice unde, pe spații restrânse, cu precãdere în Moldova, vor fi ploi slabe sau burnițã, iar în zona Carpaților Orientali și fulguieli. În restul teritoriului cerul va fi variabil cu înnorãri trecãtoare. Temperaturile minime se vor situa între -3 și 7 grade. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificãri pe crestele montane și în sudul Banatului. Local, va fi ceațã.

Marți 9 ianuarie
Temperatura aerului va fi în scãdere, în toate regiunile, pânã la valori, în mare parte din țarã, dar mai ales în vest, nord-vest și centru, peste cele specifice perioadei. Cerul va avea înnorãri temporare, cu precãdere în sudul și în estul teritoriului. Pe spații restrânse din Oltenia și Muntenia și izolat în Moldova, Dobrogea, posibil și în sudul Banatului, vor fi ploi slabe și burnițã. În Carpații Meridionali și în jumãtatea sudicã a Carpaților Orientali, vor fi condiții de lapovițã și fulguieli. Vântul va sufla slab și moderat cu intensificãri în Câmpia de Vest, zona Carpaților Occidentali și pe crestele montane, din rest. Maximele se vor încadra între 1 și 13 grade, iar minimele între -6 și 6 grade. Dimineața și noaptea, în zonele joase de relief, izolat vor fi condiții de ceațã.

Miercuri 10 ianuarie
Vremea se va menține mai caldã decât în mod obișnuit, în vestul, nord-vestul și centrul țãrii, dar și în extremitatea de sud-est. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 1 și 12 grade, iar cele minime între -2 și 7 grade, ușor mai scãzute în estul Transilvaniei. Cerul va fi mai mult noros. Vor fi ploi slabe și burnițã, local, în sud și în est și pe arii restrânse în centru. În zonele de munte, iar trecãtor, în special în partea a doua a intervalului și în cele de deal, precipitațiile vor fi și sub formã de lapovițã și ninsoare. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificãri pe crestele montane înalte, dar temporar și la cote mai reduse, și în sud și est. Mai ales dimineațã, în zonele joase din vestul teritoriului, vor fi condiții de ceațã.

Joi 11 ianuarie
Vremea va fi închisã în sudul și în estul țãrii, unde local vor cãdea precipitații, slabe. În restul teritoriului, înnorãrile vor fi trecãtoare, iar precipitațiile cu totul izolate. Acestea vor fi predominant sub formã de ploaie, iar la munte și pe arii restrânse în zonele deluroase, ninsori și lapovițã. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificãri temporare în regiunile sudice și în zona montanã înaltã. Valorile termice vor fi comparabile cu cele din intervalul precedent, cu maxime cuprinse între 3 și 12 grade și minime între -3 și 6 grade.

Vineri 12 ianuarie
Vremea se va rãci ușor, iar cerul va fi mai mult noros. În regiunile sudice și doar izolat în restul teritoriului, temporar vor cãdea precipitații slabe, sub formã de ploaie, lapovițã și ninsoare. Vântul va sufla slab și moderat cu intensificãri în sud și în sud-est. Temperaturile maxime se vor încadra între 0 și 8 grade, iar cele minime între -7 și 3 grade, cu cele mai scãzute valori în depresiunile Carpaților Orientali.

Vremea în Oltenița
La noapte
Cerul va fi mai mult noros. Vântul va sufla slab pânã la moderat. Temperatura minimã va fi de 3…4 grade. Îndeosebi în prima parte a nopții, vor fi condiții de ceațã.

Marți 9 ianuarie
Vremea va fi predominant închisã cu valori termice mai scãzute decât cele din intervalul precedent. Temperatura maximã se va situa în jurul valorii de 5 grade, iar minima va fi de -1…0 grade. Vor fi condiții de ceațã, iar trecãtor, posibil și burnițã. Vântul va sufla, în general, moderat.

Miercuri 10 ianuarie
Cerul va fi mai mult acoperit și temporar, îndeosebi în a doua parte a zilei și noaptea, va ploua slab sau va burnița. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximã se va situa în jurul valorii de 7 grade, iar cea minimã va fi de 3…4 grade.

Joi 11 ianuarie
Vremea se va menține închisã și trecãtor va ploua, slab. Vântul va sufla, în general, moderat. Temperatura maximã se va situa în jurul valorii de 7 grade, iar cea minimã va fi de 3…4 grade.

Vineri 12 ianuarie
Vremea se va rãci și va fi, în continuare, închisã. Vor cãdea precipitații – predominant sub formã de ploaie, în cursul zilei și mixte, noaptea. Vântul va prezenta intensificãri temporare. Temperatura maximã va fi de 4…5 grade, iar cea minimã se va situa în jurul a 0 grade.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ten − ten =

8 + 2 =

Editorial
  • Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

    Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

    “Tineți cu tărie Ortodoxia… Noi trăim acum timpuri însemnate în Apocalipsă, cele despre care îngerul a strigat: “Vai de cei ce trăiesc!” – înainte de venirea lăcustelor. “Istoria ne arată că Dumnezeu conduce popoarele și dă lecții de morală întregii lumi”. Viața socială se măsoară cu anii, secolele, mileniile, dar …...citeste »

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

6 iulie 2021

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

Ioana Pavelescu a obținut media generală 10,00 la examenul recent de Bacalaureat. Ioana a împlinit pe 11 iulie vârsta majoratului și iată că la examenul maturității își demonstrează ei personal în primul rând, că studiul individual este important. Ioana nu are o rețetă secretă pentru această performanță deoarece munca susținută, munca în mod echilibrat a fost făcută cu răbdare, fără pauze prea lungi și urmând sfaturile părinților săi.

  • Pastila de gramatică

    Pastila de gramatică

    Cum este corect – interregional sau inter-regional, nonvaloare sau non-valoare, …
Corespondenta la redactie