Adevarul te eliberează de robie-site susținut și de românii de pretutindeni

Prognoza meteo 9-11 aprilie 2019

Vremea în țară
Marți, 9 aprilie
Vremea va fi ușor instabilã. Cerul va avea înnorãri și va ploua în sud-vestul și sudul țãrii și local în restul teritoriului. Ploile vor fi și sub formã de aversã și se vor semnala descãrcãri electrice, mai ales în zonele de deal și munte. Izolat se vor cumula cantitãți de apã ce vor depãși 15 l/mp. Vântul va sufla slab și moderat, cu ușoare intensificãri, ziua, în regiunile sudice. Temperaturile maxime, în continuare mai ridicate decât normele perioadei în regiunile intracarpatice, se vor încadra, în general, între 14 și 21 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 3 și 12 grade.

Miercuri, 10 aprilie
Vremea se va menține ușor instabilã. Cerul va avea înnorãri temporar accentuate și temporar va ploua în cea mai mare parte a țãrii. Ploile vor fi mai ales sub formã de aversã și izolat pot fi însoțite de descãrcãri electrice. Pe arii restrânse cantitãțile de apã pot fi mai însemnate. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificãri în nord-est. Temperaturile maxime se vor situa între 12 și 21 de grade, ușor mai coborâte în nordul Moldovei, iar cele minime vor fi cuprinse între 2 și 10 grade.

Joi, 11 aprilie
Vremea va fi în general închisã și temporar va ploua în jumãtatea de vest a țãrii, unde izolat se pot cumula cantitãți de apã mai însemnate și pe arii mai restrânse în rest. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificãri temporare în regiunile estice și vestice. Temperaturile maxime, mai coborâte decât în ziua precedentã, se vor situa, în general între 9 și 19 grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 2 și 9 grade.

Vremea în Oltenița
Marți, 9 aprilie
Cerul va avea înnorãri și temporar va ploua, posibil și sub formã de aversã. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificãri în timpul zilei. Temperatura maximã se va situa în jurul a 15 grade, iar cea minimã va fi de 8…9 grade.

Miercuri, 10 aprilie
Cerul va avea înnorãri și temporar va ploua. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximã va fi de 16…17 grade, iar cea minimã de 8…9 grade.

Joi, 11 aprilie
Cerul va avea înnorãri și trecãtor vor fi condiții de ploaie slabã. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximã se va situa în jurul valorii de 15 grade, iar cea minimã va fi de 6…8 grade.

Editorial
  • Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

    Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

    “Tineți cu tărie Ortodoxia… Noi trăim acum timpuri însemnate în Apocalipsă, cele despre care îngerul a strigat: “Vai de cei ce trăiesc!” – înainte de venirea lăcustelor. “Istoria ne arată că Dumnezeu conduce popoarele și dă lecții de morală întregii lumi”. Viața socială se măsoară cu anii, secolele, mileniile, dar …...citeste »

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

6 iulie 2021

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

Ioana Pavelescu a obținut media generală 10,00 la examenul recent de Bacalaureat. Ioana a împlinit pe 11 iulie vârsta majoratului și iată că la examenul maturității își demonstrează ei personal în primul rând, că studiul individual este important. Ioana nu are o rețetă secretă pentru această performanță deoarece munca susținută, munca în mod echilibrat a fost făcută cu răbdare, fără pauze prea lungi și urmând sfaturile părinților săi.

  • Pastila de gramatică

    Pastila de gramatică

    Efectul Dunning-Kruger – de ce ignoranţii şi incompetenţii se supraapreciază …
Corespondenta la redactie