Adevarul te eliberează de robie-site susținut și de românii de pretutindeni

Prognoza meteo 9-12 aprilie 2016

Vremea în țară
La noapte

Cerul va fi variabil cu înnorãri – în prima parte a nopții în regiunile centrale, nordice și de nord-est, apoi înPrimavara Munte cele sud-vestice, Munții Banatului și zona Carpaților Meridionali. Vor fi averse, posibil și descãrcãri electrice, local în Oltenia, Banat și vestul Munteniei și izolat în sud-vestul Transilvaniei și la munte. Vântul va sufla slab pânã la moderat cu unele intensificãri pe crestele montane. Temperaturile minime, mult mai ridicate decât în mod normal la aceastã datã, vor avea valori de la 4…5 grade în depresiunile Carpaților Orientali, pânã în jur de 14 grade în Dealurile de Vest.

Sâmbătă 9 aprilie

Vremea va deveni în general instabilã. Instabilitatea atmosfericã se va manifesta prin înnorãri, temporar accentuate, ploi cu caracter de aversã și descãrcãri electrice. Astfel de fenomene vor fi prezente, în interiorul arcului carpatic, la deal și la munte, cu precãdere în cursul zilei, iar în restul teritoriului, pe arii restrânse, spre searã și noaptea. Local în vest, în nord, în centru și zona montanã și izolat în celelalte regiuni, cantitãțile de apã vor depãși 20 l/mp. Vor fi condiții de grindinã. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificãri la munte, în est și sud-est, dar de scurtã duratã și în timpul ploilor. Temperaturile maxime, mai scãzute decât cele din ziua precedentã, dar încã peste cele normale specifice perioadei, în mare parte din țarã, vor avea valori de la 13…14 grade pe litoral și în deltã, pânã în jurul a 24 de grade, izolat în Muntenia și în Moldova. Temperaturile minime se vor încadra între 5 și 12 grade.

Duminică 10 aprilie

Vremea va fi în general instabilã cu ploi, descãrcãri electrice și intensificãri de scurtã duratã ale vântului, în toate regiunile, dar pe arii mai extinse în centru, în sud și în est. Local, cantitãțile de apã vor depãși 20 l/mp și izolat 40 l/mp, îndeosebi, la deal și la munte, dar mai ales în zona Carpaților Meridionali. Vor mai fi caderi de grindinã. Temperaturile maxime se vor încadra între 13 și 23 de grade, iar cele minime între 5 și 13 grade.

Luni 11 aprilie

În jumãtatea esticã a țãrii, cerul va fi mai mult noros și, mai ales în cursul zilei, va ploua pe arii extinse. Ploile, mai ales sub formã de aversã, vor fi însoțite izolat de descãrcãri electrice, iar local cantitãțile de apã vor fi însemnate. În restul teritoriului, înnorãrile vor fi temporare, iar ploile se vor semnala pe arii restrânse și vor fi, în general, slabe cantitativ. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificãri, îndeosebi în cursul zilei, în regiunile sud-vestice și de rãsãrit și la munte. Regimul termic va fi caracterizat de valori de temperaturã normale pentru aceastã datã din an, urmând a se înregistra maxime cuprinse între 12 și 20 de grade și minime între 6 și 11 grade.

Marți 12 aprilie

Vremea se va încãlzi în cea mai mare parte a țãrii. Cerul va fi variabil, cu înnorãri temporare în cursul zilei în nordul, centrul, estul și sud-estul teritoriului unde local va mai ploua. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificãri în regiunile vestice, sud-vestice și de rãsãrit și la munte. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 14 și 24 de grade, iar cele minime între 2 și 12 grade.

Vremea în Oltenița
La noapte

Cerul va fi variabil, iar vântul slab pânã la moderat. Temperatura minimã va fi de 8…10 grade.

Parc-PrimavaraSâmbătă 9 aprilie

Cerul va fi variabil cu înnorãri spre searã și noaptea, când vor fi averse, descãrcãri electrice și intensificãri de scurtã duratã ale vântului. Din punct de vedere termic, vremea va fi caldã pentru aceastã datã. Temperatura maximã va fi de 22…23 de grade, iar cea minimã de 11…12 grade.

Duminică 10 aprilie

Vremea va fi instabilã cu ploi și descãrcãri electrice. Vântul va sufla slab pânã la moderat cu intensificãri de scurtã duratã. Temperatura maximã, mai scãzutã decât cea din ziua anterioarã se va situa în jurul valorii de 18 grade, iar cea minimã va fi de 10…11 grade.

Luni 11 aprilie

Vremea va fi normalã din punct de vedere termic pentru începutul celei de-a doua decade a lunii aprilie. Cerul va prezenta înnorãri și, mai ales în cursul zilei, temporar va mai ploua, și sub formã de aversã. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximã va fi de 16…17 grade, iar cea minimã de 9…11 grade.

Marți 12 aprilie

Vremea se va încãlzi. Cerul va fi variabil, cu înnorãri temporare în cursul zilei, când vor mai fi condiții ca trecãtor sã plouã slab. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximã va fi de 22…23 de grade, iar cea minimã de 7…9 grade.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

3 × four =

28 − 21 =

Editorial
  • Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

    Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

    “Tineți cu tărie Ortodoxia… Noi trăim acum timpuri însemnate în Apocalipsă, cele despre care îngerul a strigat: “Vai de cei ce trăiesc!” – înainte de venirea lăcustelor. “Istoria ne arată că Dumnezeu conduce popoarele și dă lecții de morală întregii lumi”. Viața socială se măsoară cu anii, secolele, mileniile, dar …...citeste »

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

6 iulie 2021

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

Ioana Pavelescu a obținut media generală 10,00 la examenul recent de Bacalaureat. Ioana a împlinit pe 11 iulie vârsta majoratului și iată că la examenul maturității își demonstrează ei personal în primul rând, că studiul individual este important. Ioana nu are o rețetă secretă pentru această performanță deoarece munca susținută, munca în mod echilibrat a fost făcută cu răbdare, fără pauze prea lungi și urmând sfaturile părinților săi.

  • Pastila de gramatică

    Pastila de gramatică

    Efectul Dunning-Kruger – de ce ignoranţii şi incompetenţii se supraapreciază …
Corespondenta la redactie