Adevarul te eliberează de robie-site susținut și de românii de pretutindeni

Prognoza meteo 9-12 septembrie 2015

Vremea în țară
La noapte
Cerul va fi variabil la senin, cu înnorãri temporare în regiunile nordice, unde doar izolat este posibil sã Transfagarasan toamnaplouã slab. Vântul va sufla slab și moderat. Temperaturile minime se vor încadra între 1…2 grade în depresiuni și 16…17 grade pe litoral. Izolat se va semnala ceațã.

Miercuri 9 septembrie
Vremea va fi în continuare rãcoroasã în vestul și în nordul țãrii, în timp ce în restul teritoriului regimul termic va fi caracterizat de valori în jurul celor obișnuite pentru aceastã datã. Cerul va fi variabil, cu unele înnorãri, ziua, în nordul țãrii și la munte, precum și în sud-est, unde cu totul izolat va ploua slab. Spre searã, dar mai ales în cursul nopții, nebulozitatea se va accentua treptat în majoritatea regiunilor, începând cu cele sud-vestice. Vor fi mai ales averse, pe arii restrânse în Oltenia și sudul Banatului și numai izolat, posibil, în celelalte zone. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificãri temporare pe crestele montane. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 18 grade în Maramureș și estul Transilvaniei și 27 de grade în partea sudicã a teritoriului, iar minimele termice se vor încadra între 3…4 grade în depresiuni și 17…18 grade pe litoral. Dimineața și noaptea, izolat se va semnala ceațã.

Joi 10 septembrie
Vremea va deveni în general instabilã. Cerul va avea înnorãri și va ploua, ziua pe arii extinse în sud-vest, local în zona montanã și pe spații mai restrânse în restul teritoriului. Seara și în cursul nopții, aria precipitațiilor va fi în extindere și numai în partea de est și sud-est a țãrii, ploile se vor semnala pe arii restrânse. Vor fi mai ales averse, însoțite trecãtor și de descãrcãri electrice, iar cantitãțile de apã vor fi însemnate, cu precãdere în Oltenia, Banat și la munte. Vântul va deveni moderat, cu intensificãri susținute în jumãtatea de sud și la munte. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 16 și 26 de grade, iar cele minime se vor situa între 6…8 grade în depresiuni și 19…20 de grade pe litoral.

Vineri 11 septembrie
Vremea va fi predominant închisã, iar valorile termice vor fi mai coborâte decât cele normale pentru aceastã perioadã a anului în cea mai mare parte a țãrii. Cerul va avea înnorãri și va ploua pe arii relativ extinse. Ploile vor fi și sub formã de aversã, pot fi însoțite de descãrcãri electrice, iar local cantitãțile de apã vor fi însemnate. Vântul va avea intensificãri susținute în sudul și estul țãrii, iar la munte va fi tare, în timp ce în celelalte regiuni acestea vor fi pe spații mai mici și la cote mai reduse. Temperaturile maxime vor fi cuprinse, în general, între 14 și 24 de grade, iar cele minime se vor încadra între 7 și 19 grade.

Sâmbătă 12 septembrie
Valorile termice se vor menține mai coborâte decât cele normale pentru aceastã perioadã a anului în majoritatea regiunilor. Cerul va avea înnorãri temporare și va mai ploua, local la munte și pe arii restrânse în rest. Vântul va avea intensificãri în sudul, estul și centrul țãrii și la munte. Temperaturile maxime vor fi cuprinse, în general, între 14 și 24 de grade, iar cele minime se vor încadra între 7 și 15 grade.

Vremea în Oltenita
La noapte
Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab. Temperatura minimã va fi de 11…13 grade, ușor mai scãzutã în zona preorãșeneascã.

Vremea inceput de septembrieMiercuri 9 septembrie
Vremea se va menține în general frumoasã, iar regimul termic se va încadra în limitele normale ale acestei perioade. Cerul va fi variabil pe parcursul zilei, dar se va înnora trepat în cursul nopții. Vântul va sufla slab pânã la moderat. Temperatura maximã se va situa în jurul valorii de 26 de grade, iar cea minimã va fi de 13…15 grade.

Joi 10 septembrie
Cerul va avea înnorãri, mai accentuate seara și în cursul nopții când temporar va ploua. Vântul se va intensifica treptat, iar în a doua parte a intervalului va atinge la rafalã viteze de 50…55 km/h. Temperatura maximã se va situa în jurul valorii de 24 de grade, iar cea minimã va fi de 16…18 grade.

Vineri 11 septembrie
Vremea va fi închisã, iar valorile termice vor fi mai coborâte decât cele normale pentru aceastã perioadã a anului. Cerul va fi mai mult noros, temporar va ploua, iar vântul va avea intensificãri. Temperatura maximã se va situa în jurul valorii de 20 de grade, iar cea minimã va fi de 13…15 grade.

Sâmbătă 12 septembrie
Cerul va fi temporar noros și vor mai fi condiții ca trecãtor sã plouã. Vântul va avea unele intensificãri. Temperatura maximã se va situa în jurul valorii de 23 de grade, iar cea minimã va fi de 11…13 grade.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

19 − ten =

38 − 37 =

Editorial
  • Tot așa?....Tot așa, dar parcă mai rău!

    Tot așa?….Tot așa, dar parcă mai rău!

    Gloria Vita -Ce s-a mai schimbat acolo, că mi-e dor de-acasă? -Mă sperie întrebarea ta. Dar dacă vrei, îți răspund cu altă întrebare. Când ai plecat din oraș și din țară, ai sperat că se va schimba ceva în bine? -Sincer, o fărâmă de speranță tot am avut, deși foarte …...citeste »

Afară zidu-i roșu, înăuntru-i…infraroșu/Primăria Chirnogi s-a vopsit

24 octombrie 2020

Afară zidu-i roșu, înăuntru-i…infraroșu/Primăria Chirnogi s-a vopsit

Primăria Chirnogi și-a schimbat culoarea clădirii nu doar pe cea politică. Ion Ștefan (PSD) a cîștigat alegerile locale din acest an, iar Primăria Chirnogi a primit botezul roșu. Primarul Ion Ștefan din localitatea Chirnogi, județul Călărași, este atât de îndrăgostit de culoarea roșie încât a inaugurat începerea mandatului său cu schimbarea culorii clădirii primăriei.

  • Pastila de gramatică

    Pastila de gramatică

    Este corect “cel mai celebru”? Unele structuri lingvistice sunt atât …
Corespondenta la redactie