Adevarul te eliberează de robie-site susținut și de românii de pretutindeni

Prognoza meteo ANM: Cum va fi vremea în luna iulie

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a făcut publică prognoza pentru următoarele patru săptămâni. Meteorologii au publicat o evoluție estimată a vremii pentru luna iulie 2021.

Vremea la început de lună iulie 2021

Pentru început de lună, valorile termice sunt mai ridicate decât cele specifice acestei perioade, în toate regiunile, dar cu o abatere termică pozitivă mai accentuată în cele vestice.
Regimul pluviometric va fi în general excedentar în regiunile sudice, dar și local deficitar în extremitatea de nord a țării, iar în rest va fi apropiat de cel normal pentru acest interval.

Vremea în săptămâna 5 iulie – 12 iulie

Temperatura medie a aerului va avea valori ușor mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, în regiunile vestice, iar în rest vor fi apropiate de cele specifice pentru acest interval. Cantitățile de precipitații vor fi în general excedentare în regiunile extracarpatice și la munte, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru această săptămână.

Vremea în săptămâna 12 iulie – 19 iulie

Temperaturile medii vor fi ușor mai ridicate decât cele normale pentru acest interval, în jumătatea de nord-vest a țării, iar în rest vor fi apropiate de cele specifice pentru această perioadă. Regimul pluviometric va fi local excedentar în regiunile sudice, iar în rest se va situa în jurul celui normal pentru această săptămână.

Vremea în săptămâna 19 iulie – 26 iulie

Mediile valorilor termice se vor situa în general în jurul celor specifice pentru această perioadă, posibil ușor mai ridicate în vest și nord-vest, dar și ușor mai coborâte în sud și sud-est. Cantitățile de precipitații estimate pentru această săptămână vor fi local excedentare în regiunile sud-vestice, dar și deficitare în extremitatea de nord a țării, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval, potrivit meteorologilor.

Editorial
  • Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

    Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

    “Tineți cu tărie Ortodoxia… Noi trăim acum timpuri însemnate în Apocalipsă, cele despre care îngerul a strigat: “Vai de cei ce trăiesc!” – înainte de venirea lăcustelor. “Istoria ne arată că Dumnezeu conduce popoarele și dă lecții de morală întregii lumi”. Viața socială se măsoară cu anii, secolele, mileniile, dar …...citeste »

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

6 iulie 2021

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

Ioana Pavelescu a obținut media generală 10,00 la examenul recent de Bacalaureat. Ioana a împlinit pe 11 iulie vârsta majoratului și iată că la examenul maturității își demonstrează ei personal în primul rând, că studiul individual este important. Ioana nu are o rețetă secretă pentru această performanță deoarece munca susținută, munca în mod echilibrat a fost făcută cu răbdare, fără pauze prea lungi și urmând sfaturile părinților săi.

  • Pastila de gramatică

    Pastila de gramatică

    Efectul Dunning-Kruger – de ce ignoranţii şi incompetenţii se supraapreciază …
Corespondenta la redactie