Adevarul te eliberează de robie-site susținut și de românii de pretutindeni

Prognoza meteo. Cum va fi vremea până pe 30 septembrie 2021

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a publicat prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni.

Anunțul poate fi important pentru românii care și-au planificat concediul în luna septembrie.

Estimările meteorologice pentru patru săptămâni sunt realizate de către ECMWF – Centrul European pentru Prognoze pe Medie Durată, anunță meteorologii ANM.

Astfel, în România, valorile termice vor fi mai coborâte decât cele specifice acestei perioade, în toate regiunile țării, dar cu o abatere termică negativă ușor mai accentuată în cele extracarpatice. Administrația Națională de Meteorologie a emis o alertă meteo valabilă pentru toată luna septembrie.

În perioada 4-13 septembrie, ANM anunță cantități reduse de ploi. Regimul pluviometric va fi deficitar în toată România, dar mai ales în zonele montane. Temperaturile maxime se vor situa între 15 grade (nordul Moldovei) şi 27 de grade (Banat). Cel mai frig va fi în partea de este a Transilvaniei, în nord-est, dar şi la munte.

Abia de la jumătatea lunii septembrie, vremea se mai îndreaptă, astfel că temperaturile vor ajunge în unele zone şi la 30 de grade, potrivit prognozei meteo.

Temperaturile se vor situa în limite normale pentru intervalul 13.09.2021 – 20.09.2021, posibil ușor mai ridicate, local, în regiunile vestice.

Meteorologii anunță o vreme de vară, cu temperaturi care se vor apropia de 30 de grade Celsius. Cele mai ridicate valori termice se vor înregistra în Banat, Oltenia, Muntenia, sudul Moldovei şi Dobrogea.

Cantitățile de precipitații va fi în continuare deficitare la nivelul întregii țări, dar mai ales în regiunile sud-vestice.

Jumătatea lunii septembrie aduce temperaturi apropiate de cele normale pentru această perioadă, în toate regiunile. În săptămâna 20.09.2021 – 27.09.2021, regimul pluviometric va fi local excedentar în regiunile nord-estice. În restul țării se va situa în jurul celui normal pentru acest interval, precizează meteorologii ANM.

Sfârșitul de septembrie aduce valori termice situate, în general, în jurul celor specifice pentru această perioadă a anului, posibil ușor mai coborâte în cele nordice. În ceea ce privește cantitățile de precipitații, acestea se vor situa în jurul celor normale pentru acest interval, la nivelul întregii țări.

Editorial
  • Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

    Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

    “Tineți cu tărie Ortodoxia… Noi trăim acum timpuri însemnate în Apocalipsă, cele despre care îngerul a strigat: “Vai de cei ce trăiesc!” – înainte de venirea lăcustelor. “Istoria ne arată că Dumnezeu conduce popoarele și dă lecții de morală întregii lumi”. Viața socială se măsoară cu anii, secolele, mileniile, dar …...citeste »

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

6 iulie 2021

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

Ioana Pavelescu a obținut media generală 10,00 la examenul recent de Bacalaureat. Ioana a împlinit pe 11 iulie vârsta majoratului și iată că la examenul maturității își demonstrează ei personal în primul rând, că studiul individual este important. Ioana nu are o rețetă secretă pentru această performanță deoarece munca susținută, munca în mod echilibrat a fost făcută cu răbdare, fără pauze prea lungi și urmând sfaturile părinților săi.

  • Pastila de gramatică

    Pastila de gramatică

    Cum este corect – interregional sau inter-regional, nonvaloare sau non-valoare, …
Corespondenta la redactie