Adevarul te eliberează de robie-site susținut și de românii de pretutindeni

Prognoza meteo: cum va fi vremea. Unde lovesc ninsorile, în ce regiuni va fi ger pătrunzător, de când se încălzeşte

Vremea-in-Romania-iarna
După valul de ninsori viscolite, vremea continuă să se răcească accentuat. Va fi ger cumplit în majoritatea regiunilor, temperaturi sub minus 25 de grade, în special noaptea şi dimineaţa, iar ninsorile vor continua în toată ţara. De duminică, începe să se încălzească uşor.

Administraţia Naţională de Meteorologie(ANM) a actualizat prognoza pentru următoarele două săptămâni, pe regiuni geografice. Estimarea este realizată folosind produsele numerice ale Centrului European pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia. Sunt prognozate temperaturile maxime şi minime, mediate pentru fiecare regiune a ţării şi adaptate local cu modele statistice şi sunt indicate perioadele cu probabilitatea cea mai ridicată de apariţie a precipitaţiilor.
Vineri, 20 ianuarie, vremea se va menţine deosebit de rece, geroasă dimineaţa şi noaptea în cea mai mare parte a ţării. Conform meteorologilor, temperaturile maxime vor fi cuprinse între -9 grade în estul Transilvaniei şi 2 grade în dealurile de Vest, iar cele minime se vor situa între -24 de grade în depresiunile Carpaţilor Orientali şi -4 grade în Moldova.
Și sâmbătă, chiar la orele amiezii, valorile termice vor rămâne sub mediile multianuale în sud, în timp ce în restul teritoriului acestea vor fi apropiate de normalul perioadei. De duminică, începe să se încălzească uşor, însă dimineaţa, în special în sud, sud-vest şi în centru, gerul va persista. Temperaturile maxime se vor încadra între -7 şi 4 grade, iar cele minime între -13 şi -2 grade, uşor mai coborâte în depresiunile din estul Transilvaniei. În Muntenia cresc temperaturile Prima săptămână a intervalului de prognoză va fi caracterizată de o vreme în general rece, cu precădere în perioada 19-20 ianuarie când nopţile vor deveni geroase. Astfel, temperaturile maxime vor fi, în medie, de -4…-1 grad, iar cele minime de -14…-7 grade. După data de 23 ianuarie se estimează o creştere uşoară şi treptată a temperaturilor, acestea urmând a se situa în jurul mediilor climatologic specifice în ultima decadă a lunii ianuarie, cu valori diurne de -1…4 grade şi nocturne de -8…-3 grade, mediat pe regiune. În primele zile ale intervalului de referinţă va ninge în general moderat cantitativ. Probabilitatea de apariţie a precipitaţiilor va creşte din nou în perioada 25-29 ianuarie.
Vreme Iarna

Ninsori la munte
Pe parcursul primei săptămâni de prognoză vremea va fi rece, geroasă mai ales dimineaţa şi noaptea. Astfel, se vor înregistra valori diurne de -10…-4 grade şi nocturne de -18…-10 grade, în medie. După data de 23 ianuarie este estimată o creştere uşoară şi treptată a temperaturilor până la valori apropiate de norma climatologic specifică perioadei, cu medii ale maximelor de -4…2 grade şi ale minimelor de -12…-6 grade. Probabilitatea de apariţie a precipitaţiilor va creşte după data de 26 ianuarie.

Sâmbătă 21 ianuarie
Deși valorile termice vor fi în creștere ușoarã, vremea va fi încã rece în majoritatea zonelor, geroasã în centru și în sud mai ales în primele ore ale intervalului. Temperaturile maxime se vor încadra în general între -7 și 4 grade, iar cele minime vor fi cuprinse între -12 și 0 grade, local mai scãzute în sudul Olteniei și al Munteniei, pânã la -16 grade. Cerul va fi temporar noros, în zonele joase local va fi ceațã, iar izolat, mai ales în nord-est, vor fi posibile fulguieli. Vântul va sufla slab pânã la moderat.

Duminică 22 iauarie
Valorile termice vor fi ușor mai ridicate decât în intervalul precedent, devenind în general apropiate de mediile multianuale. În regiunile extracarpatice va fi nebulozitate joasã, asociatã trecãtor cu fulguieli, iar ceața se va semnala local, îndeosebi în Oltenia și Muntenia. În restul teritoriului cerul va fi variabil, însã mai ales dimineața și noaptea în zonele joase de relief, pe arii restrânse, va fi ceațã. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificãri în sudul Banatului. Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între -4 și 4 grade, iar cele minime între -13 și -3 grade, mai coborâte în depresiunile Carpaților Orientali, dar și ușor mai ridicate pe litoral și în Dealurile de Vest.

Luni 23 ianuarie
Valorile termice se vor situa în continuare în jurul mediilor multianuale. În regiunile extracarpatice vremea va fi în general închisã, cu nebulozitate joasã, trecãtor fulguieli și local ceațã ce poate fi persistentã. În restul teritoriului cerul va fi variabil, iar ceața se va semnala în special dimineața și noaptea, pe arii restrânse în zonele joase de relief. Vântul va sufla slab și moderat. Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între -4 și 5 grade, iar cele minime între -12 și 0 grade, mai coborâte în depresiunile Carpaților Orientali
.

Vremea Oltenița

Sâmbătă 21 ianuarie
Vremea se va menține rece, geroasã în special în orele dimineții. Cerul va fi temporar noros, iar dimineața și noaptea va fi ceațã. Vântul va sufla slab. Temperatura maximã va fi de -4…-3 grade, iar cea minimã de -10 grade, mai coborâtã în zona preorãșeneascã.

Duminică 22 ianuarie
Valorile termice vor fi mai ridicate decât în ziua precedentã și apropiate de mediile multianuale. Cerul va fi mai mult noros, trecãtor vor fi condiții de fulguialã și se va semnala ceațã, mai ales în primele ore ale intervalului. Temperatura maximã va fi de 0…1 grad, iar cea minimã se va situa în jurul valorii de -4 grade.

Luni 23 ianuarie
Cerul va fi mai mult noros, iar dimineața, dar mai ales noaptea se va semnala ceațã. Trecãtor vor fi condiții de fulguialã. Temperatura maximã se va situa în jurul valorii de 0 grade, iar minima va fi de -7…-6 grade. Vântul va sufla slab pânã la moderat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

twenty + thirteen =

12 + = 13

Editorial
  • Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

    Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

    “Tineți cu tărie Ortodoxia… Noi trăim acum timpuri însemnate în Apocalipsă, cele despre care îngerul a strigat: “Vai de cei ce trăiesc!” – înainte de venirea lăcustelor. “Istoria ne arată că Dumnezeu conduce popoarele și dă lecții de morală întregii lumi”. Viața socială se măsoară cu anii, secolele, mileniile, dar …...citeste »

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

6 iulie 2021

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

Ioana Pavelescu a obținut media generală 10,00 la examenul recent de Bacalaureat. Ioana a împlinit pe 11 iulie vârsta majoratului și iată că la examenul maturității își demonstrează ei personal în primul rând, că studiul individual este important. Ioana nu are o rețetă secretă pentru această performanță deoarece munca susținută, munca în mod echilibrat a fost făcută cu răbdare, fără pauze prea lungi și urmând sfaturile părinților săi.

  • Pastila de gramatică

    Pastila de gramatică

    Cum este corect – “costum de haine” sau “costum”? Structura …
Corespondenta la redactie