Adevarul te eliberează de robie-site susținut și de românii de pretutindeni

Prognoza meteo : După 25 noiembrie precipitații mixte în sudul țării

Regimul termic va deveni normal pentru această perioadă din an, iar în unele regiuni se va situa sub mediile climatologice, în timp ce precipitaţiile mixte vor fi prezente pe arii extinse, iar ninsorile din 25 noiembrie, mai ales în zona montană, arată estimările Administraţiei Naţionale de Meteorologie.

Vremea intră într-un proces de răcire. Va continua să plouă în jumătatea estică a ţării, iar în rest ploile, slabe cantitativ, se vor semnala local. În Carpaţii Orientali şi Meridionali şi în zonele deluroase aferente vor predomina ninsorile şi local se va depune strat de zăpadă.

Precipitatii mixteÎn Muntenia, intervalul de prognoză va debuta cu o vreme normală termic pentru această dată, chiar uşor mai caldă spre mijlocul săptămânii, astfel că temperaturile maxime vor fi, în medie, de 9-13 grade. Abaterea pozitivă faţa de mediile specifice perioadei va fi şi mai evidentă la valorile nocturne de la începutul intervalului, acestea urmând a se încadra între 5 şi 7 grade, mediat pe regiune. Începând din 21 noiembrie, regimul termic va scădea sub cel normal al perioadei, atingând, în medie, 4-8 grade la valorile diurne între -3 şi un grad la cele nocturne. În perioada 17-22 noiembrie, probabilitatea pentru ploi se menţine relativ ridicată, în special în data de 19 noiembrie, când acestea vor fi, în general, moderate cantitativ. Spre sfârşitul primei săptămâni şi după data de 25 noiembrie, precipitaţiile, slabe cantitativ, vor fi mixte.

La munte, regimul termic se va situa la începutul intervalului în general peste cel climatologic normal, cu valori Frig noiembriediurne în medie de 4-7 grade şi minime de la zero la două grade. Din data de 20 noiembrie, vremea se va răci accentuat, astfel că pe timpul nopţilor temperaturile vor fi exclusiv negative, spre o medie între -7 şi -4 grade Celsius, iar în cursul zilelor valorile termice se vor situa în jurul limitei de îngheţ. Probabilitatea pentru precipitaţii va fi ridicată în prima săptămâna a intervalului de referinţă. La început vor fi mai ales ploi, iar la peste 1.700 metri precipitaţii mixte, dar în 20 şi 21 noiembrie vor predomina ninsorile. Precipitaţii, în general, slabe cantitativ, mai ales ninsori, se vor semnala din nou după data de 25 noiembrie.

Vineri, 21 noiembrie 2014, vremea se menţine închisă şi continuă să se răcească uşor. Va ninge la munte,  în Moldova şi în estul Transilvaniei vor fi precipitaţii mixte. În Muntenia şi Dobrogea va ploua, însă fulgii de zăpadă nu sunt excluşi. Vântul va sulfa tare în regiunile sud-estice şi la munte. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 2 şi 12 grade.
În Oltenița mâine va ploua slab, dar putem să vedem şi câţiva fulgi de zăpadă.  Vântul nu va trece de moderat, iar maxima nu depăşeşte 7 grade.

Sâmbătă, 22 noiembrie 2014, pe arii restrânse vor cădea precipitaţii slabe, predominant sub formă de ninsoare la munte şi în Moldova, însă precipitaţii mixte sunt posibile şi în restul ţării. Vântul va sufla mai tare în Dobrogea. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 2 şi 12 grade. Sunt condiţii de formare a ceţii. Plouă şi la început de weekend în Bucureşti, iar la amiază vor fi cel mult 7 grade.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

2 × 4 =

+ 53 = 57

Editorial
  • Tot așa?....Tot așa, dar parcă mai rău!

    Tot așa?….Tot așa, dar parcă mai rău!

    Gloria Vita -Ce s-a mai schimbat acolo, că mi-e dor de-acasă? -Mă sperie întrebarea ta. Dar dacă vrei, îți răspund cu altă întrebare. Când ai plecat din oraș și din țară, ai sperat că se va schimba ceva în bine? -Sincer, o fărâmă de speranță tot am avut, deși foarte …...citeste »

Afară zidu-i roșu, înăuntru-i…infraroșu/Primăria Chirnogi s-a vopsit

24 octombrie 2020

Afară zidu-i roșu, înăuntru-i…infraroșu/Primăria Chirnogi s-a vopsit

Primăria Chirnogi și-a schimbat culoarea clădirii nu doar pe cea politică. Ion Ștefan (PSD) a cîștigat alegerile locale din acest an, iar Primăria Chirnogi a primit botezul roșu. Primarul Ion Ștefan din localitatea Chirnogi, județul Călărași, este atât de îndrăgostit de culoarea roșie încât a inaugurat începerea mandatului său cu schimbarea culorii clădirii primăriei.

  • Pastila de gramatică

    Pastila de gramatică

    Este corectă expresia “în principal”? În limbajul actual, expresia în …
Corespondenta la redactie