Adevarul te eliberează de robie-site susținut și de românii de pretutindeni

Prognoza meteo: Iarna se întoarce. Când va fi România lovită din nou de vremea severă şi cât de cald se face în weekend

Vremea continuă să se încălzească şi vineri, 27 martie, fiind anunţate valori maxime de 19 grade în weekend.

Meteorologii vin şi cu o veste rea: ne bucurăm de vreme bună doar câteva zile pentru că de luni se întoarce iarna. Valorile termice vor fi în scădere treptată şi sunt anunţate ploi şi ninsori.Conform Administraţiei Naţionale de Meteorologie(ANM), vineri, tendinţa de încălzire a vremii va continua, astfel că maximele termice vor fi cuprinse între 9 şi 19 grade, cu cele mai scăzute valori pe litoral. Cerul va fi variabil în sudul ţării şi mai mult senin în rest. Vântul va avea intensificări pe parcursul zilei în Muntenia şi pe litoral unde vor fi viteze la rafală de până la 55…60 km/h, dar şi la munte şi în sudul Banatului, unde rafalele vor fi de 70…90 km/h. În restul regiunilor, intensificări ale vântului se vor semnala trecător şi pe arii mai restrânse, cu viteze în general de 40…45 km/h. Temperaturile minime se vor încadra între -2 şi 6 grade, cu valori uşor mai coborâte în depresiunile intramontane. În orele dimineţilor, izolat, se va forma ceaţă, iar în nord şi în depresiuni, brumă. Vremea va continua să se încălzească uşor şi în Bucureşti, astfel că maxima termică se va situa în jurul valorii de 16 grade. Temperatura minimă va fi de 4…5 grade, uşor mai scăzută în zona periferică.   Sâmbătă, valorile de temperatură se vor situa uşor peste cele normale în ultima decadă a lunii martie în majoritatea zonelor, astfel că cele maxime se vor încadra între 10 şi 18 grade, iar cele minime între -3 şi 7 grade. Izolat se va semnala ceaţă, iar în depresiuni brumă. În Capitală, maxima termică se va situa în jurul valorii de 16 grade. Cerul va fi variabil, iar vântul va avea intensificări temporare pe parcursul zilei, când vor fi viteze la rafală de 45…50 km/h, urmând ca pe parcursul nopţii să devină slab până la moderat. Temperatura minimă va fi de 4…5 grade, uşor mai scăzută în zona periferică.   Duminică, meteorologii anunţă vreme uşor mai caldă decât în mod obişnuit la sfârşitul lunii martie, astfel că temperaturile maxime se vor încadra între 11 şi 19 grade, iar cele minime între -3 şi 8 grade. La Bucureşti sunt aşteptate maxime de 17-18 grade.

De luni, valorile termice vor fi în scădere treptată în toate regiunile şi se vor situa sub cele climatologic specifice perioadei. În cea mai mare parte a ţării vor fi precipitaţii – la început sub formă de ploaie, apoi în zonele montane şi submontane, în nordul şi în centrul teritoriului va creşte probabilitatea pentru ninsori şi lapoviţă.

Sursa

Editorial
  • Tot așa?....Tot așa, dar parcă mai rău!

    Tot așa?….Tot așa, dar parcă mai rău!

    Gloria Vita -Ce s-a mai schimbat acolo, că mi-e dor de-acasă? -Mă sperie întrebarea ta. Dar dacă vrei, îți răspund cu altă întrebare. Când ai plecat din oraș și din țară, ai sperat că se va schimba ceva în bine? -Sincer, o fărâmă de speranță tot am avut, deși foarte …...citeste »

Primarul vrea, consilierii ridică mâna: Pentru echipa de fotbal șase miliarde pe an, pentru elevii oltenițeni burse de câțiva lei

2 octombrie 2019

Primarul vrea, consilierii ridică mâna: Pentru echipa de fotbal șase miliarde pe an, pentru elevii oltenițeni burse de câțiva lei

Laura Suzeanu Primarul Petrică Țone este în continuare generos cu echipa de fotbal din spatele Asociației Club Sportiv Municipal Oltenița. Este generos, dar pe banii oltenițenilor, în timp ce profesorii care se mai încumetă să organizeze activități școlare, caută surse externe pentru premii și diplome. Deși jucătorii provin din alte zone, altele decât Oltenița, din bugetul local vor pleca din nou 150.

Corespondenta la redactie