Adevarul te eliberează de robie-site susținut și de românii de pretutindeni

Prognoza meteo până la sfârșitul lunii noiembrie

Prognoza la mijlocul lunii noiembrie

Și această perioadă va fi una călduroasă în raport cu media climatologică. Diminețile vor fi răcoroase cu ceață prelungită ce pot persista și spre orele prânzului. Temperaturile înregistrate vor avea o distribuție mai atipică. În interiorul arcului carpatic, mai ales în zonele însorite, se vor înregistra temperaturi de 10-15 grade Celsius. În sud-est temperaturile resimțite vor fi de 7-12 grade Celsius.

Temperaturile în ultima parte a lunii noiembrie

Ultima parte a lunii noiembrie va fi predominată de precipitații în regiunile intracarpatice. Acolo se vor strânge o medie de 20-30 mm. În sud și sud-est vor fi înregistrate precipitații de 10-15 mm. Fulgii de zăpadă își vor face apariția doar la munte, al altitudini de peste 1000 de metri. Temperaturile maxime în nord vor fi între 5 și 10 grade, iar în sud și sud-est vor fi ceva mai mari, 8-13 grade Celsius.

Vremea lunii noiembrie în funcție de zone

În zona Moldovei, vremea va fi relativ uscată, cu puține precipitații. Clima este mai degrabă geroasă, cu temperaturi medii de 10 grade Celsius și minime de 5 grade Celsius. În 2010, s-a înregistrat un record maxim de 22 de grade Celsius, iar în 2014 un record minim de -11 grade Celsius.

În zona Transilvaniei, vremea în luna noiembrie este una uscată, de asemenea. Cu doar 36mm de precipitații de-a lungul a 7 zile. Temperaturile maxime înregistrate vor fi de 10 grade iar minime de 4 grade Celsius. În zonele mai înalte de 2000 de metri, se vor înregistra temperaturi mai scăzute și ninsori.

În Banat și Crișana, precipitațiile sunt de 48 mm de-a lungul a 8 zile. Clima este relativ rece cu temperaturi maxime de 12 grade și minime de 6 grade Celsius. Se vor resimți precipitații în anumite zone iar ceața poate predomina de dimineață până la ora prânzului.

În zona de sud a țării, Oltenia și Muntenia, precipitațiile resimțite sunt de 41 mm. Temperaturile sunt cuprinse între 12 și 7 grade Celsius.

În Dobrogea se înregistrează cele mai puține precipitații, 27mm de-a lungul a 6 zile. Temperaturile vor fi cuprinse între 13 și 9 grade Celsius.

Editorial
  • Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

    Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

    “Tineți cu tărie Ortodoxia… Noi trăim acum timpuri însemnate în Apocalipsă, cele despre care îngerul a strigat: “Vai de cei ce trăiesc!” – înainte de venirea lăcustelor. “Istoria ne arată că Dumnezeu conduce popoarele și dă lecții de morală întregii lumi”. Viața socială se măsoară cu anii, secolele, mileniile, dar …...citeste »

Afară zidu-i roșu, înăuntru-i…infraroșu/Primăria Chirnogi s-a vopsit

24 octombrie 2020

Afară zidu-i roșu, înăuntru-i…infraroșu/Primăria Chirnogi s-a vopsit

Primăria Chirnogi și-a schimbat culoarea clădirii nu doar pe cea politică. Ion Ștefan (PSD) a cîștigat alegerile locale din acest an, iar Primăria Chirnogi a primit botezul roșu. Primarul Ion Ștefan din localitatea Chirnogi, județul Călărași, este atât de îndrăgostit de culoarea roșie încât a inaugurat începerea mandatului său cu schimbarea culorii clădirii primăriei.

Corespondenta la redactie