Adevarul te eliberează de robie-site susținut și de românii de pretutindeni

Prognoza meteo pentru perioada 13 – 26 mai 2019. Vremea începe să se încălzească!

Vremea începe să se încălzească în perioada următoare, iar maximele în timpul zilei vor ajunge până la 23 de grade Celsius. Va continua, însă, instabilitatea atmosferică, iar unele zone ale țării vor fi vizate de ploi.

Prognoza meteo 13 – 26 mai 2019 – Muntenia

În prima săptămână media temperaturilor maxime va fi de 21…23 de grade, urmând ca la finalul acesteia, în data de 19 mai, să înceapă un proces de încălzire uşoară şi se vor înregistra valori diurne, în medie, de 24…26 de grade. În cea de a doua săptămână a intervalului, regimul termic va avea mici variaţii de la o zi la alta, iar media temperaturilor maxime va fi în continuare de 24…26 de grade. Temperaturile minime vor creşte treptat, de la medii de 10 grade la debutul intervalului, la 12…13 grade la jumătatea acestuia, apoi media valorilor nocturne se va menţine în jurul a 11 grade. Instabilitatea atmosferică va fi accentuată în prima parte a intervalului, când vor fi averse, mai însemnate cantitativ în intervalul 15-17 mai. Probabilitatea de ploaie se va menţine şi pentru a doua săptămână de prognoză, însă la cote mai reduse.

Prognoza meteo 13 – 26 mai 2019 – Dobrogea

Până în data de 19 mai, temperaturile maxime vor fi în creştere uşoară, de la medii în jurul a 19 grade, la 22 de grade. În a doua săptămână, variaţiile temperaturilor diurne vor fi nesemnificative, iar media regională se va situa în jurul a 22 de grade. Minimele termice vor creşte uşor până la începutul celei de-a doua săptămâni, de la valori în medie de 11…12 grade la 13…14 grade. Apoi, până la sfârşitul intervalului, variaţiile temperaturilor nocturne nu vor fi importante, menţinându-se o medie regională de 13…14 grade. Manifestări de instabilitate atmosferică vor fi îndeosebi în prima săptămână, iar în jurul datei de 19 mai vor fi posibile cantităţi de apă mai însemnate.

Prognoza meteo 13 – 26 mai 2019 – Oltenia

Până în data de 17 mai, temperaturile maxime vor avea variaţii nesemnificative, iar media acestora se va situa în jurul a 20 de grade. În intervalul 17-19 mai, vremea se va încălzi şi se vor înregistra medii ale maximelor până la 25 de grade. În a doua săptămână a intervalului, regimul termic va avea uşoare variaţii de la o zi la alta, iar mediile valorilor diurne se vor situa în jurul a 24 de grade. Temperaturile minime nu vor avea variaţii semnificative în prima săptămână, urmând a se înregistra medii în jurul a 11 grade, iar din data de 20 mai vor creşte uşor până la 12…13 grade. În a doua săptămână mediile minimelor vor avea variaţii uşoare, de la 10 grade la 13 grade. Vor fi averse aproape în fiecare zi, pe arii mai extinse şi mai însemnate cantitativ în intervalul 14 – 17 mai.

Prognoza meteo 13 – 26 mai 2019 – Transilvania

Valorile termice diurne vor avea uşoare variaţii până în data de 19 mai, iar media acestora va fi de 20…22 de grade. În intervalul 19-21 mai, temperaturile maxime vor marca o uşoară creştere, până la medii în jurul a 23 de grade. După data de 21 mai, variaţiile termice vor fi nesemnificative şi, în medie, valorile diurne se vor situa în jurul a 22 de grade. Variaţiile temperaturilor minime vor fi nesemnificative pe tot parcursul intervalului, media acestora va fi de 8…10 grade, iar valorile mai ridicate se vor înregistra în jurul datei de 21 mai. Manifestări specifice instabilităţii atmosferice vor fi pe aproape tot parcursul intervalului. Temporar va ploua, iar cantităţile de apă vor fi mai importante in intervalul 15-18 mai.

Prognoza meteo 13 – 26 mai 2019 – Maramureş

Până la sfârşitul primei săptămâni valorile termice diurne nu vor avea variaţii semnificative, iar media acestora va fi de 20…21 de grade. În intervalul 18-21 mai temperaturile maxime vor fi în creştere până la medii de 23…24 de grade. Până la sfârşitul intervalului, tendinţa temperaturii va fi de scădere uşoară, iar media valorilor diurne va fi de 22 de grade. În prima săptămână, minimele termice vor avea variaţii uşoare, iar media regională a acestora va fi de 9…10 grade. La începutul celei de-a doua săptămâni, valorile nocturne vor creşte uşor până la medii de 11…12 grade, iar apoi se vor menţine în jurul a 11 grade. Vremea va fi în general instabilă pe aproape tot parcursul intervalului. Vor fi averse, mai însemnate cantitativ în intervalul 15-17 mai.

Prognoza meteo 13 – 26 mai 2019 – Moldova

Pe tot parcursul intervalului, valorile termice diurne nu vor avea variaţii semnificative şi, astfel, media regională a acestora va fi de 22…24 de grade. Minimele termice vor avea tendinţa de creştere uşoară în prima săptămână, apoi, până la sfârşitul intervalului, variaţiile vor fi nesemnificative, iar media regională va fi de 10…12 grade. Manifestări specifice instabilităţii atmosferice vor fi îndeosebi în prima săptămână, iar cantităţi de apă mai însemnate vor fi posibile în intervalul 16-19 mai.

Prognoza meteo 13 – 26 mai 2019 – Banat

Temperaturile maxime vor fi în scădere de la o medie de 23 de grade în prima zi, până la 18 grade în data de 15 mai. Va urma o încălzire treptată a vremii, astfel încât între 19 şi 21 mai media maximelor termice va ajunge să se situeze în jurul a 25 de grade. Din data de 22 mai, variaţia maximelor termice nu va mai fi semnificativă, iar media lor va fi de 24 grade. Media temperaturilor minime va avea uşoare variaţii în prima săptămână, când se va situa între 9 şi 11 grade, apoi va creşte până în 21…22 mai când va atinge 13 grade, pentru ca până la sfârşitul intervalului să scadă uşor şi să ajungă la 12 grade în ultima zi. Vor fi averse aproape în fiecare zi, mai frecvente şi importante cantitativ între 14 şi 16 mai.

Prognoza meteo 13 – 26 mai 2019 – Crişana

Până pe data de 15 mai valorile termice diurne vor fi în scădere de la o medie de 23 de grade, la 19 grade. Apoi, vremea va intra într-un proces de încălzire, iar în jurul datei de 20 mai, media maximelor va fi în jurul a 25 de grade. Până la sfârşitul intervalului, temperaturile diurne vor marca o scădere uşoară spre valori medii de 22…23 de grade. Temperaturile minime vor avea uşoare variaţii în prima săptămână, cu tendinţă de creştere spre sfârşitul acesteia, iar media acestora se va situa în jurul a 9 grade. În a doua săptămână, media valorilor nocturne va fi de 12…13 grade. Instabilitatea atmosferică se va menţine pe tot parcursul intervalului. Vor fi averse pe aproape tot parcursul intervalului, mai importante cantitativ în intervalul 15-17 mai.

Prognoza meteo 13 – 26 mai 2019 – La munte

Temperaturile maxime, în medie, în prima săptămână vor fi de 11…13 grade, iar în cea de-a doua, de 13…15 grade. Media temperaturilor nocturne, în prima jumătate a intervalului, se va situa în jurul a 5 grade, iar a doua parte, în uşoară creştere, va fi de 6…7 grade. Vor fi averse în fiecare zi, pe arii mai extinse şi mai însemnate cantitativ în intervalul 14 – 18 mai.

Editorial
 • Tot așa?....Tot așa, dar parcă mai rău!

  Tot așa?….Tot așa, dar parcă mai rău!

  Gloria Vita -Ce s-a mai schimbat acolo, că mi-e dor de-acasă? -Mă sperie întrebarea ta. Dar dacă vrei, îți răspund cu altă întrebare. Când ai plecat din oraș și din țară, ai sperat că se va schimba ceva în bine? -Sincer, o fărâmă de speranță tot am avut, deși foarte …...citeste »

Primarul vrea, consilierii ridică mâna: Pentru echipa de fotbal șase miliarde pe an, pentru elevii oltenițeni burse de câțiva lei

2 octombrie 2019

Primarul vrea, consilierii ridică mâna: Pentru echipa de fotbal șase miliarde pe an, pentru elevii oltenițeni burse de câțiva lei

Laura Suzeanu Primarul Petrică Țone este în continuare generos cu echipa de fotbal din spatele Asociației Club Sportiv Municipal Oltenița. Este generos, dar pe banii oltenițenilor, în timp ce profesorii care se mai încumetă să organizeze activități școlare, caută surse externe pentru premii și diplome. Deși jucătorii provin din alte zone, altele decât Oltenița, din bugetul local vor pleca din nou 150.

 • Pastila de gramatică

  Pastila de gramatică

  Expresia O.K./OK – originea şi situaţia acesteia în limba română …
Corespondenta la redactie
 • Corespondență de la NATO

  Corespondență de la NATO

  Premieră istorică la un summit aliat: NATO cere Rusiei să își retragă trupele staționate ilegal în Republica Moldova, Georgia și …Read More »