Adevarul te eliberează de robie-site susținut și de românii de pretutindeni

Prognoza meteo: Vin ploile, de săptămâna viitoare. În ce zone se încălzeşte

Conform Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM), miercuri valorile termice se vor situa în jurul celor normale pentru această dată în majoritatea regiunilor. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări în zona de munte, în estul şi sud-estul teritoriului.
Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 11 şi 19 grade, iar cele minime se vor situa, în general, între -4 şi 6 grade. Spre dimineaţă, pe arii restrânse, vor fi condiţii de brumă, cu precădere în centru. În Capitală, temperatura maximă va fi de 17…18 grade, iar cea minimă de 3…5 grade.
Joi, vremea va fi normală termic. Cerul va fi variabil cu înnorări temporare şi doar cu totul izolat în zonele de munte se vor semnala ploi slabe. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări în sud-estul teritoriului şi pe crestele montane. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 12 şi 20 de grade, iar cele minime între -5 şi 9 grade, cu cele mai coborâte valori în depresiunile din estul Transilvaniei

Și în zona noastră, vremea va fi normală din punct de vedere termic. Cerul va fi variabil, cu înnorări trecătoare ziua, iar vântul va sufla slab şi moderat, anunţă meteorologii. Temperatura maximă se va situa în jurul a 18 grade, iar cea minimă va fi de 3…5 grade.

Prognoza meteo pe următoarele două săptămâni. Vin ploile, de săptămâna viitoare.
Sfârșitul lunii aprilie va aduce mai multe ploi, nu însă și frig. Temperaturile vor trece adesea de 20 de grade în majoritatea regiunilor țării.
Vremea va fi mai caldă decât de obicei în următoarele două săptămâni, anunță Administrația Națională de Meteorologie. Totuși, perioada va fi marcată și de scurte perioade de răcire, iar pe finalul lunii aprilie, cresc șansele de ploi.

Muntenia
Până în data de 23 aprilie, media valorilor diurne va fi de 15… 16 grade. Apoi, temperatura aerului va fi în creștere ușoară, iar media regională a maximelor va fi de 23… 24 de grade, în data de 28 aprilie. Ulterior acestei date va exista o scădere ușoară și până la sfârșitul intervalului de prognoză media maximelor va fi de 20… 22 de grade. Minimele termice vor marca o scădere, de la o medie regională de 9 grade în prima noapte, la o medie în jurul a 2 grade în data de 24 aprilie, apoi tendința va fi de creștere ușoară, spre 8… 9 grade. Probabilitatea de ploaie va crește după data de 27 aprilie.

La munte, temperaturile maxime, până în data de 23 aprilie, vor fi în medie de 5 grade, apoi tendința temperaturilor diurne va fi de creștere ușoară, iar media acestora, până la sfârșitul intervalului, se va situa în jurul valorii de 10 grade. Minimele termice vor marca o scădere până în data de 22 aprilie, de la o medie regională în jurul a 0 grade, la o medie de -5 grade. Apoi, temperatura aerului va crește ușor și până în ultima zi, deși vor mai fi unele variații termice de la o zi la alta, media minimelor va ajunge a se situa în jurul valorii de 3 grade. Probabilitatea de ploaie va fi mai ridicată din data de 26 aprilie.

Editorial
  • Tot așa?....Tot așa, dar parcă mai rău!

    Tot așa?….Tot așa, dar parcă mai rău!

    Gloria Vita -Ce s-a mai schimbat acolo, că mi-e dor de-acasă? -Mă sperie întrebarea ta. Dar dacă vrei, îți răspund cu altă întrebare. Când ai plecat din oraș și din țară, ai sperat că se va schimba ceva în bine? -Sincer, o fărâmă de speranță tot am avut, deși foarte …...citeste »

Primarul vrea, consilierii ridică mâna: Pentru echipa de fotbal șase miliarde pe an, pentru elevii oltenițeni burse de câțiva lei

2 octombrie 2019

Primarul vrea, consilierii ridică mâna: Pentru echipa de fotbal șase miliarde pe an, pentru elevii oltenițeni burse de câțiva lei

Laura Suzeanu Primarul Petrică Țone este în continuare generos cu echipa de fotbal din spatele Asociației Club Sportiv Municipal Oltenița. Este generos, dar pe banii oltenițenilor, în timp ce profesorii care se mai încumetă să organizeze activități școlare, caută surse externe pentru premii și diplome. Deși jucătorii provin din alte zone, altele decât Oltenița, din bugetul local vor pleca din nou 150.

Corespondenta la redactie