Adevarul te eliberează de robie-site susținut și de românii de pretutindeni

Prognoza meteo: Vin ploile, de săptămâna viitoare. În ce zone se încălzeşte

Conform Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM), miercuri valorile termice se vor situa în jurul celor normale pentru această dată în majoritatea regiunilor. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări în zona de munte, în estul şi sud-estul teritoriului.
Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 11 şi 19 grade, iar cele minime se vor situa, în general, între -4 şi 6 grade. Spre dimineaţă, pe arii restrânse, vor fi condiţii de brumă, cu precădere în centru. În Capitală, temperatura maximă va fi de 17…18 grade, iar cea minimă de 3…5 grade.
Joi, vremea va fi normală termic. Cerul va fi variabil cu înnorări temporare şi doar cu totul izolat în zonele de munte se vor semnala ploi slabe. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări în sud-estul teritoriului şi pe crestele montane. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 12 şi 20 de grade, iar cele minime între -5 şi 9 grade, cu cele mai coborâte valori în depresiunile din estul Transilvaniei

Și în zona noastră, vremea va fi normală din punct de vedere termic. Cerul va fi variabil, cu înnorări trecătoare ziua, iar vântul va sufla slab şi moderat, anunţă meteorologii. Temperatura maximă se va situa în jurul a 18 grade, iar cea minimă va fi de 3…5 grade.

Prognoza meteo pe următoarele două săptămâni. Vin ploile, de săptămâna viitoare.
Sfârșitul lunii aprilie va aduce mai multe ploi, nu însă și frig. Temperaturile vor trece adesea de 20 de grade în majoritatea regiunilor țării.
Vremea va fi mai caldă decât de obicei în următoarele două săptămâni, anunță Administrația Națională de Meteorologie. Totuși, perioada va fi marcată și de scurte perioade de răcire, iar pe finalul lunii aprilie, cresc șansele de ploi.

Muntenia
Până în data de 23 aprilie, media valorilor diurne va fi de 15… 16 grade. Apoi, temperatura aerului va fi în creștere ușoară, iar media regională a maximelor va fi de 23… 24 de grade, în data de 28 aprilie. Ulterior acestei date va exista o scădere ușoară și până la sfârșitul intervalului de prognoză media maximelor va fi de 20… 22 de grade. Minimele termice vor marca o scădere, de la o medie regională de 9 grade în prima noapte, la o medie în jurul a 2 grade în data de 24 aprilie, apoi tendința va fi de creștere ușoară, spre 8… 9 grade. Probabilitatea de ploaie va crește după data de 27 aprilie.

La munte, temperaturile maxime, până în data de 23 aprilie, vor fi în medie de 5 grade, apoi tendința temperaturilor diurne va fi de creștere ușoară, iar media acestora, până la sfârșitul intervalului, se va situa în jurul valorii de 10 grade. Minimele termice vor marca o scădere până în data de 22 aprilie, de la o medie regională în jurul a 0 grade, la o medie de -5 grade. Apoi, temperatura aerului va crește ușor și până în ultima zi, deși vor mai fi unele variații termice de la o zi la alta, media minimelor va ajunge a se situa în jurul valorii de 3 grade. Probabilitatea de ploaie va fi mai ridicată din data de 26 aprilie.

Editorial
  • Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

    Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

    “Tineți cu tărie Ortodoxia… Noi trăim acum timpuri însemnate în Apocalipsă, cele despre care îngerul a strigat: “Vai de cei ce trăiesc!” – înainte de venirea lăcustelor. “Istoria ne arată că Dumnezeu conduce popoarele și dă lecții de morală întregii lumi”. Viața socială se măsoară cu anii, secolele, mileniile, dar …...citeste »

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

6 iulie 2021

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

Ioana Pavelescu a obținut media generală 10,00 la examenul recent de Bacalaureat. Ioana a împlinit pe 11 iulie vârsta majoratului și iată că la examenul maturității își demonstrează ei personal în primul rând, că studiul individual este important. Ioana nu are o rețetă secretă pentru această performanță deoarece munca susținută, munca în mod echilibrat a fost făcută cu răbdare, fără pauze prea lungi și urmând sfaturile părinților săi.

  • Pastila de gramatică

    Pastila de gramatică

    Efectul Dunning-Kruger – de ce ignoranţii şi incompetenţii se supraapreciază …
Corespondenta la redactie