Adevarul te eliberează de robie-site susținut și de românii de pretutindeni

Prognoza până pe 24 iunie

Vremea în țară
La noapte
Cerul va fi variabil la senin, cu înnorãri temporare în primele ore când, pe arii restrânse, la munte, în centrul și sud-estul țãrii vor fi averse, descãrcãri electrice și unele intensificãri ale vântului. Temperaturile minime se vor situa, în general, între 10 și 20 de grade.

Miercuri 21 iunie
Vremea va fi caldã pentru aceastã datã, cãlduroasã dupã-amiazã în regiunile vestice, sud-vestice și sudice și parțial în centru.În Banat și Oltenia, cele mai ridicate valori diurne se vor situa în jurul pragului de caniculã, iar indicele de temperaturã-umezealã (ITU) va atinge pe spații mici 80 de unitãți, condiții în care va apãrea starea de disconfort termic. Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 26 și 35 de grade, iar cele minime între 12 și 20 de grade, ușor mai scãzute în depresiuni, dar și mai ridicate pe litoral. Cerul va fi variabil, dar vor fi și intervale cu manifestãri specifice instabilitãții atmosferice, respectiv înnorãri temporar accentuate, descãrcãri electrice, averse, intensificãri de scurtã duratã ale vântului, trecãtor cu aspect de vijelie, punctiform cãderi de grindinã și cantitãți de apã mai mari de 20 l/mp. Astfel de fenomene se vor semnala – în jumãtatea de nord a țãrii și la munte, în a doua parte a zilei și la începutul nopții, iar în cea de sud, dupã aceea, dar pe arii mai restrânse.

Joi 22 iunie
Vremea va fi în general frumoasã, iar în regiunile vestice, sudice și centrale și cãlduroasã. Din nou, în Banat și în Oltenia, vor fi valori caniculare dupã-amiazã și disconfort termic, indicele de temperaturã-umezealã (ITU) urmând sã atingã, pe spații restrânse, pragul de 80 de unitãți. Cerul va fi variabil și îndeosebi dupã-amiaza și seara, local în zona montanã și submontanã și izolat în restul teritoriului, vor fi înnorãri, averse și descãrcãri electrice. Punctiform, vor mai fi posibile cãderi de grindinã și cantitãți de apã mai însemnate. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificãri la munte, dar trecãtor și în timpul ploilor. Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 27 și 35 de grade, iar cele minime de la 8 grade în depresiuni, pânã la 21…22 de grade pe litoral și în Dealurile de Vest.

Vineri 23 iunie
Vremea va fi în continuare cãlduroasã, în mare parte din țarã, dar cu deosebire în regiunile vestice, sudice și de sud-est. La deal și la munte, precum și în vestul, nordul și centrul țãrii, vor fi înnorãri temporar accentuate, local averse și descãrcãri electrice. Vor fi condiții de grindinã și cantitãți de apã mai însemnate. În restul teritoriului, cerul va fi variabil, iar astfel de fenomene vor fi posibile, pe arii restrânse. Vântul va avea intensificãri la munte, dar izolat și în restul teritoriului, mai ales în timpul ploilor, trecãtor cu aspect de vijelie. Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 28 și 36 de grade, iar cele minime între 11 și 22 de grade. Disconfortul termic va fi în extindere și accentuare, îndeosebi în Câmpia de Vest, Câmpia Românã și partea continentalã a Dobrogei.

Sâmbătă 24 iunie
Vremea va fi în general frumoasã și cãlduroasã, în cea mai mare parte a țãrii, canicularã dupã – amiazã în regiunile vestice, sudice și de sud-est. Cerul va fi variabil și doar izolat, îndeosebi în nord și la munte, vor fi ploi de scurtã duratã și descãrcãri electrice. Se mențin condiții de grindinã. Vântul va sufla slab și moderat cu intensificãri la munte, îndeosebi pe creste. Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 29 și 36 de grade, iar cele minime între 12 și 22 de grade, mai scãzute în estul Transilvaniei. Disconfortul termic va persista în sud și în sud-est
.

Vremea în Oltenița
La noapte
Cerul va fi variabil la senin, iar vântul va sufla slab pânã la moderat. Temperatura minimã va fi de 15…17 grade.

Miercuri 21 iunie
Vremea va fi cãlduroasã, iar în cursul zilei și predominant frumoasã. Noaptea, cerul va prezenta înnorãri și va crește probabilitatea pentru averse, descãrcãri electrice și intensificãri de scurtã duratã ale vântului. Temperatura maximã se va situa în jurul valorii de 33 de grade, iar cea minimã va fi de 16…18 grade.

Joi 22 iunie
Vremea va fi predominant frumoasã și cãlduroasã. Cerul va fi variabil, cu înnorãri trecãtoare dupã-amiaza și seara, când vor fi condiții pentru averse și descãrcãri electrice. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximã va fi de 30…31 de grade, iar cea minimã de 16…18 grade.

Vineri 23 iunie
Vremea va fi în continuare predominant frumoasã și cãlduroasã, posibil canicularã dupã-amiazã, când va fi și disconfort termic. Temperatura maximã va fi de 34…35 de grade, iar minima de 17….20 de grade. Cerul va fi variabil, cu unele înnorãri și condiții pentru averse și descãrcãri electrice, seara și în primele ore ale nopții. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificãri de scurtã duratã.

Sâmbătă 24 iunie
Vremea va fi în continuare predominant frumoasã și cãlduroasã, canicularã dupã-amiazã, când va fi disconfort termic. Cerul va fi variabil, iar vântul slab și moderat. Temperatura maximã se va situa în jurul valorii de 35 de grade, iar cea minimã va fi de 18…20 de grade.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

12 + two =

+ 88 = 96

Editorial
  • Tot așa?....Tot așa, dar parcă mai rău!

    Tot așa?….Tot așa, dar parcă mai rău!

    Gloria Vita -Ce s-a mai schimbat acolo, că mi-e dor de-acasă? -Mă sperie întrebarea ta. Dar dacă vrei, îți răspund cu altă întrebare. Când ai plecat din oraș și din țară, ai sperat că se va schimba ceva în bine? -Sincer, o fărâmă de speranță tot am avut, deși foarte …...citeste »

Afară zidu-i roșu, înăuntru-i…infraroșu/Primăria Chirnogi s-a vopsit

24 octombrie 2020

Afară zidu-i roșu, înăuntru-i…infraroșu/Primăria Chirnogi s-a vopsit

Primăria Chirnogi și-a schimbat culoarea clădirii nu doar pe cea politică. Ion Ștefan (PSD) a cîștigat alegerile locale din acest an, iar Primăria Chirnogi a primit botezul roșu. Primarul Ion Ștefan din localitatea Chirnogi, județul Călărași, este atât de îndrăgostit de culoarea roșie încât a inaugurat începerea mandatului său cu schimbarea culorii clădirii primăriei.

Corespondenta la redactie