Adevarul te eliberează de robie-site susținut și de românii de pretutindeni

Programul Săptămânii Europene a Sportului. Anul acesta la Oltenița o noutate: Zumba

Elisabeta Genoa

Iniţiativă a Uniunii Europene, cu finanţare prin Programul Erasmus+ şi Ministerul Tineretului şi Sportului, Săptămâna Europeană a Sportului (SES) se află la a IV-a ediție.

Cea care organizează competițiile sportive pe județul Călărași, profesor Cristiana Drăgan, a pus cap la cap programul acțiunii, considerând că orice activitate sportivă este o provocare și un mod de a da profesorilor idei, de relaxare în același timp și de a face altceva decât fac profesorii de sport în timpul orelor.
Coordonator național al acestui eveniment este Federaţia Română Sportul pentru Toţi, iar coordonator județean Asociaţia Judeţeană Sportul pentru Toţi Călărași, unde Cristiana Drăgan este președinte.
Perioada de desfășurare a SES este 23-30 septembrie.
Programul SES este următorul:

26.09.2018 – Fustițe pe biciclete, locația Oltenița
27.09.2018 – Rugby-Tag, locația Șoldanu
28.09.2018 – Zumba, locația Oltenița
28.09.2018 – Trasee tehnico-aplicative, locația Oltenița
29.09.2018 – Orientare sportivă, locația Chirnogi
29.09.2018 – Minihandbal, locația Oltenița

O noutate în acest an pentru Oltenița este Zumba, un program de fitness inspirat din dansurile latino și creat de către cunoscutul dansator și coregraf columbian, Alberto “Beto” Perez, în cursul anilor ’90. Zumba implică o combinație între elemente ce țin de dans și elemente din sfera aerobicului, iar coregrafia împletește mișcări de hip-hop, soca, samba, salsa, merengue, reggaeton, mambo, arte marțiale, și chiar bollywood, respectiv dans din buric. Sunt incluse și exerciții de squat și streching.

La Oltenița, acțiunile se vor desfășura în Parcul Mare și Liceul Teoretic ”Neafoe Basarab”, la Chirnogi se vor desfășura în pădurea din zonă, iar la Șoldanu la Școala ”Constantin Teodorescu”.
Scopul Săptamânii Europene a Sportului este promovarea un stil de viaţă sănătos și activ prin practicarea exercițiului fizic și sportului. Activitățile sportive din Săptămâna amintită se adresează tuturor categoriilor de vârstă.
Partenerii evenimentului sunt Inspectoratul Școlar Călărași, Dunăre.EDU, Daphnes Oltenița, Primăria Oltenița.
În cadrul acestor acțiuni sunt implicați 10 voluntari. Profesoara Cristiana Drăgan estimează că la programul sportiv vor participa în jur de 600 de protagoniști.

 

Editorial
  • Tot așa?....Tot așa, dar parcă mai rău!

    Tot așa?….Tot așa, dar parcă mai rău!

    Gloria Vita -Ce s-a mai schimbat acolo, că mi-e dor de-acasă? -Mă sperie întrebarea ta. Dar dacă vrei, îți răspund cu altă întrebare. Când ai plecat din oraș și din țară, ai sperat că se va schimba ceva în bine? -Sincer, o fărâmă de speranță tot am avut, deși foarte …...citeste »

Abuz de putere sau atac de stânga? Cristiana Drăgan și Valentina Vasilari suspendate din ALDE Oltenița

2 februarie 2019

Abuz de putere sau atac de stânga? Cristiana Drăgan și Valentina Vasilari suspendate din ALDE Oltenița

Consilierele Cristiana Drăgan și Valentina Vasilari au primit lovituri de stânga. Nu este vorba de un film cu pugiliști în ring, ar fi fost fair play, ci de un film rupt din realitatea actuală: mutări de interese și jocuri de culise.

  • Pastila de gramatică

    Pastila de gramatică

    Este corectă structura “false aparenţe”? False aparenţe? Aparenţe autentice, adevărate? Internetul, …
Corespondenta la redactie