Adevarul te eliberează de robie-site susținut și de românii de pretutindeni

Românca Simona Radiș a câștigat medalia de aur la Kruszwica în Polonia

Românii au dominat Campionatul European de Canotaj U23. Campioana olimpică Simona Radiș a câștigat medalia de aur în proba de simplu vâsle feminin (BW1x).
De asemenea, medalia de aur a revenit echipajului de patru rame feminin (BW4-), compus din Popa Andreea, Tivodariu Maria, Rusu Magdalena și Juncanariu Dumitrița.
15 bărci tricolore au luat startul de vineri până duminică la Campionatul European de Canotaj U23 de la Kruszwica, Polonia.
Sâmbătă, 4 septembrie, la Kruszwica, în Polonia, 11 bărci tricolore și-au asigurat biletele pentru Finala A a probelor în care au luat startul.
Au luptat pentru medaliile continentale fetele din bărcile de simplu, 4+1 rame, dublu rame, dublu vâsle, 4 rame, 4 vâsle, 8+1 și băieții din 4+1 rame, dublu rame, 4 rame, 8+1.
Barca masculină de simplu a intrat în semifinale iar două ambarcațiuni masculine, dublu și 4 vâsle, sunt în Finala B.
Simona Radiș și-a completat palmaresul impresionant din 2021. După aurul continental de la senioare, după aurul olimpic, ea a câștigat aurul la simplu și cu barca de 8+1 la aceste europene.
Printre cei care au concurat sunt și doi medaliați ai Team Romania la JO Tokyo 2020: campioana olimpică Simona Radiș s-a înscris în barca de simplu dar a făcut parte și din echipajul bărcii de 8+1, iar Ștefan Constantin Berariu, medaliat cu argint în barca de 4 rame a României, a luat startul în proba de 4 rame.
Componența completă a bărcilor tricolore:
4 +1 rame fete: Amalia BUCU, Larisa BOGDAN, Manuela LUNGU, Cosmina PODARU, Victoria PETREANU;
4+1 rame masculin: Andrei MÂNDRILĂ, Nicu CHELARU, Florin CEOBANU, Claudiu NEAMTU, Gavril DUMBRAVĂ;
Simplu fete: Iuliana MIHAI și Simona RADIȘ;
Simplu masculin: Cristian NICOARĂ;
Dublu rame fete: Adriana AILINCĂI, Dumitrița JUNCĂNARIU;
Dublu rame masculin: Dumitru CIOBICĂ, Florin LEHACI;
Dublu vâsle fete: Cristina DRUGĂ, Alexandra UNGUREANU;
Dublu vâsle masculin: Sebastian TIMIȘ, Gheorghe MORAR;
4 rame fete: Andreea POPA, Maria TIVODARIU, Magdalena RUSU, Alina BALEȚCHI;
4 rame masculin: Ștefan BERARIU, Alexnadru DANCIU, Florin ARTENI Florin, Ciprina HUC;
4 vâsle fete: Ioana CIOTĂU, Patricia CIREȘ, Andrada MOROȘANU, Georgiana HUC;
4 vâsle masculin: Gheorghe SCRIPCARU, Florin HORODIȘTEANU, Cristian COJOCARU, Andrei CORNEA;
8+1 fete: Estera VÎILCEANU, Larisa ROȘU, Adriana AILINCĂI, Maria TIVODARIU, Alice TURCANU, Raluca DINULESCU, Magdalena RUSU, Simona RADIȘ, Victoria PETREANU;
8+1 masculin: Dumitru BUCUR, Dorin SIMION, Andrei MÂNDRILĂ, Nicu CHELARU, Florin CEOBANU, Marian CIREAȘĂ, Andrei LUNGU, Alexandru GHERASIM, Gavril DUMBRAVĂ.
Toate finalele au fost programate duminică, 5 septembrie.
Rezultatele și live streaming aici:
Foto: Facebook / Comitetul Olimpic şi Sportiv Român / World Rowing / Federaţia Română de Canotaj
Editorial
  • Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

    Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

    “Tineți cu tărie Ortodoxia… Noi trăim acum timpuri însemnate în Apocalipsă, cele despre care îngerul a strigat: “Vai de cei ce trăiesc!” – înainte de venirea lăcustelor. “Istoria ne arată că Dumnezeu conduce popoarele și dă lecții de morală întregii lumi”. Viața socială se măsoară cu anii, secolele, mileniile, dar …...citeste »

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

6 iulie 2021

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

Ioana Pavelescu a obținut media generală 10,00 la examenul recent de Bacalaureat. Ioana a împlinit pe 11 iulie vârsta majoratului și iată că la examenul maturității își demonstrează ei personal în primul rând, că studiul individual este important. Ioana nu are o rețetă secretă pentru această performanță deoarece munca susținută, munca în mod echilibrat a fost făcută cu răbdare, fără pauze prea lungi și urmând sfaturile părinților săi.

  • Pastila de gramatică

    Pastila de gramatică

    Efectul Dunning-Kruger – de ce ignoranţii şi incompetenţii se supraapreciază …
Corespondenta la redactie