Adevarul te eliberează de robie-site susținut și de românii de pretutindeni

Săptămâna europeană a sportului în 2015 a fost confirmată și la Oltenița

Anul trecut a avut loc conferința la care s-a discutat despre pentru lansarea în acest an a săptămânii europene a sportului, la inițiativa comisarului european pentru cultură, educație, multilingvism și tineret, Andoulla Vassiliou (Grecia).

 

Europa sport

Conferința a implicat peste 150 experți din partea organizațiilor guvernamentale și non-guvernamentale și instituțiile din întreaga Europă, scopul fiind de a angrena cât mai mulți oameni la nivel local, regional și național pentru a practica activități sportive.
În România, prin Federația Română Sportul pentru Toți, asociațiile județene trebuie ca până pe 16 ianuarie să prezinte activitățile pe care le vor desfășura în perioada 07-13 septembrie 2015 pentru a primi materialele promoționale, bannere, diplomele de participare și altele.
La nivel județean, Asociația Județeană Sportul pentru Toți (AJSpT) Călărași se va implica în această acțiune pe 11 și 12 septembrie cu următoarele concursuri : cros, frisby, streetball, tenis de masa, șah și role.
Locurile unde se vor desfășura competițiile amintite vor fi Parcul Central Oltenita și Parcul Dumbrava Călărași, după cum ne transmite președintele AJSpT Călărași, profesor Cristiana Drăgan.Photo Saptamana Europeana
Pentru anul în curs, AJSpT Călărași are în calendarul intern 14 activitati incluse, săptămâna Moove Week cu care deja oltenițenii s-a familiarizat fiind a treia participare consecutivă, de asemenea Săptămâna Sportul pentru Toți și implicarea în multe activități naționale.
La activitățile dedicate Săptămânii Europene a Sportului pot participa toate grupele de vârstă.
Se estimează un număr estimativ de participanți de 250.
Partenerii acțiunii din septembrie a.c. sunt Inspectoratul Școlar Județean Călărași, Clubul Sportiv Școlar Călărași, Primăria Oltenița.
Premiile și materialele promoționale vor fi acordate de Federația Română Sportul pentru Toți și Asociația Județeană Sportul pentru Toți Călărași.

Elisabeta Genoa

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

61 − 59 =

Editorial
  • Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

    Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

    “Tineți cu tărie Ortodoxia… Noi trăim acum timpuri însemnate în Apocalipsă, cele despre care îngerul a strigat: “Vai de cei ce trăiesc!” – înainte de venirea lăcustelor. “Istoria ne arată că Dumnezeu conduce popoarele și dă lecții de morală întregii lumi”. Viața socială se măsoară cu anii, secolele, mileniile, dar …...citeste »

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

6 iulie 2021

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

Ioana Pavelescu a obținut media generală 10,00 la examenul recent de Bacalaureat. Ioana a împlinit pe 11 iulie vârsta majoratului și iată că la examenul maturității își demonstrează ei personal în primul rând, că studiul individual este important. Ioana nu are o rețetă secretă pentru această performanță deoarece munca susținută, munca în mod echilibrat a fost făcută cu răbdare, fără pauze prea lungi și urmând sfaturile părinților săi.

  • Pastila de gramatică

    Pastila de gramatică

    Efectul Dunning-Kruger – de ce ignoranţii şi incompetenţii se supraapreciază …
Corespondenta la redactie