Adevarul te eliberează de robie-site susținut și de românii de pretutindeni

Schimbă-ţi gândurile şi vei schimba lumea.

Schimbă-ţi gândurile şi vei schimba lumea.

Nu eşti ceea ce gândeşti că eşti. Dar eşti ceea ce gândeşti!

Cine decide dacă tu vei fi fericit sau nefericit? Răspunsul: tu!

Crăciunul flutură o bagheta magică deasupra acestei lumi şi sub ea totul este mai blând şi mai frumos.

Rugăciunile pozitive emană puteri prin care se obţin rezultate pozitive.

Oamenii devin cu adevărat remarcabili atunci când încep să creadă că pot obţine rezultate. Atunci când cred în ei înşişi, ei deţin primul secret către succes.

Este întotdeauna prea devreme să renunţi.

Când Dumnezeu vrea să ne facă un dar, el îl împachetează într-o problemă. Dar partea frumoasă este că, dacă atunci când ai o problemă te uiţi după dar, întotdeauna vei găsi darul.

Persoana care ştie ce e viaţa, priveşte dificultăţile ca pe nişte oportunităţi.

Renunţ la orice agitaţie nervoasă. O înlocuiesc cu sentimentul păcii, pe care îl simt inundându-mi fiinţa.

Viaţa nu poate să refuze persoana care dăruieşte totul.

Adevăratul covor fermecat este imaginaţia.

Întotdeauna este prea devreme ca să renunţi.

Dacă îţi doreşti ca lucrurile să fie diferite, poate că răspunsul este să devii tu însuţi diferit.

Pentru a fi fericit păstrează-ţi sufletul curat şi descoperă frumosul în lucrurile obişnuite, păstrează-ţi inima de copil şi simplitatea spiritului.

Cred cu adevărat că dacă vom continua să spunem povestea Crăciunului, să cântăm colinde şi să trăim spiritul Crăciunului, vom putea aduce bucurie, fericire şi pace acestei lumi.

Norman Vincent Peale

Mesajele sale au inspirat mai mult de un milion de cititori ai revistei lunare Plus: The Magazine of Positive Thinking, publicată de Fundația pentru un Trai Creștin și înființată, în 1940, de el și de soția lui, Ruth Stafford Peale.
Norman Vincent Peale s-a născut pe 31 mai 1898 la Bowersville, Ohio, Statele Unite. El este autorul a 46 de cărți, a fost un reputat orator specializat în probleme motivaționale. A fost cel dintâi susținător al teoriei „gândirii pozitive“ și a scris mai multe cărți pe această temă, care au devenit bestselleruri internaționale. Una dintre ele este Forța gândirii pozitive, vândută în peste 20 de milioane de exemplare și tradusă în 41 de limbi.
Activitatea profesională a lui N.V. Peale s_a întins pe șase decenii, incluzând, fapt fără precedent, o perioadă de cincizeci și doi de ani ca pastor principal al Bisericii Marble Collegiate, din New York. Este fondatorul Institutului pentru Religie și Sănătate, o clinică de psihiatrie care are la bază terapia prin religie, și al revistei Guideposts, care a avut un tiraj de peste patru milioane de exemplare.
Pentru contribuțiile din domeniul teologiei, Peale a primit, în 1984, de la președintele Ronald Reagan „Medalia Prezidențială a Libertăţii“ (cea mai mare distincție care poate fi acordată unui civil în Statele Unite).


Norman Vincent Peale a trăit între 1898 şi 1993 în New York. Cunoscut în lumea întreagă ca “Predicatorul de milioane”, a scris 34 de cărţi, a fost fondatorul Institutului pentru Religie şi Sănătate (clinică psihiatrică în care pacienţii erau îngrijiţi atât de medici, cât şi de pastori).
În 1940 a înfiinţat cu soţia sa revista lunară PlusThe Magazine of Positive Thinking, cu peste 1 milion de cititori.
Cea mai cunoscută carte a sa, Enthusiasm Makes the Difference s-a vândut în peste 15 milioane de exemplare şi s-a tradus în 40 de limbi străine, printre care şi română, sub titlulForţa gândirii pozitive. Ideea de bază este că entuziasmul de durată e ingredientul esenţial care poate transforma o viaţă plictisitoare într-una pasionantă.
Cartea Despre încredere oferă antidotul pentru grijile, tristețea și neliniștile sufletești care ne copleșesc în anumite momente ale vieții.
Încrederea este, conform lui Norman Vincent Peale, un corolar al credinţei şi un motor al acţiunii – este credinţa transpusă în fapte prin care îţi clădeşti viitorul şi personalitatea, îţi dă speranţă şi energie să-ţi împlineşti visurile.
Mesajul lui Peale este incredibil de simplu: dacă ai încredere, dacă vei crede că poţi, vei putea. Însă acest mesaj are ca fundament învăţăturile Bibliei. Încrederea este nu numai încredere în forţele proprii, ci şi în acea forţă sădită în om de către divinitate.

Peale îşi susţine pledoaria cu o serie de poveşti adevărate. Sunt relatări în care miraculosul s-a strecurat, sau a intrat triumfal, în viaţa celor credincioşi, oricât de grele au fost încercările la care au fost supuşi.

Surse:
biografie-esentiala.blogspot.com
cartidelumina.wordpress.com
autori.citatepedia.ro
youtube.com

Editorial
 • Tot așa?....Tot așa, dar parcă mai rău!

  Tot așa?….Tot așa, dar parcă mai rău!

  Gloria Vita -Ce s-a mai schimbat acolo, că mi-e dor de-acasă? -Mă sperie întrebarea ta. Dar dacă vrei, îți răspund cu altă întrebare. Când ai plecat din oraș și din țară, ai sperat că se va schimba ceva în bine? -Sincer, o fărâmă de speranță tot am avut, deși foarte …...citeste »

Primarul vrea, consilierii ridică mâna: Pentru echipa de fotbal șase miliarde pe an, pentru elevii oltenițeni burse de câțiva lei

2 octombrie 2019

Primarul vrea, consilierii ridică mâna: Pentru echipa de fotbal șase miliarde pe an, pentru elevii oltenițeni burse de câțiva lei

Laura Suzeanu Primarul Petrică Țone este în continuare generos cu echipa de fotbal din spatele Asociației Club Sportiv Municipal Oltenița. Este generos, dar pe banii oltenițenilor, în timp ce profesorii care se mai încumetă să organizeze activități școlare, caută surse externe pentru premii și diplome. Deși jucătorii provin din alte zone, altele decât Oltenița, din bugetul local vor pleca din nou 150.

 • Pastila de gramatică

  Pastila de gramatică

  Expresia O.K./OK – originea şi situaţia acesteia în limba română …
Corespondenta la redactie
 • Corespondență de la NATO

  Corespondență de la NATO

  Premieră istorică la un summit aliat: NATO cere Rusiei să își retragă trupele staționate ilegal în Republica Moldova, Georgia și …Read More »