Adevarul te eliberează de robie-site susținut și de românii de pretutindeni

Sighişoara, inclusă în topul locurilor care merită vizitate măcar o dată în viaţă

Foto Sighisoara

Foto Sighisoara

Publicaţia americană „Bussines Insider” a făcut un top cu 50 de locuri europene care ar trebui vizitate de orice turist care se respectă, iar Sighişoara ocupă locul 42, fiind singura prezenţă românească din clasament.

Europa este celebră pentru oraşele sale istorice, muzee şi restaurantele fenomenale. Pe lângă obiectivele turistice cunoscute, însă, continentul european se poate mândri cu nenumărate plaje ascunse, staţiuni şi formaţiuni naturale precum canioane, cascade şi chei.
În topul celor 50 de locuri demne de vizitat măcar o dată în viaţă intră şi România, oraşul Sighişoara clasându-se pe locul 42.
 „Aminteşte-ţi de povestea lui Dracula la Sighişoara, locul unde s-a născut Vlad Ţepeş”, au scris ziariştii americani despre oraşul transilvănean.
Castelul Bran

Castelul Bran

Topul cuprinde atracţii turistice europene importante, dar şi zone în care se desfăşoară evenimente sportive sau locuri celebre pentru tradiţiile lor locale.
Faleza Promenade des Agles din Nisa

Faleza Promenade des Agles din Nisa

Primele trei locuri în clasament sunt ocupate de faleza Promenade des Agles din Nisa, sudul Franţei, staţiunea Innsbruck, din Austria, centru celebru pentru sporturile de iarnă şi de Berlin, metropolă renumită pentru viaţa de noapte.
Cititorii sunt încurajaţi să conducă de-a lungul Coastei Amalfi din Italia, care se află pe locul patru, sau să petreacă o zi în grădinile Tivoli din celebrul parc de distracţii situat în Copenhaga, Danemarca, care ocupă locul cinci. O plimbare pe podul Charles Bridge, vechi de 612 ani, din Praga, a clasat Cehia pe locul şase, iar Fereastra Azure, un arc natural de piatră de pe insula Malta, se situează pe locul şapte. Locul opt este ocupat de insula Ibiza, locul nouă de Autobahn, pentru şoferii îndrăgostiţi de viteză şi de autostrăzile din Germania, iar pe locul zece se află insula grecească Santorini.
Sursa:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

− 1 = 7

Editorial
  • Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

    Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

    “Tineți cu tărie Ortodoxia… Noi trăim acum timpuri însemnate în Apocalipsă, cele despre care îngerul a strigat: “Vai de cei ce trăiesc!” – înainte de venirea lăcustelor. “Istoria ne arată că Dumnezeu conduce popoarele și dă lecții de morală întregii lumi”. Viața socială se măsoară cu anii, secolele, mileniile, dar …...citeste »

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

6 iulie 2021

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

Ioana Pavelescu a obținut media generală 10,00 la examenul recent de Bacalaureat. Ioana a împlinit pe 11 iulie vârsta majoratului și iată că la examenul maturității își demonstrează ei personal în primul rând, că studiul individual este important. Ioana nu are o rețetă secretă pentru această performanță deoarece munca susținută, munca în mod echilibrat a fost făcută cu răbdare, fără pauze prea lungi și urmând sfaturile părinților săi.

  • Pastila de gramatică

    Pastila de gramatică

    Efectul Dunning-Kruger – de ce ignoranţii şi incompetenţii se supraapreciază …
Corespondenta la redactie