Adevarul te eliberează de robie-site susținut și de românii de pretutindeni

Sighişoara, inclusă în topul locurilor care merită vizitate măcar o dată în viaţă

Foto Sighisoara

Foto Sighisoara

Publicaţia americană „Bussines Insider” a făcut un top cu 50 de locuri europene care ar trebui vizitate de orice turist care se respectă, iar Sighişoara ocupă locul 42, fiind singura prezenţă românească din clasament.

Europa este celebră pentru oraşele sale istorice, muzee şi restaurantele fenomenale. Pe lângă obiectivele turistice cunoscute, însă, continentul european se poate mândri cu nenumărate plaje ascunse, staţiuni şi formaţiuni naturale precum canioane, cascade şi chei.
În topul celor 50 de locuri demne de vizitat măcar o dată în viaţă intră şi România, oraşul Sighişoara clasându-se pe locul 42.
 „Aminteşte-ţi de povestea lui Dracula la Sighişoara, locul unde s-a născut Vlad Ţepeş”, au scris ziariştii americani despre oraşul transilvănean.
Castelul Bran

Castelul Bran

Topul cuprinde atracţii turistice europene importante, dar şi zone în care se desfăşoară evenimente sportive sau locuri celebre pentru tradiţiile lor locale.
Faleza Promenade des Agles din Nisa

Faleza Promenade des Agles din Nisa

Primele trei locuri în clasament sunt ocupate de faleza Promenade des Agles din Nisa, sudul Franţei, staţiunea Innsbruck, din Austria, centru celebru pentru sporturile de iarnă şi de Berlin, metropolă renumită pentru viaţa de noapte.
Cititorii sunt încurajaţi să conducă de-a lungul Coastei Amalfi din Italia, care se află pe locul patru, sau să petreacă o zi în grădinile Tivoli din celebrul parc de distracţii situat în Copenhaga, Danemarca, care ocupă locul cinci. O plimbare pe podul Charles Bridge, vechi de 612 ani, din Praga, a clasat Cehia pe locul şase, iar Fereastra Azure, un arc natural de piatră de pe insula Malta, se situează pe locul şapte. Locul opt este ocupat de insula Ibiza, locul nouă de Autobahn, pentru şoferii îndrăgostiţi de viteză şi de autostrăzile din Germania, iar pe locul zece se află insula grecească Santorini.
Sursa:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

fourteen + sixteen =

+ 52 = 53

Editorial
  • Tot așa?....Tot așa, dar parcă mai rău!

    Tot așa?….Tot așa, dar parcă mai rău!

    Gloria Vita -Ce s-a mai schimbat acolo, că mi-e dor de-acasă? -Mă sperie întrebarea ta. Dar dacă vrei, îți răspund cu altă întrebare. Când ai plecat din oraș și din țară, ai sperat că se va schimba ceva în bine? -Sincer, o fărâmă de speranță tot am avut, deși foarte …...citeste »

Afară zidu-i roșu, înăuntru-i…infraroșu/Primăria Chirnogi s-a vopsit

24 octombrie 2020

Afară zidu-i roșu, înăuntru-i…infraroșu/Primăria Chirnogi s-a vopsit

Primăria Chirnogi și-a schimbat culoarea clădirii nu doar pe cea politică. Ion Ștefan (PSD) a cîștigat alegerile locale din acest an, iar Primăria Chirnogi a primit botezul roșu. Primarul Ion Ștefan din localitatea Chirnogi, județul Călărași, este atât de îndrăgostit de culoarea roșie încât a inaugurat începerea mandatului său cu schimbarea culorii clădirii primăriei.

  • Pastila de gramatică

    Pastila de gramatică

    Este corectă expresia “în principal”? În limbajul actual, expresia în …
Corespondenta la redactie