Adevarul te eliberează de robie-site susținut și de românii de pretutindeni

Stăpânul Belelelor, inelul puterii, îngeri căzuți și lumea celor care conduc Oltennigalf

Poveste S.F. de Aragornas

Voia să aibă inelul sute de ani atât cât își dorește de altfel să trăiască. Inelul puterii este ”prețiosul” pentru el și cel pe care îl servește – Sarutzones -, la rândul lui veșnic iubitor și fidel, aliat al Seniorului Întunecimii- Sauroiliescon.
Gigeollum sau Smeagollungu (căruia i se mai spune și Stăpânul Belelelor) nu vrea să fie eliberat. La el partea negativă a învins partea pozitivă, cele două personaje devenind la un moment dat un tot malefic.
Ascuns în fortăreaţa sa, stăpânul ţinutului Oltennigalf, vede totul. Privirea sa pătrunde prin nori, prin

Inelulîntuneric, prin praf și carne. Gigeollum, ştie prea bine despre ce este vorba: un mare Ochi, fără pleoape, înconjurat de flăcări și el – Stăpânul Belelelor.
Prințul Întunecat Sauroiliescon a creat inelul pentru a controla alte inele pe care le-a încredințat conducătorilor altor rase: oameni, elfi și gnomi, în scopul de a-i subjuga. ”Inelul l-am găsit după două mii de ani și ne-a costat cam mult” îi șoptește Sarutzones lui Gigeollum, inel ce vrăjește și corupe, chiar și pe Smeagollungu. Acesta a stat ascuns sub Muntele Încețoșat unde, prin puterea inelului, și-a prelungit viața murdară cu câteva sute de ani, timp în care își pierde umanitatea, transformându-se într-o creatură diformă, obsedată de inelul puterii și de bani, dar mai ales de cumetrii, fiind un mare misogin, cu toate că trăiește într-un adăpost cu o nevastă și are rude femei prin alianță și nepoate.
În interiorul dublurii sale, Gigeollum se zbate. Acolo se dă lupta:

Gigeollum: Noi îl vrem, noi avem nevoie de el. Trebuie să avem Nepreţuitul. Ei ni l-au furat. Oltenniţi netrebnici. Răi, înşelători, prefăcuţi!
Smeagollungu: Nu. Nu şi stăpânul!
Gigeollum: Ba da, Nepreţuitul, prefăcuţi! Te vor trăda, îţi vor face rău, te vor minţi.
Smeagollungu: Stăpânul e prietenul nostru!
Gigeollum: Tu nu ai prieteni; nimeni nu te place!
Smeagollungu: Nu ascult… nu ascult…
Gigeollum: Eşti un mincinos şi un hoţ.
Smeagol-GollumSmeagollungu: Nu!
Gigeollum: Asasinule!
Smeagollungu: Pleacă! Vreau să o lovesc pe cea care reprezinta femeile din ținut cu tot ce înseamnă ea și să-i iau și ei inelul…
Gigeollum: Să plec? (Gigeollum începe să râdă de Smeagollungu, care începe să plângă.)
Smeagollungu: Te urăsc, te urăsc, dar pe asta tot o bat.
Gigeollum: Ce te-ai fi făcut fără mine? Eu sunt cel care ne-a salvat pe amândoi. Eu! Am supravieţuit amândoi datorită mie!
Smeagollungu(se opreşte din plâns): E de ajuns. Nu pot să mă mai schimb iar picioarele mă dor.
Gigeollum: Ce ai spus?
Smeagollungu: Stăpânul are acum grijă de noi. Noi nu mai avem nevoie de tine.
Gigeollum: Ce?
Smeagollungu: Acum pleacă, să nu te mai întorci!
Gigeollum: “Pleacă şi să nu te mai întorci”? (Gigeollum scoate un ţipăt de frustrare.)
Smeagollungu: Pleacă! Acum! Şi să nu te mai întorci! Eu tot ce știu fac!!

Trupul vânos, picioare strâmbe și lovite, schelet diform, ochii ieșiți din orbite spre bulbucaţi, mers precipitat ca și vorba, violent verbal și fizic, un învrăjbit instigator, mincinos, propagandist și dornic de a întuneca locuri luminoase, parșiv și fără scrupule, needucat, dar mai ales malefic și toate, dar toate creând o hidoasă arătare lipsită de umanitate pe nume Gigeollum ce altădată se chema Smeagollungu vrea să cotropească cu mugetul său oripilant Oltennigalf. În acelaşi timp, modul în care cuvintele îi tremură atunci când declară ”my precious” a făcut istorie, devenind unul dintre cele mai hilare personaje negative din Oltennigalf. Fizicul său este confirmat de dependența sa pentru inel și ura față de o femeie ce îi divulgă masca. Personalitatea sa, modul în care îi tremură involuntar tot corpul sunt conectate la vina peGollum care o poartă cu el din cauza uciderii a tot ce îl înconjoară prin caracterul său. Poate fi văzut cu un strop de imaginație în mai multe moduri diferite: căţeluş, păianjen, șarpe sau broască.
Cei care încearcă să-i elibereze din ghearele orcilor lui Sarutzones luptă fără șanse. Enții, creaturile sub forma unor copaci umblători, au fost tăiate de Sarutzones. În Muntele Osândei inelul poate fi distrus. Este nevoie de luciditate, minte, curaj și seninătate.
Gigeollum murdăreşte izvorul altă dată limpede al intelectualităţii. Și-a vândut sufletul Inelului inelelor. Însetat fiind de faimă nemeritată, și-a făcut și o diplomă falsă suferind de titluri nejustificate și plastografiate, ca să strălucească artificial și contrafăcut în ochii lumii, precum hârtia poleită, fără însă a fi de folos celor din jur sau lui Dumnezeu. Un spirit luciferic bântuie Oltennigalf. Intelectualii de aici renunţă să mai lupte cu întunericul care cuprinde sufletele tuturor. Nimic nu mai răspândeşte lumină, ci doar suspine, sentimente slabe ce slujesc întunericului.
El, Gigeollum sau Smeagollungu este îndrăgostit și întâmpină cu pasiune răzvrătirea faţă de Dumnezeu, chipul cel mai hâd al îngerului căzut alături de stăpânul inelelor, fie că e vorba de Sarutzones ori Seniorul Întunecimii-Sauroiliescon. Se hrănește alături de cei pe care îi servește cu sufletele noastre.
Gigeollum sau Smeagollungu – Stăpânul Belelelor, Sarutzones ori Sauroiliescon, Gothmog-Dragnes sau Tontas-Limbă de Vierme, toți sunt la fel. Îşi risipesc sufletul şi viaţa, înlănţuiţi tot mai mult în sclavie – sclavia propriilor slăbiciuni, lipsiţi de iubire faţă de semeni şi nepăsători la poruncile dumnezeieşti.

StapanulBântuie cu asprimea gândirii lor o lume slabă, un ținut cuprins de întuneric: Gondoromania cu micul său Oltennigalf.
În bucuria sa de a fi reunit cu inelul, Gigeollum se dezechilibrează și cade în forjă, distrugând inelul. O dată cu distrugerea inelului, armata lui Sarutzones își pierde forța și este anihilată de Prințul Luminii. Sarutzones, scăpat din captivitate, cucerește Comitatul Oltennigarf, însă în final este învins de oltenniții de aici.

Surse foto: internet

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

44 − = 41

Editorial
  • Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

    Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

    “Tineți cu tărie Ortodoxia… Noi trăim acum timpuri însemnate în Apocalipsă, cele despre care îngerul a strigat: “Vai de cei ce trăiesc!” – înainte de venirea lăcustelor. “Istoria ne arată că Dumnezeu conduce popoarele și dă lecții de morală întregii lumi”. Viața socială se măsoară cu anii, secolele, mileniile, dar …...citeste »

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

6 iulie 2021

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

Ioana Pavelescu a obținut media generală 10,00 la examenul recent de Bacalaureat. Ioana a împlinit pe 11 iulie vârsta majoratului și iată că la examenul maturității își demonstrează ei personal în primul rând, că studiul individual este important. Ioana nu are o rețetă secretă pentru această performanță deoarece munca susținută, munca în mod echilibrat a fost făcută cu răbdare, fără pauze prea lungi și urmând sfaturile părinților săi.

  • Pastila de gramatică

    Pastila de gramatică

    Efectul Dunning-Kruger – de ce ignoranţii şi incompetenţii se supraapreciază …
Corespondenta la redactie