Adevarul te eliberează de robie-site susținut și de românii de pretutindeni

Suflul olimpic la Oltenița: Evenimentul internațional nu a scăpat nici de data aceasta din agenda organizatoarei Cristiana Drăgan

Elisabeta Genoa

Ziua de 13 iunie a.c. a fost consacrată evenimentului internațional Olympic Day. Elevi oltenițeni și din alte localități ale județului Călărași au acceptat provocarea unui eveniment sportiv, desfășurat de data aceasta în Parcul Argeș. Crosul Olimpic Oltenița 2017 s-a desfășurat sub motto-ul Citius! Altius! Fortius!”.


La evenimentul sportiv au participat peste 250 de copii de la școlile și liceele din Oltenița, de la școlile din Chiselet, Nana, Mânăstirea. Ulmeni, Căscioarele, Radovanu. Începând cu ora 10,00, copiii s-au aliniat la start, fiecare dintre ei dorind să ajungă printre primii la linia de sosire.
Traseul a fost unul inedit de-a lungul Parcului cel nou, care, după aproape 9 ani de la proiectare, a devenit o oază de răcoare și verdeață, spiritul liber al sportului și acela de competiție alăturându-se spiritului de energie pozitivă, ospitalier, al locului.


Profesoara Cristiana Drăgan, organizatorul crosului olimpic de marți, s-a declarat foarte mulțumită de răspunsurile primite din partea colegilor săi profesori de sport, de prezență, dascălul fiind recunoscut ca un susținător fervent al mișcării, conștientizarea acesteia de către copii și tineri ca menținerea unei minți sănătoase și un trup sănătos. Același spirit de fair-play pe care profesoara Drăgan îl imprimă elevilor săi, a dominat pe parcursul desfășurării întrecerii.

Profesoara a fost în asentimentul olimpic, Cristiana Drăgan fiind cea care a transmis mesajul președintelui Comitetului Internațional Olimpic, Thomas Bach, participanților la eveniment, tuturor celor care iubesc mișcarea, celor care doresc să ofere sportului un loc important în viața lor. elevilor care percep competiția ca o provocare, ce le formează atitudinea de luptători.

Participanții la cros au primit din partea Academiei Olimpice Române-Filiala Călărași, diplome, medalii, tricouri cu inscripția Olympic Day, au primit felicitări de la organizatoarea acțiunii și de la profesorii lor.


Comitetul Olimpic și Sportiv Român (COSR), prin Academia Olimpică Română (AOR), organizează în fiecare an în una iunie o serie de activitati sportive, educative și culturale reunite sub titulatura „Luna Olimpica”.


Proiectul se desfășoară la nivelul tuturor filialelor județene ale AOR, cele mai populare manifestări și cele preferate fiind crosurile. Aceste exprimări sportive poartă denumirea de ”Ziua Olimpică”. Pe data de 23 iunie se celebrează pe întreg mapamondul „Ziua Olimpică”, data la care a fost înființat Comitetul Internațional Olimpic, în anul 1984.

Thomas Bach este un jurist german, născut pe 29 decembrie 1953, la Würzburg.

Acesta a fost ales președintele Comitetului Olimpic Internațional în 10 septembrie 2013, când i-a succedat belgianului Jacques Rogge. Bach este un fost scrimer specializat pe floretă. A fost laureat cu aur olimpic pe echipe la Montreal 1976.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

19 − five =

+ 8 = 9

Editorial
  • Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

    Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

    “Tineți cu tărie Ortodoxia… Noi trăim acum timpuri însemnate în Apocalipsă, cele despre care îngerul a strigat: “Vai de cei ce trăiesc!” – înainte de venirea lăcustelor. “Istoria ne arată că Dumnezeu conduce popoarele și dă lecții de morală întregii lumi”. Viața socială se măsoară cu anii, secolele, mileniile, dar …...citeste »

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

6 iulie 2021

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

Ioana Pavelescu a obținut media generală 10,00 la examenul recent de Bacalaureat. Ioana a împlinit pe 11 iulie vârsta majoratului și iată că la examenul maturității își demonstrează ei personal în primul rând, că studiul individual este important. Ioana nu are o rețetă secretă pentru această performanță deoarece munca susținută, munca în mod echilibrat a fost făcută cu răbdare, fără pauze prea lungi și urmând sfaturile părinților săi.

  • Pastila de gramatică

    Pastila de gramatică

    Cum este corect – interregional sau inter-regional, nonvaloare sau non-valoare, …
Corespondenta la redactie