Adevarul te eliberează de robie-site susținut și de românii de pretutindeni

Tancul UNPR s-a stricat în războiul DNA-Victor Ponta / EXCLUSIV

UNPR a fost cel mai indisciplinat aliat din coaliția de guvernare la votul privind cererea procurorilor Gabriel OpreaDNA de urmărire penală a lui Victor Ponta. 15% din deputații UNPR au lipsit de la vot dar generalul Gabriel Oprea spune că are un partid ‘militarizat’ și i-a rugat pe PSD-iști să se bazeze pe el.

PSD-UNPR-PLR-PC au asigurat in plen 193 de voturi din cele 231 care l-au salvat pe Victor Ponta de ridicarea imunitatii, restul celor 38 de voturi venind din partea celorlalte formatiuni din Parlament sau din partea independentilor.

În total au lipsit de la vot 36 de deputati. Dintre acestia, 6 din cei 39 de deputati UNPR, aceasta fiind cea mai ridicata absenta din punct de vedere procentual din partidele care sustin Guvernul. Majoritatea absentelor UNPR-iste vin de la fosti liberali sau fosti pedelisti, dar si de la fost PPDD-isti.

Din cei 351 de deputati care au votat solicitarea Parchetului de incuviintare a urmarii penale, 231 au votat ‘împotriva’ și 120 au votat ‘pentru’.

Lista deputatilor absenti:

PSD (6): Petru Andea (deplasare externa), Bordeaianu Dan, Florea Daniel,  Vasilica Radu Costin, Vlase Petru (deplasare externa), Vladoiu Aurel

UNPR (6): Bogdanici Camelia (ex-PDL), Bucur Constantin Alin (ex-PPDD), Pargaru Ion (ex-PNL), Puscas Iacob (ex-PPDD), Tigaeru Rosca (ex-PNL), Vizitiu Sergiu (ex-PDL)

PLR-PC (3): Bot Octavian, Cezar Cioata, Dumitru Georgica

Ponta ParlamentPNL (9): Almajanu Marin, Ciubotaru Lucian Manuel, Cupsa Ioan, Harau Eleonora, Ioan Oltean, Rusu Valentin, Samartinean Cornel, Surdu Raluca, Tamaian Ioan

UDMR (4): Borbely Laszlo, Cseke Attila, Kelemen Attila, Molnar Zsolt

DP (1): Blajut Viorel

Independenti (4): Blanariu Valentin, Remus Cernea, Bogdan Diaconu, Radu Popa

Minoritati (2): Nicolae Paun, Stancu Ionel, Aurel Vainer (deplasare)

Sursa:
stiripesurse.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

11 − 3 =

9 + 1 =

Editorial
  • Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

    Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

    “Tineți cu tărie Ortodoxia… Noi trăim acum timpuri însemnate în Apocalipsă, cele despre care îngerul a strigat: “Vai de cei ce trăiesc!” – înainte de venirea lăcustelor. “Istoria ne arată că Dumnezeu conduce popoarele și dă lecții de morală întregii lumi”. Viața socială se măsoară cu anii, secolele, mileniile, dar …...citeste »

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

6 iulie 2021

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

Ioana Pavelescu a obținut media generală 10,00 la examenul recent de Bacalaureat. Ioana a împlinit pe 11 iulie vârsta majoratului și iată că la examenul maturității își demonstrează ei personal în primul rând, că studiul individual este important. Ioana nu are o rețetă secretă pentru această performanță deoarece munca susținută, munca în mod echilibrat a fost făcută cu răbdare, fără pauze prea lungi și urmând sfaturile părinților săi.

  • Pastila de gramatică

    Pastila de gramatică

    Cum este corect? Rata de promovabilitate sau rata de promovare? Recentul …
Corespondenta la redactie