Adevarul te eliberează de robie-site susținut și de românii de pretutindeni

Tăria nu vine din biruinţă. Bătăliile îţi dezvoltă forţele. Când treci prin greutăţi şi decizi să nu te dai bătut asta reprezintă tăria.

Tăria nu vine din biruinţă. Bătăliile îţi dezvoltă forţele. Când treci prin greutăţi şi decizi să nu te dai bătut asta reprezintă tăria.

Cred cu tărie în educaţie, pentru că în perioada în care am trăit în Austria, am avut profesori nemaipomeniţi.

În 25 de ani am zis 9.125 de minciuni.

Pentru mine, a trăi înseamnă să îţi fie în permanenţă foame. Rostul vieţii nu este acela de a exista pur şi simplu, de a supravieţui, ci de a merge mai departe, de a te înălţa, de a realiza, de a cuceri.

Culturismul este ca oricare alt sport. Pentru a avea succes, trebuie să te dedici întru totul antrenamentului, dietei şi concentrării mentale.

Mintea este limita. Atât timp cât mintea poate să-şi imagineze că tu eşti în stare să înfăptuieşti ceva, chiar eşti capabil, cu condiţia s-o crezi 100%.

Toată lumea îi compătimeşte pe cei slabi. Invidia, însă, trebuie să ţi-o câştigi.

Eşecul nu este o opţiune. Fiecare trebuie să reuşească în viaţă.

Mă simt bine pentru că simt că am făcut progrese în recâştigarea încrederii populaţiei în guvernul lor.

Cel mai rău lucru care mi s-ar putea întâmpla este acela de a fi la fel ca toţi ceilalţi. Urăsc acest lucru.

Banul nu te face fericit. Acum am 50 milioane de dolari, dar am fost la fel de fericit şi când aveam 48 milioane de dolari.

Ceea ce trebuie să faci este să creezi o imagine a ceea ce vrei sa fii, şi să trăieşti cu această imagine ca şi când este deja reală.

Întâmpin cu toată inima ideile voastre şi le caut pentru că am nevoie de ele, dar nu veniţi la mine cu idei mărunte; aduceţi-mi idei care să se potrivească cu viitorul.

Cu cât m-am concentrat mai mult pe această imagine şi am lucrat şi am acumulat masă musculară, am văzut din ce în ce mai mult că este posibil să devin imaginea din imaginaţia mea.

În opinia mea, căsătoriile dintre homosexuali ar trebui să fie între o femeie şi un bărbat.

Nu beau deloc lapte. Laptele este pentru copii.

Arnold Schwarzenegger

În ton cu evenimentul tragic recent, uciderea leului Cecil, foarte multe persoane – și chiar celebrități – au luat atitudine vizavi de acest fapt regretabil. Printre aceste voci s-a numărat și actorul Arnold Scawarzenegger, care a condamnat acțiunea vânătorului. Acesta a făcut un apel pe un cont de socializare la încetarea violenței asupra animalelor sălbatice, îndrumându-i pe cei care au nevoie de adrenalină la urmarea unui stagiu militar, nu la uciderea unor animale nevinovate. După cum era de așteptat, fanii actorului nu au rămas indiferenți la gestul lui și l-au felicitat pentru atitudinea abordată și pentru inițiativă.

Arnold s-a născut pe 30 iulie 1947 în Thal, Austria, un sat mic în apropiere de capitala stirianăGraz. A fost botezat Arnold Alois Schwarzenegger. Tatăl său, pe nume Gustav Schwarzenegger, a fost ofițer în poliția locală, iar mama sa, Aurelia Jadrny, casnică. Potrivit unor mărturisiri de-alea actorului, copilăria sa a fost destul de tristă, părinții lui fiind foarte sever cu el: „Austria era o lume diferită în acei ani. Dacă făceam ceva rău sau nu ascultam de părinți, nuiaua știa de noi”.
El a crescut într-o familie de romano-catolici credincioși, care asistau la serviciul religios în fiecare duminică. Fiul preferat al lui Gustav Schwarzenegger era Meinhard, fratele mai mare al lui Arnold. Favoritismul tatălui era „dur și vulgar”, ce se trăgea de la bănuiala nefondată că Arnold nu ar fi fost copilul lui. Schwarzenegger a afirmat că tatăl său nu avea „răbdare să te asculte sau să-ți înțeleagă problemele… Era un un perete, un perete adevărat”. Schwarzenegger avea o relație bună cu mama sa și a menținut-o pînă când ea s-a stins din viață. Mai tîrziu, Schwarzenegger a însărcinat Centrul Simon Wiesenthal să cerceteze rapoartele tatălui său din timpul războiului. Însă nu s-a descoperit vreo dovadă de participare la atrocități comise de SA ori alte structuri naziste, în pofida faptului că Schwarzenegger senior a fost membru în partidul național-socialist.
În copilărie, Arnold era un copil bland, spre deosebire de fratele său Meinhard care era vulgar și abuziv, ceea ce-l făcea pe Gustav să aibă o bănuială nefondată că Arnold n-ar fi copilului lui. Din acest motiv, tatăl său își pierdea adesea cumpătul și răbdarea vizavi de Arnold și-l făcea să fie violent.
La vârsta de 14 ani, Arnold studia pianul, însă cum tatăl său dorea ca fiul său să ajungă ofițer de poliție precum el, Arnold renunță la cursurile de pian în favoarea unui antrenament intens la o sală de forță din Graz. Acesta și-a început, astfel, cariera de culturist la 15 ani.  „Am început să mă antrenez cu greutăți când aveam cincisprezece ani, dar participam deja ca sportiv, în fotbal, de patru ani. Cu toate că eram subțirel, eram bine dezvoltat, încât să-mi permit să încep să merg la sală și să ridic greutăți la nivel competițional”.


În scurt timp, acesta a devenit atât de dedicate culturismului încât intra prin efracție în sala locală de forță la sfârșit de săptămână, când de obicei sala era închisă, să se poată antrena: „Nu mă simțeam bine dacă ratam un antrenament… Știam că nu voi putea să mă privesc în oglindă dimineața următoare dacă nu o făceam”.
Tot în această perioadă, fratele lui, Meinhard, a murit într-un accident rutier, după ce a condus beat. Din păcate,  Arnold nu a asistat la funeraliile lui, însă a avut grijă ca nepotului său, Patrick, să nu-I lipsească nimic. Un an mai târziu, tatăl său, Gustav, moare în urma unui atac de cord, însă nici la această înmormântare nu participă Arnold, motivând că se antrena pentru o competiție de culturism.
În 1965, Arnold începe stagiul militar obligatoriu în armata Austriei, având déjà 18 ani împliniți. În același an obține prima sa victorie răsunătoare, ocupând locul I în competiția Mr. Europa, la junior. Și pentru că a dezertat pe perioada antrenamentelor de bază, pentru a participa la competiții, Arnold a petrecut o săptămână în carceră. „Să particip la competiție însemna atât de mult pentru mine, încât nu m-am prea gândit la consecințe. Când am ajuns la Stuttgart, eram total confuz. Mi-am uitat rutina pentru pozare, a trebuit să împrumut un slip pentru a putea poza și, oricum, am câștigat! ”


În zilele când era campion mondial de culturism a fost supranumit „stejarul austriac” și „Arnold cel Tare”. Supranumele „Arnie” l-a dobândit în timpul carierei de actor, iar mai recent a fost numit „the Governator” (combinarea cuvintelor governor și terminator, după filmele din seria Terminator).
La 23 de ani a debutat in lumea cinematografiei in filmul “Hercules In New York”, insa succesul a venit 14 ani mai tarziu o data cu lansarea filmului “Terminator”. A continuat cu roluri in filme de succes precum: Conan the Barbarian (1982), Commando (1985), Predator (1987), Total Recall (1990), Terminator 2: Judgment Day (1991), Eraser (1996), Batman & Robin (1997), End of Days (1999), The 6th Day (2000), Collateral Damage (2002) si Terminator 3 : Rise Of The Machines (2003), Jingle All the Way, etc.


Are o stea pentru film, în partea de sud, aria 6700, pe Bulevardul Walk of Fame din Hollywood.
S-a casatorit in aprilie 1986 cu Maria Shriver cu care are 4 copii, doua fete si doi baieti. In anul 2003 a fost ales Guvernator al statul California, SUA, iar in 2006 a fost reales in aceasi functie. A fost de 7 ori consecutiv castigatorul concursului de culturism Mister Olimpia. Printre iubitorii acestui gen de sport a fost numit regele culturismului.
În tinerețe scopul lui Schwarzenegger a fost să devină cel mai mare culturist din lume, ceea ce însemna să devină Dl. Olympia. Prima lui încercare a fost în 1969, când a pierdut de trei ori campionatul în fața lui Sergio Oliva. Cu toate acestea, Schwarzenegger a venit înapoi în 1970 și a câștigat competiția, devenind cel mai tanar Mr. Olympia, la vârsta de 23 de ani, un record pe care îl deține și astăzi.
La școală, Schwarzenegger a fost un elev mediocru, dar se evidenția prin caracterul „voios, bine-dispus și exuberant”. Schwarzenegger a practicat multe sporturi, influențat în mare măsură de tatăl său. Și-a făcut rost de prima halteră în 1960, când antrenorul său de fotbal l-a dus cu echipa la o sală de forță locală. La vîrsta de 14 ani, Schwarzenegger și-a ales drept carieră sportivă culturismul în detrimentul fotbalului. Schwarzenegger: „Am inceput să mă antrenez cu greutăți când aveam cincisprezece ani, dar participam deja ca sportiv, în fotbal, de patru ani. Cu toate că eram subțirel, eram bine dezvoltat, încât să-mi permit să încep să merg la sală și să ridic greutăți la nivel competițional”.
Cu toate acestea, biografia saitului său oficial susține: „La 14 ani, el a început un program de antrenament intens cu Kurt Marnul, la 15 să studieze psihologia (pentru a invăța mai multe despre puterea minții asupra corpului), iar la 17 ani și-a început cariera competițională”.
În timpul unui discurs din 2001, Schwarzenegger a spus: „Planul mi-era format la vîrsta de 14 ani. Tatăl meu voia să devin un ofițer de poliție, cum a fost el. Mama voia să merg să fac școală”. Schwarzenegger a început să meargă la o sală de forță în Graz, unde frecventa cinematograful local pentru a-i vedea pe marii culturiști, între care: Reg Park, Steve Reeves și înotătorul Johnny Weissmüller. „Am fost inspirat de oameni precum Reg Park și Steve Reeves”.
Când Reeves a murit în 2000, Schwarzenegger își amintea cu drag: „Adolescent fiind, am crescut cu Steve Reeves. Realizările sale remarcabile mi-au permis să văd înțelesul a ceea ce era posibil, pe când alții din jurul meu nu-mi înțelegeau mereu visele… Steve Reeves a fost o parte din tot ceea ce am putut realiza pînă acum”. În 1961, Schwarzenegger l-a întîlnit pe fostul „Mr. Austria”, Kurt Marnul, care l-a invitat să se antreneze la sală în Graz.
Era într-atît de dedicat culturismului, încât era cunoscut prin faptul că intra prin efracție în sala locală de forță la sfîrșit de săptămînă, când sala era de obicei închisă, ca să se poată antrena. „Nu mă simțeam bine dacă ratam un antrenament… Știam că nu voi putea să mă privesc în oglindă dimineața următoare dacă nu o făceam”.
În 1971, fratele său Meinhard a murit într-un accident rutier. În filmul Pumping Iron, Schwarzenegger susține că nu a asistat la funeraliile tatălui său, deoarece se antrena pentru o competiție de culturism. Mai tîrziu, el și producătorul filmului au declarat că această istorie a fost luată de la un alt culturist cu scopul de a arăta extremele pînă la care unii sunt în stare să meargă pentru sportul practicat, dar și pentru a i se face intenționat lui Schwarzenegger o imagine mai rece, pentru a include în film un dram în plus de senzațional.
Ulterior, Arnold a fost votat drept cel mai bine clădit bărbat al Europei, fapt ce l-a făcut faimos: „Titlul Mr. Universe mi-a fost biletul spre America – pământul tuturor oportunităților, unde puteam să devin un star și să mă îmbogățesc”.
De aici totul este istorie, actorul ajungând în 1968 în Londra pentru a câștiga următorul său titlu de Mr. Universe. Tot atunci decide că vrea să devină un actor cunoscut.


Schwarzenegger și-a câștigat faima ca actor în filme de acțiune. În zilele când era campion mondial de culturism a fost supranumit „stejarul austriac” și „Arnold cel Tare”. Supranumele „Arnie” l-a dobândit în timpul carierei de actor, iar mai recent a fost numit „the Governator” (combinarea cuvintelor governor și terminator, după filmele din seria de filme.
Arnold Alois Schwarzenegger a fost ales la 7 octombrie 2003 Guvernator al statului California într-un scrutin special, numit recall election (v. și articolul în engleză California recall election, 2003), menit să înlocuiască fostul guvernator al statului California, Gray Davis. Arnold Schwarzenegger și-a prestat jurămîntul ca guvernator la 17 noiembrie 2003, pentru a servi restul mandatului lui Gray Davis până la date de 8 ianuarie 2007.
La 16 septembrie 2006 anunță că va candida din nou pentru un termen complet în alegerile pentru funcția de guvernator, pe care, de altfel, le-a câștigat. În mai 2004 și 2007, Schwarzenegger a fost numit unul din cele 100 de persoane cele mai influente pe acel an. O lună mai târziu acesta și-a depus jurământul pentru a-și ocupa funcția. În 2006 a anunțat că va candida din nou, ceea ce s-a și întâmplat. Acesta a câștigat din nou alegerile, cel de-al doilea mondat încheindu-se în 2010, acesta nemaifiind eligibil pentru al treilea.
În 1986 Arnold s-a căsătorit cu scriitoarea și ziarista Maria Shriver, cu care are patru copii: Katherine (născută în 1989), Christina (născută în 1991), Patrick (născut în 1993), Christopher (născut în 1997). În 2011, s-a aflat că el mai are un copil, cu o fostă angajată, ceea ce a dus la declinul căsniciei sale și-ntr-un final la divorț.
A deveni faimos datorita fizicului de invidiat, dar si a incredetii cu care si-a dus la capat fiecare rol celebru. Cu toate acestea, Arnold Schwarzenegger a facut o dezvaluire neasteptata, marturisind ca nu s-a simtit niciodata bine in pielea lui si ca a suferit de lipsa de incredere.


Actorul de 69 de ani a insistat ca aceasta problema a devenit mai pregnanta pe masura ce a imbatranit, tinand cont ca nu mai reuseste sa se mentina intr-o forma fizica decenta.
Intr-un interviu acordat pentru Cigar Aficionado, Schwarzenegger a declarat: “Ca ma uit in oglinda, imi vine sa vars. Am fost dur cu mine chiar si cand aratam bine”. “Nu mai am incredere in mine”, a adaugat acesta.

Surse:
okmagazine.ro
cinemagia.ro
autori.citatepedia.ro
youtube.com

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

15 + = 16

Editorial
  • Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

    Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

    “Tineți cu tărie Ortodoxia… Noi trăim acum timpuri însemnate în Apocalipsă, cele despre care îngerul a strigat: “Vai de cei ce trăiesc!” – înainte de venirea lăcustelor. “Istoria ne arată că Dumnezeu conduce popoarele și dă lecții de morală întregii lumi”. Viața socială se măsoară cu anii, secolele, mileniile, dar …...citeste »

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

6 iulie 2021

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

Ioana Pavelescu a obținut media generală 10,00 la examenul recent de Bacalaureat. Ioana a împlinit pe 11 iulie vârsta majoratului și iată că la examenul maturității își demonstrează ei personal în primul rând, că studiul individual este important. Ioana nu are o rețetă secretă pentru această performanță deoarece munca susținută, munca în mod echilibrat a fost făcută cu răbdare, fără pauze prea lungi și urmând sfaturile părinților săi.

  • Pastila de gramatică

    Pastila de gramatică

    Efectul Dunning-Kruger – de ce ignoranţii şi incompetenţii se supraapreciază …
Corespondenta la redactie