Adevarul te eliberează de robie-site susținut și de românii de pretutindeni

Tea-Christina Păun din Oltenița – o valoare culturală de 10 ani la ”Premiul 10 pentru Călărași”

Tea-Christina Păun de la Clubul Copiilor Olteniţa, Cercul de „Artă Populară”, s-a numărat printre artiștii și oamenii de cultură din județ premiați la ”10 pentru Călărași” în cadrul festivității ”Gala Culturală a anului 2014”, ediția a VIII-a.

Tea este îndrumată și coordonată de profesoara Ecaterina Mitran de la Cercul de ”Artă Populară” și este un copil foarte ambițios care încă de la vârsta de 4 ani desenează. Tânăra artistă a fost nominalizată ca urmare a unor frumoase rezultate obținute pentru lucrările sale la diverse concursuri, premiul fiind oferit pentru participările sale cu pictură de icoane pe sticlă şi lemn, pictură în acrilic pe carton şi pânză. Concursuri internaţionale, naţionale, interregionale şi zonale de pictură şi iconografie s-au numărat printre competițiile la care Tea a obținut premii în anul 2014. Cele mai frumose premii au fost obținute la Olimpiada Meșteșugurilor de la Sibiu, la Festivalul Internațional de Folclor ”Catalina” de la Iași și ”Ucenici la Porțile Credinței” de la Tecuci. De asemenea, Tea Păun are lucrări reprezentative trimise la diverse concursuri la Sighișoara și Lipova.

Tea

”Este un copil cu drag de lucru și așa a fost de mică. Bineînțeles că s-a bucurat foarte mult de acest premiu, a avut chiar și ceva emoții când a primit cupa și diploma. De asemenea i s-a oferit un premiu în bani de la deputatul Vasile Iliuță. Mulțumim pentru aceste frumoase surprize și sper ca domnul Sorin Danciu să se țină de cuvânt și să organizeze o expoziție și la Centrul Cultural Călărași fiindcă așa ne-a promis la întâlnirea de ieri (luni, 15 decemrie n.r.). Vom participa cu lucrările copiilor cu mare drag.” declară pentru oltenitainfo profesoara Ecaterina Mitran.

Păun Tea Christina are 10 ani și este elevă în clasa a IV-a la Școala ”Spiru Haret” Oltenița.
Evenimentul s-a desfăşurat în sala de spectacole a Centrului Judeţean de Cultură şi Administraţie Publică „Barbu Ştirbei”. Cu acest prilej s-au înmânat și alte premii culturale ale anului 2014 și anume „Marele premiu cultural al anului 2014”, „Premiul anului 2014 pentru protejarea patrimoniului la Călăraşi”,şi „Omul anului 2014 pentru Călăraşi”. Aceleaşi distincţii au fost oferite şi anul trecut.

Din Oltenița, Pană Anita a fost nominalizată în anul 2012 la ”10 pentru Călărași” pentru rezultatele sale remarcabile la concursurile de pictură, în anul 2010 profesoara Cercului de Artă Populară din cadrul Clubului Copiilor Oltenița, Ecaterina Mitran, s-a numărat printre cei 10 premianți ai Galei pentru excepționala sa activitate în cadrul Clubului Copiilor și a rezultatelor obținute cu elevii pe care îi îndrumă de zeci de ani, iar în 2013 a fost nominalizată la această festivitate culturală, post mortem, Daniela Durneac, profesor care a activat în cadrul Cercului de Dans din Clubul Copiilor Oltenița.

Laura Suzeanu

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

eight − 1 =

− 1 = 2

Editorial
  • Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

    Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

    “Tineți cu tărie Ortodoxia… Noi trăim acum timpuri însemnate în Apocalipsă, cele despre care îngerul a strigat: “Vai de cei ce trăiesc!” – înainte de venirea lăcustelor. “Istoria ne arată că Dumnezeu conduce popoarele și dă lecții de morală întregii lumi”. Viața socială se măsoară cu anii, secolele, mileniile, dar …...citeste »

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

6 iulie 2021

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

Ioana Pavelescu a obținut media generală 10,00 la examenul recent de Bacalaureat. Ioana a împlinit pe 11 iulie vârsta majoratului și iată că la examenul maturității își demonstrează ei personal în primul rând, că studiul individual este important. Ioana nu are o rețetă secretă pentru această performanță deoarece munca susținută, munca în mod echilibrat a fost făcută cu răbdare, fără pauze prea lungi și urmând sfaturile părinților săi.

  • Pastila de gramatică

    Pastila de gramatică

    Efectul Dunning-Kruger – de ce ignoranţii şi incompetenţii se supraapreciază …
Corespondenta la redactie