Adevarul te eliberează de robie-site susținut și de românii de pretutindeni

Tea-Christina Păun din Oltenița – o valoare culturală de 10 ani la ”Premiul 10 pentru Călărași”

Tea-Christina Păun de la Clubul Copiilor Olteniţa, Cercul de „Artă Populară”, s-a numărat printre artiștii și oamenii de cultură din județ premiați la ”10 pentru Călărași” în cadrul festivității ”Gala Culturală a anului 2014”, ediția a VIII-a.

Tea este îndrumată și coordonată de profesoara Ecaterina Mitran de la Cercul de ”Artă Populară” și este un copil foarte ambițios care încă de la vârsta de 4 ani desenează. Tânăra artistă a fost nominalizată ca urmare a unor frumoase rezultate obținute pentru lucrările sale la diverse concursuri, premiul fiind oferit pentru participările sale cu pictură de icoane pe sticlă şi lemn, pictură în acrilic pe carton şi pânză. Concursuri internaţionale, naţionale, interregionale şi zonale de pictură şi iconografie s-au numărat printre competițiile la care Tea a obținut premii în anul 2014. Cele mai frumose premii au fost obținute la Olimpiada Meșteșugurilor de la Sibiu, la Festivalul Internațional de Folclor ”Catalina” de la Iași și ”Ucenici la Porțile Credinței” de la Tecuci. De asemenea, Tea Păun are lucrări reprezentative trimise la diverse concursuri la Sighișoara și Lipova.

Tea

”Este un copil cu drag de lucru și așa a fost de mică. Bineînțeles că s-a bucurat foarte mult de acest premiu, a avut chiar și ceva emoții când a primit cupa și diploma. De asemenea i s-a oferit un premiu în bani de la deputatul Vasile Iliuță. Mulțumim pentru aceste frumoase surprize și sper ca domnul Sorin Danciu să se țină de cuvânt și să organizeze o expoziție și la Centrul Cultural Călărași fiindcă așa ne-a promis la întâlnirea de ieri (luni, 15 decemrie n.r.). Vom participa cu lucrările copiilor cu mare drag.” declară pentru oltenitainfo profesoara Ecaterina Mitran.

Păun Tea Christina are 10 ani și este elevă în clasa a IV-a la Școala ”Spiru Haret” Oltenița.
Evenimentul s-a desfăşurat în sala de spectacole a Centrului Judeţean de Cultură şi Administraţie Publică „Barbu Ştirbei”. Cu acest prilej s-au înmânat și alte premii culturale ale anului 2014 și anume „Marele premiu cultural al anului 2014”, „Premiul anului 2014 pentru protejarea patrimoniului la Călăraşi”,şi „Omul anului 2014 pentru Călăraşi”. Aceleaşi distincţii au fost oferite şi anul trecut.

Din Oltenița, Pană Anita a fost nominalizată în anul 2012 la ”10 pentru Călărași” pentru rezultatele sale remarcabile la concursurile de pictură, în anul 2010 profesoara Cercului de Artă Populară din cadrul Clubului Copiilor Oltenița, Ecaterina Mitran, s-a numărat printre cei 10 premianți ai Galei pentru excepționala sa activitate în cadrul Clubului Copiilor și a rezultatelor obținute cu elevii pe care îi îndrumă de zeci de ani, iar în 2013 a fost nominalizată la această festivitate culturală, post mortem, Daniela Durneac, profesor care a activat în cadrul Cercului de Dans din Clubul Copiilor Oltenița.

Laura Suzeanu

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

sixteen + three =

58 − 57 =

Editorial
  • Tot așa?....Tot așa, dar parcă mai rău!

    Tot așa?….Tot așa, dar parcă mai rău!

    Gloria Vita -Ce s-a mai schimbat acolo, că mi-e dor de-acasă? -Mă sperie întrebarea ta. Dar dacă vrei, îți răspund cu altă întrebare. Când ai plecat din oraș și din țară, ai sperat că se va schimba ceva în bine? -Sincer, o fărâmă de speranță tot am avut, deși foarte …...citeste »

Afară zidu-i roșu, înăuntru-i…infraroșu/Primăria Chirnogi s-a vopsit

24 octombrie 2020

Afară zidu-i roșu, înăuntru-i…infraroșu/Primăria Chirnogi s-a vopsit

Primăria Chirnogi și-a schimbat culoarea clădirii nu doar pe cea politică. Ion Ștefan (PSD) a cîștigat alegerile locale din acest an, iar Primăria Chirnogi a primit botezul roșu. Primarul Ion Ștefan din localitatea Chirnogi, județul Călărași, este atât de îndrăgostit de culoarea roșie încât a inaugurat începerea mandatului său cu schimbarea culorii clădirii primăriei.

  • Pastila de gramatică

    Pastila de gramatică

    Sensul şi originea cuvântului “machiavelism” Cuvântul machiavelism, utilizat pentru a …
Corespondenta la redactie