Adevarul te eliberează de robie-site susținut și de românii de pretutindeni

Transpiratie excesiva? Iata ce afecțiuni poate ascunde aceasta

Vara, corpul nostru are tendința de a transpira mai mult, din cauza temperaturilor ridicate și a nivelului de umiditate din atmosferă. Cu toate că transpirația are beneficiul de a elimina toxinele transpiratie 1 transpiratiedin  organism, trebuie să mergem la un consult medical dacă transpirăm mult și în celelalte sezoane sau dacă transpirația excesivă este însoțită de bufeuri, dificultăți de respirație sau iritații ale pielii. În general, cazurile de hiperhidroză sunt incluse în trei categorii mari: indusă emoțional (afectează în principal zona axilară și palmele), hiperhidroza localizată și hiperhidroza generalizată. 

Iată câteva afecțiuni care pot fi indicate de transpirația excesivă:

– dereglări ale sistemului nervos;
– dezechilibre metabolice;
– tulburări tiroidiene;
– neuropatie diabetică și diabet zaharat;
– gută;
– instalarea menopauzei;
– intoxicație cu mercur;
– anxietate;
– alcoolismul cronic.

Atenție si la alimentele sau băuturile care pot declanșa sau agrava transpirația excesivă, cum ar fi: mâncarea picantă sau foarte condimentată, nicotina din tigari, cafeină.

Sursa: www.elucere.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

18 − five =

+ 55 = 58

Editorial
  • Tot așa?....Tot așa, dar parcă mai rău!

    Tot așa?….Tot așa, dar parcă mai rău!

    Gloria Vita -Ce s-a mai schimbat acolo, că mi-e dor de-acasă? -Mă sperie întrebarea ta. Dar dacă vrei, îți răspund cu altă întrebare. Când ai plecat din oraș și din țară, ai sperat că se va schimba ceva în bine? -Sincer, o fărâmă de speranță tot am avut, deși foarte …...citeste »

Afară zidu-i roșu, înăuntru-i…infraroșu/Primăria Chirnogi s-a vopsit

24 octombrie 2020

Afară zidu-i roșu, înăuntru-i…infraroșu/Primăria Chirnogi s-a vopsit

Primăria Chirnogi și-a schimbat culoarea clădirii nu doar pe cea politică. Ion Ștefan (PSD) a cîștigat alegerile locale din acest an, iar Primăria Chirnogi a primit botezul roșu. Primarul Ion Ștefan din localitatea Chirnogi, județul Călărași, este atât de îndrăgostit de culoarea roșie încât a inaugurat începerea mandatului său cu schimbarea culorii clădirii primăriei.

Corespondenta la redactie