Adevarul te eliberează de robie-site susținut și de românii de pretutindeni

Ultima zi de clasa a VIII-a, un moment special pentru elevii Liceului „Neagoe Basarab” Olteniţa

Fiecare sfârşit de an aduce deopotrivă bucurie şi tristeţe în sufletele celor obişnuiţi să vină zilnic la şcoală. Elevii clasei a VIII-a de la Liceul Teoretic „Neagoe Basarab” din Olteniţa au avut programată festivitatea de absolvire zilele acestea, un eveniment deosebit care a marcat un sfârşit şi în acelaşi timp un nou început. Tinerii şi-au luat rămas bun de la colegi dar şi de la cei care le-au fost alături în cei patru ani de gimnaziu, dascălii. În cadrul unei manifestări emoţionante, îmbrăcaţi cu robe negre, toci şi eşarfe galbene, vizibil emoţionaţi, tinerii, ce vor păşi spre altă perioadă a vieţii lor, au fost alături de diriginta lor, profesor de matematică Marcela Cucuianu.Marcela Cucuianu clasa (102)
Pe scena Sălii Mari a Primăriei Olteniţa au urcat tineri talentaţi, printre care formaţia de rock a oraşului sau trupa de dans condus
ă de Vali Stanciu.
De la Clubul Copiilor Ioana Pavelescu a fost solista festivităţii, vocea care încântă de fiecare dată auditoriul cu un repertoriu selectat cu bun gust ce se pretează vocii sale.

Erika Andreea Cipleu şi Anca Maria Dan, vedetele muzicii folk din program, au lăsat o frumoasă impresie cu melodiile interpretate, Erika fiind cea care s-a detaşat cu talentul său şi la clape, interprertând o melodie a lui Richard Clayderman. Erika este câştigătoarea premiului I la Concursul Internaţional de Pian de la Bucureşti „Micul Virtuoz”.

Profesor Marcela Cucuianu predă matematica la Liceul Teoretic „Neagoe Basarab” într-un stil aparte, mod de abordare care a deschis elevilor săi apetitul pentru ştiinţa exactă. Profesoara face dese experienţe iar orele sale sunt un aliaj încântător şi bine examinat între exactitate şi umanism de copii, astfel încât legătura dintre matematică şi limba română sunt exprimate elocvent la toate orele sale.
S-au spus vorbe frumoase, s-au împărţit impresii, sentimente, au urcat pe scenă cei mai curajoşi dintre tineri care au dorit să arate în câteva cuvinte ce presupun prietenia, buna înţelegere, compatibilitatea, lecţia bine învăţată, bagajul de cunoştinţe acumulat în timp, respectiv în 4 ani de gimnaziu, viitorul necunoscut, recunoştinţa faţă de dirigintă, dar mai ales adâncimea momentului. Elevii au primit diplome, au fost numiţi şefii de promoţii. La final tinerii adolescenţi au oferit Marcelei Cucuianu trofeul pentru cea mai bună dirigintă.

Nu au lipsit pozele pe scări.

Succes clasei a VIII-a!

Felicitări dirigintei care a demonstrat că matematica şi absolvirea unor ani de şcoală presupun mult mai mult decât o cutumă sau o viziune tradiţională.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

40 − 33 =

Editorial
  • Tot așa?....Tot așa, dar parcă mai rău!

    Tot așa?….Tot așa, dar parcă mai rău!

    Gloria Vita -Ce s-a mai schimbat acolo, că mi-e dor de-acasă? -Mă sperie întrebarea ta. Dar dacă vrei, îți răspund cu altă întrebare. Când ai plecat din oraș și din țară, ai sperat că se va schimba ceva în bine? -Sincer, o fărâmă de speranță tot am avut, deși foarte …...citeste »

Abuz de putere sau atac de stânga? Cristiana Drăgan și Valentina Vasilari suspendate din ALDE Oltenița

2 februarie 2019

Abuz de putere sau atac de stânga? Cristiana Drăgan și Valentina Vasilari suspendate din ALDE Oltenița

Consilierele Cristiana Drăgan și Valentina Vasilari au primit lovituri de stânga. Nu este vorba de un film cu pugiliști în ring, ar fi fost fair play, ci de un film rupt din realitatea actuală: mutări de interese și jocuri de culise.

Corespondenta la redactie