Adevarul te eliberează de robie-site susținut și de românii de pretutindeni

Ultima zi de clasa a VIII-a, un moment special pentru elevii Liceului „Neagoe Basarab” Olteniţa

Fiecare sfârşit de an aduce deopotrivă bucurie şi tristeţe în sufletele celor obişnuiţi să vină zilnic la şcoală. Elevii clasei a VIII-a de la Liceul Teoretic „Neagoe Basarab” din Olteniţa au avut programată festivitatea de absolvire zilele acestea, un eveniment deosebit care a marcat un sfârşit şi în acelaşi timp un nou început. Tinerii şi-au luat rămas bun de la colegi dar şi de la cei care le-au fost alături în cei patru ani de gimnaziu, dascălii. În cadrul unei manifestări emoţionante, îmbrăcaţi cu robe negre, toci şi eşarfe galbene, vizibil emoţionaţi, tinerii, ce vor păşi spre altă perioadă a vieţii lor, au fost alături de diriginta lor, profesor de matematică Marcela Cucuianu.Marcela Cucuianu clasa (102)
Pe scena Sălii Mari a Primăriei Olteniţa au urcat tineri talentaţi, printre care formaţia de rock a oraşului sau trupa de dans condus
ă de Vali Stanciu.
De la Clubul Copiilor Ioana Pavelescu a fost solista festivităţii, vocea care încântă de fiecare dată auditoriul cu un repertoriu selectat cu bun gust ce se pretează vocii sale.

Erika Andreea Cipleu şi Anca Maria Dan, vedetele muzicii folk din program, au lăsat o frumoasă impresie cu melodiile interpretate, Erika fiind cea care s-a detaşat cu talentul său şi la clape, interprertând o melodie a lui Richard Clayderman. Erika este câştigătoarea premiului I la Concursul Internaţional de Pian de la Bucureşti „Micul Virtuoz”.

Profesor Marcela Cucuianu predă matematica la Liceul Teoretic „Neagoe Basarab” într-un stil aparte, mod de abordare care a deschis elevilor săi apetitul pentru ştiinţa exactă. Profesoara face dese experienţe iar orele sale sunt un aliaj încântător şi bine examinat între exactitate şi umanism de copii, astfel încât legătura dintre matematică şi limba română sunt exprimate elocvent la toate orele sale.
S-au spus vorbe frumoase, s-au împărţit impresii, sentimente, au urcat pe scenă cei mai curajoşi dintre tineri care au dorit să arate în câteva cuvinte ce presupun prietenia, buna înţelegere, compatibilitatea, lecţia bine învăţată, bagajul de cunoştinţe acumulat în timp, respectiv în 4 ani de gimnaziu, viitorul necunoscut, recunoştinţa faţă de dirigintă, dar mai ales adâncimea momentului. Elevii au primit diplome, au fost numiţi şefii de promoţii. La final tinerii adolescenţi au oferit Marcelei Cucuianu trofeul pentru cea mai bună dirigintă.

Nu au lipsit pozele pe scări.

Succes clasei a VIII-a!

Felicitări dirigintei care a demonstrat că matematica şi absolvirea unor ani de şcoală presupun mult mai mult decât o cutumă sau o viziune tradiţională.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 + 1 =

Editorial
  • Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

    Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

    “Tineți cu tărie Ortodoxia… Noi trăim acum timpuri însemnate în Apocalipsă, cele despre care îngerul a strigat: “Vai de cei ce trăiesc!” – înainte de venirea lăcustelor. “Istoria ne arată că Dumnezeu conduce popoarele și dă lecții de morală întregii lumi”. Viața socială se măsoară cu anii, secolele, mileniile, dar …...citeste »

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

6 iulie 2021

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

Ioana Pavelescu a obținut media generală 10,00 la examenul recent de Bacalaureat. Ioana a împlinit pe 11 iulie vârsta majoratului și iată că la examenul maturității își demonstrează ei personal în primul rând, că studiul individual este important. Ioana nu are o rețetă secretă pentru această performanță deoarece munca susținută, munca în mod echilibrat a fost făcută cu răbdare, fără pauze prea lungi și urmând sfaturile părinților săi.

  • Pastila de gramatică

    Pastila de gramatică

    Efectul Dunning-Kruger – de ce ignoranţii şi incompetenţii se supraapreciază …
Corespondenta la redactie