Adevarul te eliberează de robie-site susținut și de românii de pretutindeni

Un adolescent oltenițean vrea să intre în TOP 10 Olanda de muzică electronică: Mihai Predescu sau DJ Mike pe portativul internațional

de Elisabeta Genoa

Este tânăr, optimist, curajos, talentat. Și ce-i mai trebuie unui tânăr de 16 ani îndrăgostit de muzica Intelligent Dance Music (IDM) devenită în timp o mare pasiune? Nu rămâne un simplu hobby de adolescent, cel puțin așa ne transmite Mihai Predescu, elev în clasa a X-a la Liceul ”Neagoe Basarab” din Oltenița.

Mihai
Dacă mergi la el acasă îl prinzi creând. Mihai creează muzică. Este adevărat că el compune pe calculator însă și aici vorbim despre un alt fel de portativ, despre note muzicale, toate strânse într-un mănunchi de talent care emană o piesă muzicală ce reprezintă la rândul ei un gen muzical.
Mihai se ocupă de muzica electronică de un an și patru luni, iar de curând este unul dintre competitorii concursului remix din Olanda. Piesa lansată de Oliver Heldens și Shaun Frank a ajuns pe pupitrul de lucru al lui Mihai Predescu, cel care a făcut remixul în stil propriu. Dornic să câștige, Mihai a creat un nume prin piesa căreia acesta i-a făcut varianta alternativă credem noi printre cele mai bune. Melodia ”Shads of grey” (ca și titlul filmului lui Sam Taylor-Johnson) a intrat în concursul care se sfârșește vineri, 8 august a.c.. Până acum Mihai a fost votat destul de bine și se află pe locul 8, urmând ca până sâmbătă, ultima zi de concurs, să mai cucerească ceva locuri în față. Și asta pentru că tinerii din Oltenița și nu doar ei, îl apreciază pentru ceea ce face și îl susțin.
Mihai Predescu sau DJ Mike Agus, cum își spune și cum este cunoscut dincolo de România, se găsește pe un loc bun din Top 10, unde compozițoia sa să fie savurată și pe care să se danseze.
O melodie ascultată îți poate crea sentimente pozitive, te poate ajuta să-ți regăsești concentrarea, te energizează și e un foarte bun instrument motivational. Asta consideră și Mihai prin muzica sa: ”Am compus 4 piese de gen cap-coadă, iar la remix am folosit doar vocea. Îmi place orice este legat de muzică, fără manele și mai puțin muzică folclorică. Dacă pasiunea mea pentru muzică se menține și sunt convins că va fi așa, îmi doresc să fac o carieră din asta. Încă nu m-am gândit ce urmează după terminarea liceului, ce facultate voi urma, dar de acest hobby nu mă voi despărți orice ar fi. Îmi place foarte mult ce fac. Nu știu dacă moștenesc pe cineva din familie, dar îmi place.” ne spune Mihai Predescu, alias DJ Mike Agus.
Mihai are colaborări externe cu disc jockeys din Argentina, Italia, Portugalia, tineri la fel ca el: frumoși, entuziaști, talentați, veseli.
Premiul pentru Mihai ar însemna mai mult o încununare a muncii sale, o bucurie rezultată din dispoziția sa pentru creația muzicală electronică. Iar olandezii l-ar putea recompensa cu 2 CD Player și cu piesa lansată la Spinn in Records, dar și cu costumul folosit de Oliver Heldens în videoclipul piesei căreia Mihai i-a făcut remixul.
Mihai Predescu s-a născut la 18 martie 1999 și este elev în clasa a X–a la Liceul ”Neagoe Basarab” din Oltenița. Colegii săi îl iubesc pentru felul său de a fi vesel, plin de bun simț, pentru optimismul și consecvența sa în ceea ce își dorește și reușește să facă.
Iar dacă va câștiga acest concurs, deși locul 8 este unul merituos și binemeritat, va fi o realizare a sa și ce poate fi mai frumos ca la 16 ani să te bucuri de o recompensă pentru o creație proprie? ”Vreau să creez mai mult, muzica electronică este un stil ce va dura în timp.” ne mărturisește Mihai.
Stilul ales de tânărul DJ se bazează pe ritmuri foarte rapide si complexe, de obicei punând accentul pe fill-uri rapide de premier.

Aici puteti asculta remixul creație Mihai Predescu (DJ Mike Agus):
https://soundcloud.com/itsmikeagus/oliver-heldens-shaun-frank-feat-delaney-jane-shades-of-grey-mike-agus-remix

Este o muzică care crează tensiune, ceea ce place tinerilor, tuturor adolescenților, alternând sau suprapunând părțile dinamice și cele melodice sau de atmosferă. Segmentele ambientale sunt esențiale în IDM, multi artiști având chiar albume cu muzică ambientală, ceea ce lui Mihai nu i-ar displăcea.

Mike AgusDJ Mike, mult succes nu doar la concurs, cât mai ales în cariera ta de viitor !

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

seventeen − seven =

42 − = 34

Editorial
  • Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

    Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

    “Tineți cu tărie Ortodoxia… Noi trăim acum timpuri însemnate în Apocalipsă, cele despre care îngerul a strigat: “Vai de cei ce trăiesc!” – înainte de venirea lăcustelor. “Istoria ne arată că Dumnezeu conduce popoarele și dă lecții de morală întregii lumi”. Viața socială se măsoară cu anii, secolele, mileniile, dar …...citeste »

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

6 iulie 2021

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

Ioana Pavelescu a obținut media generală 10,00 la examenul recent de Bacalaureat. Ioana a împlinit pe 11 iulie vârsta majoratului și iată că la examenul maturității își demonstrează ei personal în primul rând, că studiul individual este important. Ioana nu are o rețetă secretă pentru această performanță deoarece munca susținută, munca în mod echilibrat a fost făcută cu răbdare, fără pauze prea lungi și urmând sfaturile părinților săi.

  • Pastila de gramatică

    Pastila de gramatică

    Cum este corect – interregional sau inter-regional, nonvaloare sau non-valoare, …
Corespondenta la redactie