Adevarul te eliberează de robie-site susținut și de românii de pretutindeni

Un francez s-a îndrăgostit de România şi o promovează pe Facebook | ”România va atrage mai mulţi turişti în viitor”

Un cetăţean francez, ajuns pentru prima dată în România în 1989, s-a îndrăgostit iremediabil de ţara noastră, iar acum o promovează printre străini, pe Facebook.

Romania

Dren Youan a ajuns prima dată în România în urmă cu 26 de ani, când a vizitat ”minunatul Bâlea Lac”. Apoi, francezul a continuat să călătorească prin România, admirând munţii, văile şi satele şi delectându-se în teatrele din ţara noastră.

De la Revoluţie încoace, Youan spune că s-au schimbat multe în ţara noastră, însă nu şi peisajele şi ospitalitatea românilor. ”Îmi plac munţii din România pentru că aici e singura ţară din Europa unde mai poţi descoperi o lume reală, cu localnicii îmbrăcaţi în portul popular, cu ciobanii simpli şi ospitalieri”, spune Youan.

În 2013, francezul a creat o pagină de Facebook intitulată sugestiv ”Roumanie je t’aime par Youan” (România, te iubesc – de Youan), pe care postează imagini cu localnici de toate vârstele, cu tradiţii sau cu peisaje. Pagina a adunat peste 6.100 de fani, din 40 de ţări, scrie emunte.ro.

Întrebat ce ar recomanda unui străin să viziteze prima dată în România, Youan răspunde: ”În primul rând, aş recomanda Munţii Făgăraş, desigur, care sunt dominaţi de cel mai înalt punct din ţară, Moldoveanu (2.544 m), şi care reprezintă un punct de atracţie pentru iubitorii de sporturi montane. Pe străini i-aş mai îndemna să meargă şi în Munţii Apuseni, unde pot vedea minunata peşteră Scărişoara. Sau ar putea să facă drumeţii prin Munţii Retezat, care sunt renumiţi pentru lacurile lor glaciare. Să nu uităm de Munţii Bucegi, care sunt foarte populari pentru traseele bine marcate şi pentru cabanele care sunt deschise mai tot anul (…) Părerea mea este că România va atrage mai mulţi turişti în viitor nu numai pentru munţi, ci pur şi simplu pentru frumuseţea şi, mai ales, pentru autenticitatea locurilor”.

Sursa:
www.nasul.tv

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

three × three =

28 + = 33

Editorial
  • Tot așa?....Tot așa, dar parcă mai rău!

    Tot așa?….Tot așa, dar parcă mai rău!

    Gloria Vita -Ce s-a mai schimbat acolo, că mi-e dor de-acasă? -Mă sperie întrebarea ta. Dar dacă vrei, îți răspund cu altă întrebare. Când ai plecat din oraș și din țară, ai sperat că se va schimba ceva în bine? -Sincer, o fărâmă de speranță tot am avut, deși foarte …...citeste »

Primarul vrea, consilierii ridică mâna: Pentru echipa de fotbal șase miliarde pe an, pentru elevii oltenițeni burse de câțiva lei

2 octombrie 2019

Primarul vrea, consilierii ridică mâna: Pentru echipa de fotbal șase miliarde pe an, pentru elevii oltenițeni burse de câțiva lei

Laura Suzeanu Primarul Petrică Țone este în continuare generos cu echipa de fotbal din spatele Asociației Club Sportiv Municipal Oltenița. Este generos, dar pe banii oltenițenilor, în timp ce profesorii care se mai încumetă să organizeze activități școlare, caută surse externe pentru premii și diplome. Deși jucătorii provin din alte zone, altele decât Oltenița, din bugetul local vor pleca din nou 150.

Corespondenta la redactie