Adevarul te eliberează de robie-site susținut și de românii de pretutindeni

Un francez s-a îndrăgostit de România şi o promovează pe Facebook | ”România va atrage mai mulţi turişti în viitor”

Un cetăţean francez, ajuns pentru prima dată în România în 1989, s-a îndrăgostit iremediabil de ţara noastră, iar acum o promovează printre străini, pe Facebook.

Romania

Dren Youan a ajuns prima dată în România în urmă cu 26 de ani, când a vizitat ”minunatul Bâlea Lac”. Apoi, francezul a continuat să călătorească prin România, admirând munţii, văile şi satele şi delectându-se în teatrele din ţara noastră.

De la Revoluţie încoace, Youan spune că s-au schimbat multe în ţara noastră, însă nu şi peisajele şi ospitalitatea românilor. ”Îmi plac munţii din România pentru că aici e singura ţară din Europa unde mai poţi descoperi o lume reală, cu localnicii îmbrăcaţi în portul popular, cu ciobanii simpli şi ospitalieri”, spune Youan.

În 2013, francezul a creat o pagină de Facebook intitulată sugestiv ”Roumanie je t’aime par Youan” (România, te iubesc – de Youan), pe care postează imagini cu localnici de toate vârstele, cu tradiţii sau cu peisaje. Pagina a adunat peste 6.100 de fani, din 40 de ţări, scrie emunte.ro.

Întrebat ce ar recomanda unui străin să viziteze prima dată în România, Youan răspunde: ”În primul rând, aş recomanda Munţii Făgăraş, desigur, care sunt dominaţi de cel mai înalt punct din ţară, Moldoveanu (2.544 m), şi care reprezintă un punct de atracţie pentru iubitorii de sporturi montane. Pe străini i-aş mai îndemna să meargă şi în Munţii Apuseni, unde pot vedea minunata peşteră Scărişoara. Sau ar putea să facă drumeţii prin Munţii Retezat, care sunt renumiţi pentru lacurile lor glaciare. Să nu uităm de Munţii Bucegi, care sunt foarte populari pentru traseele bine marcate şi pentru cabanele care sunt deschise mai tot anul (…) Părerea mea este că România va atrage mai mulţi turişti în viitor nu numai pentru munţi, ci pur şi simplu pentru frumuseţea şi, mai ales, pentru autenticitatea locurilor”.

Sursa:
www.nasul.tv

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ten + 8 =

15 − = 13

Editorial
  • Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

    Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

    “Tineți cu tărie Ortodoxia… Noi trăim acum timpuri însemnate în Apocalipsă, cele despre care îngerul a strigat: “Vai de cei ce trăiesc!” – înainte de venirea lăcustelor. “Istoria ne arată că Dumnezeu conduce popoarele și dă lecții de morală întregii lumi”. Viața socială se măsoară cu anii, secolele, mileniile, dar …...citeste »

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

6 iulie 2021

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

Ioana Pavelescu a obținut media generală 10,00 la examenul recent de Bacalaureat. Ioana a împlinit pe 11 iulie vârsta majoratului și iată că la examenul maturității își demonstrează ei personal în primul rând, că studiul individual este important. Ioana nu are o rețetă secretă pentru această performanță deoarece munca susținută, munca în mod echilibrat a fost făcută cu răbdare, fără pauze prea lungi și urmând sfaturile părinților săi.

  • Pastila de gramatică

    Pastila de gramatică

    Cum este corect – “costum de haine” sau “costum”? Structura …
Corespondenta la redactie