Adevarul te eliberează de robie-site susținut și de românii de pretutindeni

Universitatea de Medicină şi Farmacie „Iuliu Haţieganu” din Cluj-Napoca se află pe primul loc în România în clasamentul SCIMAGO 2021

Universitatea de Medicină şi Farmacie „Iuliu Haţieganu” din Cluj-Napoca se află pe primul loc în România în clasamentul SCIMAGO 2021 al instituţiilor academic şi de cercetare şi pe locul 683 în lume.

„SCIMAGO 2021: UMF „Iuliu Haţieganu”, cea mai bună universitate din România în domeniul cercetării. Universitatea de Medicină şi Farmacie „Iuliu Haţieganu” din Cluj-Napoca se situează pe locul întâi în topul celor 31 de instituţii de învăţământ superior din România incluse în clasamentul SCIMAGO 2021, urcând cu două locuri faţă de poziţia ocupată în 2020. În clasamentul global, ce include 4126 de instituţii de învăţământ superior, UMF „Iuliu Haţieganu” se află printre primele 1000 de universităţi din lume, pe locul 683″, se arată într-un comunicat transmis de UMF Cluj.

Potrivit sursei citate, Scimago Institutions Ranking (SIR) este un clasament internaţional al instituţiilor academice şi de cercetare, clasificate în baza a trei seturi de indicatori: performanţa cercetării, rezultatele inovării şi impactul social. În acest ranking, sunt înscrise doar universităţile care îndeplinesc criteriile minimale privind numărul de lucrări ştiinţifice publicate.

În 2020, la UMF „Iuliu Haţieganu” s-au derulat peste 80 de proiecte de cercetare şi s-au publicat 836 de articole ştiinţifice în reviste cotate ISI.

Potrivit rectorului UMF „Iuliu Haţieganu” din Cluj-Napoca, prof. dr. Anca Dana Buzoianu, cercetarea, coordonată cu viziune integratoare şi de internaţionalizare, sustenabilă prin proiecte, este una dintre priorităţile activităţii universității ca instituţie de cercetare avansată.

 

Editorial
  • Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

    Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

    “Tineți cu tărie Ortodoxia… Noi trăim acum timpuri însemnate în Apocalipsă, cele despre care îngerul a strigat: “Vai de cei ce trăiesc!” – înainte de venirea lăcustelor. “Istoria ne arată că Dumnezeu conduce popoarele și dă lecții de morală întregii lumi”. Viața socială se măsoară cu anii, secolele, mileniile, dar …...citeste »

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

6 iulie 2021

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

Ioana Pavelescu a obținut media generală 10,00 la examenul recent de Bacalaureat. Ioana a împlinit pe 11 iulie vârsta majoratului și iată că la examenul maturității își demonstrează ei personal în primul rând, că studiul individual este important. Ioana nu are o rețetă secretă pentru această performanță deoarece munca susținută, munca în mod echilibrat a fost făcută cu răbdare, fără pauze prea lungi și urmând sfaturile părinților săi.

  • Pastila de gramatică

    Pastila de gramatică

    Efectul Dunning-Kruger – de ce ignoranţii şi incompetenţii se supraapreciază …
Corespondenta la redactie