Adevarul te eliberează de robie-site susținut și de românii de pretutindeni

Universitatea de Medicină şi Farmacie „Iuliu Haţieganu” din Cluj-Napoca se află pe primul loc în România în clasamentul SCIMAGO 2021

Universitatea de Medicină şi Farmacie „Iuliu Haţieganu” din Cluj-Napoca se află pe primul loc în România în clasamentul SCIMAGO 2021 al instituţiilor academic şi de cercetare şi pe locul 683 în lume.

„SCIMAGO 2021: UMF „Iuliu Haţieganu”, cea mai bună universitate din România în domeniul cercetării. Universitatea de Medicină şi Farmacie „Iuliu Haţieganu” din Cluj-Napoca se situează pe locul întâi în topul celor 31 de instituţii de învăţământ superior din România incluse în clasamentul SCIMAGO 2021, urcând cu două locuri faţă de poziţia ocupată în 2020. În clasamentul global, ce include 4126 de instituţii de învăţământ superior, UMF „Iuliu Haţieganu” se află printre primele 1000 de universităţi din lume, pe locul 683″, se arată într-un comunicat transmis de UMF Cluj.

Potrivit sursei citate, Scimago Institutions Ranking (SIR) este un clasament internaţional al instituţiilor academice şi de cercetare, clasificate în baza a trei seturi de indicatori: performanţa cercetării, rezultatele inovării şi impactul social. În acest ranking, sunt înscrise doar universităţile care îndeplinesc criteriile minimale privind numărul de lucrări ştiinţifice publicate.

În 2020, la UMF „Iuliu Haţieganu” s-au derulat peste 80 de proiecte de cercetare şi s-au publicat 836 de articole ştiinţifice în reviste cotate ISI.

Potrivit rectorului UMF „Iuliu Haţieganu” din Cluj-Napoca, prof. dr. Anca Dana Buzoianu, cercetarea, coordonată cu viziune integratoare şi de internaţionalizare, sustenabilă prin proiecte, este una dintre priorităţile activităţii universității ca instituţie de cercetare avansată.

 

Editorial
  • Tot așa?....Tot așa, dar parcă mai rău!

    Tot așa?….Tot așa, dar parcă mai rău!

    Gloria Vita -Ce s-a mai schimbat acolo, că mi-e dor de-acasă? -Mă sperie întrebarea ta. Dar dacă vrei, îți răspund cu altă întrebare. Când ai plecat din oraș și din țară, ai sperat că se va schimba ceva în bine? -Sincer, o fărâmă de speranță tot am avut, deși foarte …...citeste »

Afară zidu-i roșu, înăuntru-i…infraroșu/Primăria Chirnogi s-a vopsit

24 octombrie 2020

Afară zidu-i roșu, înăuntru-i…infraroșu/Primăria Chirnogi s-a vopsit

Primăria Chirnogi și-a schimbat culoarea clădirii nu doar pe cea politică. Ion Ștefan (PSD) a cîștigat alegerile locale din acest an, iar Primăria Chirnogi a primit botezul roșu. Primarul Ion Ștefan din localitatea Chirnogi, județul Călărași, este atât de îndrăgostit de culoarea roșie încât a inaugurat începerea mandatului său cu schimbarea culorii clădirii primăriei.

Corespondenta la redactie