Adevarul te eliberează de robie-site susținut și de românii de pretutindeni

Victorie pe linie: Energie și aptitudini sportive la Festivalul de Mini-Handbal Oltenița, 2018

Elisabeta Genoa

Festivalul de Mini-Handbal Oltenița 2018 se înscrie începând din această lună în șirul competițiilor sportive organizate de prof. Cristiana Drăgan, pe care aceasta îl dorește înscris în rândul tradițiilor.
Încă o acțiune, încă un punct marcat în activitatea de profesor de sport, de președinte de AJSpT și vicepreședinte FRSpT ale Cristianei Drăgan. Acțiunea de sâmbătă este parte din Calendarul Competițional Sportiv pe care Drăgan și-l propune în fiecare an.
Gazdele oltenițene au primit oaspeții: C.S.M. București, C.S. Danubius Călărași, Minardo București, C.S. Tectonic București.

Meciurile s-au desfășurat intercalat.


Competițiile organizate de Cristiana Drăgan înseamnă atât mișcare cât și divertisment, socializare, cimentarea prieteniilor dintre copii, dar mai ales înțelegerea ideii de fair-play pentru a-l aplica în viață. ”Handbalul reprezintă una dintre ramurile sportive care necesită perseverență și atenție, iar ce ne dorim noi, eu, colegul meu, Răzvan Bobocică, este să înțeleagă ce important este să ai fair-play. Handbalul deschide și alte orizonturi, dar oferă și echilibru. În același timp, dorim să îi învățăm cu punctualitatea.” declară Cristiana Drăgan.
Premiul pentru cel mai bun portar a fost oferit Cristinei Babă, iar premiul pentru cel mai tehnic jucător l-a primit Ștefania Stoica, de la CS Danubius Călărași.


Oaspeții s-au declarat mulțumiți de organizare și de arbitraj. Atât părinții cât și ceilalți profesori-antrenori și însoțitori ai copiilor invitați la Oltenița au înțeles din nou spiritul de echipă, ridicat și de data aceasta la rang de competiție, ca și spiritul de a face performanță.


Copiii au fost premiați toți cu diplome, cupe și tricouri. ”Ne simțim bine de câte ori ne întâlnim. Și ne place. Ne-am făcut prietenii.”…”Ne lovim dar știm că în handbal se întâmplă și asta. încasăm lovituri și în atac și în apărare, ce să facem…Uneori uit să-mi iau genunchierele și rămân cu semne de la căzături”…”Îţi trebuie curaj ca să stai în poartă, dar şi rezistenţă psihică.” sunt câteva dintre afirmațiile micilor handbaliști prezenți la Festival.

Arbitrii care au mediat jocurile de handbal au fost Tudorel Gorneanu, Vali Pîrlițeanu, Valentina Vasilari.


Cristiana Drăgan mulțumește tuturor participanților și colaboratorilor săi, asistentei medicale Daniela Crețu și tinerilor voluntari de la Liceul ”Nicolae Bălcescu”, însoțiți de prof. Liliana Niculiță.
Cupele și diplomele au fost oferite de Federația Română Sportul pentru Toți, iar tricourile de Direcția Județeană pentru Sport Călărași.

Editorial
  • Tot așa?....Tot așa, dar parcă mai rău!

    Tot așa?….Tot așa, dar parcă mai rău!

    Gloria Vita -Ce s-a mai schimbat acolo, că mi-e dor de-acasă? -Mă sperie întrebarea ta. Dar dacă vrei, îți răspund cu altă întrebare. Când ai plecat din oraș și din țară, ai sperat că se va schimba ceva în bine? -Sincer, o fărâmă de speranță tot am avut, deși foarte …...citeste »

Afară zidu-i roșu, înăuntru-i…infraroșu/Primăria Chirnogi s-a vopsit

24 octombrie 2020

Afară zidu-i roșu, înăuntru-i…infraroșu/Primăria Chirnogi s-a vopsit

Primăria Chirnogi și-a schimbat culoarea clădirii nu doar pe cea politică. Ion Ștefan (PSD) a cîștigat alegerile locale din acest an, iar Primăria Chirnogi a primit botezul roșu. Primarul Ion Ștefan din localitatea Chirnogi, județul Călărași, este atât de îndrăgostit de culoarea roșie încât a inaugurat începerea mandatului său cu schimbarea culorii clădirii primăriei.

  • Pastila de gramatică

    Pastila de gramatică

    Sensul şi originea expresiei “Patul lui Procust” În cultura română, …
Corespondenta la redactie